IamWeasel Opublikowano 29 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2005 (edytowane) Chciałbym zostawiać przez kilka dni kompa na noc, ale nie może mi przy tym hałasować bo będe obok niego spał. Potrzebuję więc spowolnić obroty wiatraczków. Teraz słysze tylko freezera. Musiałbym zjechac z nim na oo 50% mocy w speedfanie. Ustawiłem vcore 1.350 i na 1400mhz ma ok 49'C. Czy myślicie że ustawienie niższych vcore może w jakiś sposób zaszkodzić procowi? Mogę go staktować nawet do 200x6 albo 5 jesli trzeba ale przy niskich mnożnikach jest podobno niestabilny. Sprawdziłbym sam metoda prób i błędów, ale chciałbym go zostawić już dziś a nie mam czasu za bardzo teraz, więc może skorzystam z doświadczenia innych. Edytowane 29 Listopada 2005 przez IamWeasel Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwazor Opublikowano 29 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2005 (edytowane) Jesli przesadzisz z za niskim Vcore przy duzej ilości Mhz to po prostu sie zawiesi. Ja na codzień jeżdze na 667 Mhz 5*133 at 1.4V i mam cisze bo i tak ja miałem (wc) a komp bierze wtedy bardzo mało pradu a do słuchania Muzy i łażenia po necie styka. Mogę go staktować nawet do 200x6 albo 5 jesli trzeba ale przy niskich mnożnikach jest podobno niestabilny. To sobie zobacz ile Mb/s bedziesz miał w odczycie i powiem ci napewno nie 3000 Mb/s tylko 2100. Athlon Xp 1000 Mhz jest w stanie przezreć okolo 2100 Mb/s . Edytowane 29 Listopada 2005 przez Kwazor Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
john_doe Opublikowano 30 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2005 Kiedys mialem jakas jazde na downclock to puszczalem procka z podpisu na najnizszym mnozniku (chyba5x) i na fsb ustawianym z poziomu windy (50mhz czy 66mhz) czyli czestotliwosci byly zabojcze - gdzies kolo 250 - 330 mhz na v-core 1,1 (bo nie znalazlem sposobu na sprobowanie nizej :-P ) i dzialal tak dlugo.. do netu, muzy i innych takich calkowicie wystaczal, dzialal 24h... w najgorszym wypadku moze sie zawiesic przy zmianie z poziomu windy parametrow jego pracy ew zawiesi sie od za niskiego v-core.. podniejsiesz je troche i mozesz smigac :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...