Skocz do zawartości
Xytras

Gigabyte K8ne +sempron64 2500+

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Wlasnie poskladalem sobie kompa na plycie i procesorze jak w temacie ;-)

Mam pytanie, plyta nie wykrywa mi procesora, pisze amd processor model unknown :?

To jets normalne??

Czy mozna cos z tym zrobic??

musisz wgrać nowy bios do płytki

znajdziesz go na stronie gigabyte;a,

http://tw.giga-byte.com/MotherBoard/Suppor...S/BIOS_List.htm

procedura flashowania jest bardzo prosta, jest opisana na w/w stronie

Edytowane przez kucyk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Flaschowanie to banal ;-)

Spodziewalem sie tego wiec zaraz sie za to zabieram ;-)

I jesli to nie problem to prosze o jakies info skad pobrac jakies optymalne stery do NF4 i do innych bajerow na tej plycie glownej, do tego mam radeona X700 gigabyte, do tego tez nie wiem w sumie jakie stery instalowac oprocz ich plyty bo szczerze mam 1 raz karte od ATI ;-)

I najwazniejsze, Sandra 2005 podaje mi w MOBO inf. 3 temperatury, CPU, mobo i power AUX, o ile dwie pierwsze sa ok to power aux ma 70C :!: To normalne :?: CO to jest i dlaczego taka wysoka :?

dzieki z gory za pomoc i pozdrawiam

EDIT:

CO do grafy to mam cos takiego:

http://tw.giga-byte.com/VGA/Products/Produ...-RX70128DE.htm#

Moze wypowie sie ktos kto ja ma, czy tez jego wentylek na tej grafie jest tak irytujaco glosny :?: :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Choćby patrząc na wykres wydajności dysku w Hd Tach. Ze sterownikami IDE z płytki jest wykres poszarpany i średni transfer 40MB/s, z windowsowymi sterami do IDE wykres jest prosty (względnie) i 48,5MB/s. Bynajmniej u mnie i jeszcze wielu osób te stery więcej psują, niż pomagają, może u niektórych nic nie psują.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobrze wiedziec ;-)

Narazie instalowalem stery ze trony gigabyte ;-)

A co z grafa??

I moze oswiecicie mnie jak mozna zamocowac na chipsecie wentylator zeby nie bylo widac po zdemontowaniu sladow?? Bo oryginalny radiator sie grzeje niesamowicie :/ A znowu nie chce miec problemow w razie uszkodzenia i gwarancji lub sprzedazy ;-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobrze wiedziec ;-)

Narazie instalowalem stery ze trony gigabyte ;-)

A co z grafa??

I moze oswiecicie mnie jak mozna zamocowac na chipsecie wentylator zeby nie bylo widac po zdemontowaniu sladow?? Bo oryginalny radiator sie grzeje niesamowicie :/ A znowu nie chce miec problemow w razie uszkodzenia i gwarancji lub sprzedazy ;-)

albo wymień na niebieskiego, a przy oddawaniu na gware zamontuj, a jak chcesz koniecznie wentyla na to co masz to albo na śledziu (w chłodzeniu konwencjonalnym benek kiedyś dawał link), albo na ramieniu zalmana ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmmm tyle ze raczej szukal;bym taniego rozwiazania bo sie troszke wyplukalem z kasy icon_biggrin3.gif

EDIT

Panowie jest problem, komp po dluzszym postoju jak go wlaczam, czyt. po nocy nie chce sie uruchomic, tzn. mam w biosie wlaczone zabezpieczenie, ze buczy jak wentyl z cpu sie wylaczy i myk jest tki ze wentylator sie wylacza po self tescie icon_confused2.gif

Dlaczego icon_question.gif

Moze jakies wskazowki icon_question.gif

Wersja biosu to F6 icon_wink.gif

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hehe

to jest normalne

Masz włączone w biosie żeby głośniczek piszczy jak wentylator na procku stanie

ale masz też włączone żeby wentylator sie nie kręcił jak jest niska temperatura procesora :)

Wyłącz albo oba albo przynajmniej to piszczenie, jak sie procek nagrzeje to wentylator ruszy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Choćby patrząc na wykres wydajności dysku w Hd Tach. Ze sterownikami IDE z płytki jest wykres poszarpany i średni transfer 40MB/s, z windowsowymi sterami do IDE wykres jest prosty (względnie) i 48,5MB/s. Bynajmniej u mnie i jeszcze wielu osób te stery więcej psują, niż pomagają, może u niektórych nic nie psują.

:mur: :mur: :mur:

ale rzeczywista wydajnsoc jest wieksza

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi