Skocz do zawartości
leming

Prosba O Pomoc - Nietypowy Problem.

Rekomendowane odpowiedzi

Czesc

Mam spory problem - pewna firma zlecila mojej firmie wyslanie do swoich klientow pocztowek z zyczeniami noworocznymi. Dostalismy projekt pocztowki przekazalismy go firmie poligraficznej i zrobili - fajnie. Nastepnie klient dostarczyl nam baze danych adresowych klientow do ktorych ma byc wyslana pocztowka ok 100.000 adresatow... Podzielilismy baze na mniejsze, zrobilismy korespondencje seryjna w wordzie, ustawilismy parametry wydruku strony i zaczelismy drukowanie danych adresowych na pocztowkach... i :mur: :mur: :mur:

Wszystkie drukarki w firmie albo sie do tego nie nadaja, albo wymiekly po wydrukowaniu klilkuset sztuk :mad:

1) wszystkie drukarki sie zacinaja

2) wszystkie laserowki deformuja pocztowke (przy wygrzewaniu tonera strona pokryta farba kurczy sie robiac z pocztowki rulonik)

3) tylko kilka sztuk ma podajnik automatyczny ktory miesci wiecej niz 10 pocztowek

W zwiazku z tym moja prosba do was o pomoc i polecenie jakiegos urzadzenia (prawdopodobnie atramentowego) ktore bedzie w stanie sprostac temu zadaniu. Bo mi juz rece opadly (i wszystko inne tez). Moze w firmie w ktorej pracujecie jest jakas drukarka na ktorej drukowana jest korespondencja seryjna na malych nosnikach. Bede wdzieczny za wszystkie wskazowki. Troche wiecej szegolow:

1) nosnikiem ma byc kartka pocztowa o standardowych wymiarach (10.7cm na 15.2), gramatura taka jak pocztowki :P

2) na pocztowce sa drukowane tylko dane adresowe - nic wiecej

3) drukarka musi dysponowac podajnikiem automatycznym mieszczacym wieksza ilosc nosnikow (powiedzmy 30 - 50)

4) musi miec pewny, nie zacinajacy sie mechanizm podawania papieru o mozliwie prostej drodze

5) firma obojetna od lexmarka po xeroxa, technika druku tez, cena w granicach rozsadku powiedzmy max 2.500, no i musi byc do nabycia w sklepie (faktura) czyli allegro odpada.

Licze na wasza pomoc!

pzdr.

Piotr Budzik

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi