yotomeczek Opublikowano 29 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2005 (edytowane) :lol: Było pare własnoręcznie wykonanych radiatorków miedzanych ... Było kilka wersji WC ... Było pierwsze FC ... Nadzedł czas na pierwsze próby z suchym lodem (podziekowania dla Krzysia żeglarza) Ponieważ budowa mojej tuby do DI ugrzęzła (w niewyjaśnionych okolicznościach), chętnie skorzystałem z pomocy Ravena - który udostepnil mi swoja nowa tube do di (ktora jeszcze nie ma wlasciciela :D ) Zestaw do męczenia: Przydała się izolacja od FC: Perfekcyjne spasowanie :-P (zapinka o nic nie zawadza i ma nawetminimalny luz np od strony ram) "komp" w całości :blink: niezbędnik lodowego ludzika główny bohater (resztki po pierwszym wsypie) igiełki Niech nie zwiedzie was temperatura - DFI tak podaje, na FC gdy parownik miał -50stopni w biosie odczyt siegał -22 stopni (o ile się nie mylę) I co z tego ?? Hehe niewiele - komp nie działał całkiem normalnie (i tu zdaje się kłania się cold bug :D) Każda zmiana w biosie i zapisanie powodowała niedookreślony stan i brak reakcji - po wyłączeniu z listwy i włączeniu komp odpalal i to na wprowadzonych zmianach. OC sporo niższe niż na FC :mur: (na FC Super PI 3,34GHz - na DI max ok 3,2Ghz :mad: ) Rura i jej izolacja wypadła bdb - bawiłem się z 4h i przez izolacje mróz nie przeszedł :D No cóż - następne podejści na .. innym procku (jak co wpadnie w łapki) Sprzęt przeżył i eksperymentator również :oops: Podziękowania dla Gigiego (za pożyczke cyfraka) Edytowane 30 Listopada 2005 przez yotomeczek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 29 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2005 A jak sie plasowaly wyniki wzgledem FC?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Soker Opublikowano 29 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2005 Bardzo fajnie :) szacuneczek, tylko szkoda ze nie wyszło nic z oc :( :( Planujesz zakup Sandiego? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaVeN155 Opublikowano 29 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2005 a to ci :P dziala :D ciesze sie ze zabawa udana ;) no i nie ciesze sie ze proc nie lubi chlodku Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 29 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2005 (edytowane) a to ci :P dziala :D ciesze sie ze zabawa udana ;) no i nie ciesze sie ze proc nie lubi chlodku No właśnie coś nieza bardzo ... PO doświadczeniach bachusa i moich na razie nie planuję nowego CPU AMD (bo drugie FC yotomeczka wkrótce i żaden cold bug mi się nie uśmiecha) - zobaczymy - może intel ... Tubka fajna - chętnie bym ją sobie zostawił bo wykonanie pierwsza klasa. Fotki może nieco chaotyczne i paru fajnych ujęć brakło (ale byłem sam, a lód wpadł niespodziewanie :D ) W każdym razie przy solidnej izolacji nie miałem problemu z wilgocią / wodą Oczywiście lód był wspomagany acetonem (fajnie się gotuje :-P ) Dwie bryły lodu (ok 2kg) wystarczyły spokojnie na blisko 4h zabawy .... Edytowane 29 Listopada 2005 przez yotomeczek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pci Opublikowano 29 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2005 Moze to wina czapeczki procka ktura zle dolega do jadra, proponował bym jej demontarz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 29 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2005 Moze to wina czapeczki procka ktura zle dolega do jadra, proponował bym jej demontarz nie kumam - a na FC jest OK i naWC tez ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bachus_anonym Opublikowano 29 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2005 Hehe, fajne Ci to :lol: Przynajmniej pobawiles sie troche w Windach :) Ja nawet tej przyjemnosci nie mialem... Gratulacje za pierwszy raz! Teraz tylko zdrowszy procek przydalby sie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 29 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2005 najlepiej FX :lol: albo emigracja do niebieskich :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zulusman Opublikowano 30 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2005 Rury do lodu mnie przerazaja...No i maja jedna zasadnicza wade - dzialaja tylko tak dlugo, jak dlugo ma sie lod :/ Robia jeszcze takie procki co sa bez wad ?? To kontroler zwalony, to cold bug, to zle dziala z wysokimi htt.... Normalnie trzeba chyba poprzygladac sie niebieskim....tyle ze niebiescy kW#$^%y ;) taki ot. Nie zebym sie czepial kogos....ale sa na forum ludziki, ktorzy powinni tuaj zajzec do tego topika i sie uczyc jak sie robi porzadne O/C RESPEKT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LukeXE Opublikowano 30 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2005 Fajna zabawa ;) Mogę nastepny w kolejności dostać kontenerek ? ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 30 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2005 (edytowane) Fajna zabawa ;) Mogę nastepny w kolejności dostać kontenerek ? ;) odezwij sie na priva to sie dogadamy :] a co do tematu, kontenerek fajny, dobrze ze sam mam 2 takie w domu Edytowane 30 Listopada 2005 przez ryba Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ent Opublikowano 30 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2005 Szkoda ze nie wyszedl z tego zaden wynik :(, ale i tak proba godna nasladowcow :D GW Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wisnia666 Opublikowano 30 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2005 Z tego co widzialem to ludzie na zachodzie na DI głównie FX sie bawią... może oprócz odblokowanego mnoznika nie maja "cold bug" albo poprostu to sa specjalne procki pod DI i LN :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 30 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2005 (edytowane) Z tego co widzialem to ludzie na zachodzie na DI głównie FX sie bawią... może oprócz odblokowanego mnoznika nie maja "cold bug" albo poprostu to sa specjalne procki pod DI i LN :D pewnie fx są troske lepsze ... w europe fx57 to jakieś 4000PLN ... kiedy pentiak 780 (ten co ma rekordzik w PI) ok 2500 ... Wolałbym tą pentiawke + 7800GTX zamiast FX57 i X800 :lol: aha to w czasie zabawy z DI poszlo: Edytowane 30 Listopada 2005 przez yotomeczek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demek Opublikowano 1 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2005 (edytowane) pewnie fx są troske lepsze ... w europe fx57 to jakieś 4000PLN ... kiedy pentiak 780 (ten co ma rekordzik w PI) ok 2500 ... Wolałbym tą pentiawke + 7800GTX zamiast FX57 i X800 :lol: aha to w czasie zabawy z DI poszlo: nie 780 tylko 670:) ale plyta kolo 1000zl ale ram tanszy:) Edytowane 1 Grudnia 2005 przez atek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wisnia666 Opublikowano 1 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2005 (edytowane) Zastanawiam sie jak z DI sprawował by się operton 142... Myślę że przechodzą one jeszcze wiecej testów niz Fx, więc może też nie maja "cold buga"... Bawiąc sie w estreme żeczyiście można pomyśleć o intelu. Patrząc na wyniki spi te procki rozwijaja skrzydła oklo 4Ghz i więcej. lecz niestety wydajnośc rośne mniej niz na amd z przyrostem Mhz... @yoto: tez bym wymienil spzret na p4 670 +7800gtx (najlepiej 512) :D Tylko cashu brak :wink: Edytowane 1 Grudnia 2005 przez wisnia666 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 1 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2005 (edytowane) nie 780 tylko 670:) ale plyta kolo 1000zl ale ram tanszy:) fakt :D mobo ok 850 - taniej niż expert DFI (mówię o Asus P5WD2 Premium) Co do AMD w niskich temperaturach - wygląda na to że spada im wtedy max HTT (Bachus dzienks za wykład) Więc dużo lepsze efekty mogą byc na procach z wyższymi mnożnikami .. Edytowane 1 Grudnia 2005 przez yotomeczek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 1 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2005 No wszystko ładnie, tylko szkoda, że wyniczku nie ma :( Ach te procki AMD. I cieszę się, że aceton nic nie zmalował na Twojej płycie ;) Intel, dobra myśl :wink: - one się zimna nie boją. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wisnia666 Opublikowano 1 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2005 Czytalem na tomshardware opisy nowego dual core intela (2 rdzenei na plytce a nei w 1 kawalku krzemu..) w technologi 0,065u. Pobierają one nawet o 40W mniej od prockow w 0,09 więc może padnie 8ghz... :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość majkel84 Opublikowano 1 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2005 Czytalem na tomshardware opisy nowego dual core intela (2 rdzenei na plytce a nei w 1 kawalku krzemu..) w technologi 0,065u. Pobierają one nawet o 40W mniej od prockow w 0,09 więc może padnie 8ghz... :D na płytce? 130W - 40W = 90W - i tak niemało :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 1 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2005 Mało, bardzo mało. Tylko jak ma 0,065 to mogą padać jak muchy a to nie jest tania zabawa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wisnia666 Opublikowano 1 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2005 Tutaj macie ten test:) A co do padania to bano sie tez ze procki 0,09 beda padac jak muchy, ale nei jest tak zle.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
myrddin669 Opublikowano 6 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2005 opterony w wiekszosci maja coldbuga duzo wczesniej niz fx'y :( rzadko sie trafia taki, zeby wstawal poniżej -40'C, a i byl taki który -5 juz nie polubil, takze... d.u.p.a gratulacje yotomeczek za mocne nerwy, mnie by szlag trafil po takim zachodzie... boje sie jak zaczne wchodzic szczebel wyzej, bo pamietam ile nerwow kosztowalo mnie okielznanie mobila powyżej 2,8ghz - i zdecydowanie brakloby mi te 4h :lol: szkoda ze nie pobiles swojego rekordu :( mysle ze nie ma sie co obrazac na amd, chociaz coraz czesciej slysze glosy watpliwosci i chec przesiadki na intela. przyznam szczerze sam bylem zdruzgotany jak zobaczylem rekord w super_pi i dziwne :lol: mysli pojawily mi sie w glowie. ale fakt zeby zdzialac cos naprawde extreme na amd to trzeba miec fxa a tu jest ból! szkoda ze tak dali [gluteus maximus] z tymi opteronami w polsce, jakby bylo ich chociaz 1000szt. to moze by sie dobralo pare ciekawych sztuk, jakby trafily w odpowiednie rece... a tak mamy podejrzewam z 50szt. opteronow w polsce i to jeszcze nie najlepsze serie :( no nic, jeszcze raz gratz B) jedziesz dalej... pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 8 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2005 opterony w wiekszosci maja coldbuga duzo wczesniej niz fx'y :( rzadko sie trafia taki, zeby wstawal poniżej -40'C, a i byl taki który -5 juz nie polubil, takze... d.u.p.a gratulacje yotomeczek za mocne nerwy, mnie by szlag trafil po takim zachodzie... boje sie jak zaczne wchodzic szczebel wyzej, bo pamietam ile nerwow kosztowalo mnie okielznanie mobila powyżej 2,8ghz - i zdecydowanie brakloby mi te 4h :lol: szkoda ze nie pobiles swojego rekordu :( mysle ze nie ma sie co obrazac na amd, chociaz coraz czesciej slysze glosy watpliwosci i chec przesiadki na intela. przyznam szczerze sam bylem zdruzgotany jak zobaczylem rekord w super_pi i dziwne :lol: mysli pojawily mi sie w glowie. ale fakt zeby zdzialac cos naprawde extreme na amd to trzeba miec fxa a tu jest ból! szkoda ze tak dali [gluteus maximus] z tymi opteronami w polsce, jakby bylo ich chociaz 1000szt. to moze by sie dobralo pare ciekawych sztuk, jakby trafily w odpowiednie rece... a tak mamy podejrzewam z 50szt. opteronow w polsce i to jeszcze nie najlepsze serie :( no nic, jeszcze raz gratz B) jedziesz dalej... pozdro dzięki kontenerek zostanie u mnie (wyskrobie troche kaski na to cudeńko) - także jak by co można skombinować lodzik i sprawdzić Twojego operka :D (ale jak by co to szybko - bo za pare dni mobo już będzie u kogo innego :D) Na dniach odpalam pentiaka mobilka i wcześniej czy później przejdzie próbę lodu :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wisnia666 Opublikowano 8 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2005 WOW! chyba jeszcze nikt na tym forum nie meczył Pentium M :) Jaka Wersja zakupiles? I jakie mobo do tego:) cos czuje ze jak go pogonisz oklo 3ghz to kilka rekordów pęknie! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ent Opublikowano 8 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2005 dzięki kontenerek zostanie u mnie (wyskrobie troche kaski na to cudeńko) - także jak by co można skombinować lodzik i sprawdzić Twojego operka :D (ale jak by co to szybko - bo za pare dni mobo już będzie u kogo innego :D) Na dniach odpalam pentiaka mobilka i wcześniej czy później przejdzie próbę lodu :lol2: Yoto jak mozna wiedziec to pochwal sie gdzie i za ile wyrwales procka i CT-479 (chyba tego uzywasz :D?). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
myrddin669 Opublikowano 8 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2005 widze że cie coldbug wkur.wił na maxa! szkoda :( opek jeszcze nie wygrzany, gdzieś za miesiąc prawdopodobnie będę go testował na maxa, może za dwa - o ile go wcześniej nie opchnę i kupie jakies 146/148 albo SD3700+ ale nic jeszcze nie wiem... samemu nie opłaca mi się zamawiać z overclockers.de - pytałem ich ile chcą za wysyłkę do Polski i powiedzieli 45-50 Eur, co mi bardzo nie odpowiada, ceny samych procków też mają mocno nieciekawe, ale przynajmniej wiem co biore ;) tyle że 1400zł za 148 z przesyłką nie zapłacę po prostu bo to rozbój w biały dzień! dużo szczęścia na nowej drodze życia ;) pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 8 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2005 widze że cie coldbug wkur.wił na maxa! szkoda :( opek jeszcze nie wygrzany, gdzieś za miesiąc prawdopodobnie będę go testował na maxa, może za dwa - o ile go wcześniej nie opchnę i kupie jakies 146/148 albo SD3700+ ale nic jeszcze nie wiem... samemu nie opłaca mi się zamawiać z overclockers.de - pytałem ich ile chcą za wysyłkę do Polski i powiedzieli 45-50 Eur, co mi bardzo nie odpowiada, ceny samych procków też mają mocno nieciekawe, ale przynajmniej wiem co biore ;) tyle że 1400zł za 148 z przesyłką nie zapłacę po prostu bo to rozbój w biały dzień! dużo szczęścia na nowej drodze życia ;) pozdro hehe wiesz - normalnie DHL bierze ok 20Euro za pake do polski ... nie wem skąd 50 ?? najlepiej upić płacąc kartą kredytową ... i po bólu (bez kosztów przelewów itd) nowe klocki to Pentium M 750, Ct-479 (zza gramanicy), Asus P4GPL-X jak to kombo odpale- założe jakiś temaik :D stay tuned Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wisnia666 Opublikowano 8 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2005 To ja juz nie moge sie doczekac kiedy pokaszesz swoj nowy sprzęt! Domyslnie na FC go bedziesz puszczal? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...