Xytras Opublikowano 29 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2005 Witam Wlasnie poskladalem sobie kompa na plycie i procesorze jak w temacie ;-) Mam pytanie, plyta nie wykrywa mi procesora, pisze amd processor model unknown :? To jets normalne?? Czy mozna cos z tym zrobic?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 29 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2005 (edytowane) Witam Wlasnie poskladalem sobie kompa na plycie i procesorze jak w temacie ;-) Mam pytanie, plyta nie wykrywa mi procesora, pisze amd processor model unknown :? To jets normalne?? Czy mozna cos z tym zrobic?? musisz wgrać nowy bios do płytki znajdziesz go na stronie gigabyte;a, http://tw.giga-byte.com/MotherBoard/Suppor...S/BIOS_List.htm procedura flashowania jest bardzo prosta, jest opisana na w/w stronie Edytowane 29 Listopada 2005 przez kucyk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xytras Opublikowano 29 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2005 Flaschowanie to banal ;-) Spodziewalem sie tego wiec zaraz sie za to zabieram ;-) I jesli to nie problem to prosze o jakies info skad pobrac jakies optymalne stery do NF4 i do innych bajerow na tej plycie glownej, do tego mam radeona X700 gigabyte, do tego tez nie wiem w sumie jakie stery instalowac oprocz ich plyty bo szczerze mam 1 raz karte od ATI ;-) I najwazniejsze, Sandra 2005 podaje mi w MOBO inf. 3 temperatury, CPU, mobo i power AUX, o ile dwie pierwsze sa ok to power aux ma 70C :!: To normalne :?: CO to jest i dlaczego taka wysoka :? dzieki z gory za pomoc i pozdrawiam EDIT: CO do grafy to mam cos takiego: http://tw.giga-byte.com/VGA/Products/Produ...-RX70128DE.htm# Moze wypowie sie ktos kto ja ma, czy tez jego wentylek na tej grafie jest tak irytujaco glosny :?: :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wamak Opublikowano 30 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2005 Stery do płyty pobierasz ze strony www.nvidia.com i instalujesz do chipsetu, sieciówki itd, ale nie instalujesz do IDE. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 30 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2005 ale nie instalujesz do IDE. niby czemu ?:) zarowno na nf2 je instalowalem jak i nf3 je instaluje :) i nie widze problemu , co jest z nimi nie tak ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wamak Opublikowano 30 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2005 Choćby patrząc na wykres wydajności dysku w Hd Tach. Ze sterownikami IDE z płytki jest wykres poszarpany i średni transfer 40MB/s, z windowsowymi sterami do IDE wykres jest prosty (względnie) i 48,5MB/s. Bynajmniej u mnie i jeszcze wielu osób te stery więcej psują, niż pomagają, może u niektórych nic nie psują. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xytras Opublikowano 30 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2005 Dobrze wiedziec ;-) Narazie instalowalem stery ze trony gigabyte ;-) A co z grafa?? I moze oswiecicie mnie jak mozna zamocowac na chipsecie wentylator zeby nie bylo widac po zdemontowaniu sladow?? Bo oryginalny radiator sie grzeje niesamowicie :/ A znowu nie chce miec problemow w razie uszkodzenia i gwarancji lub sprzedazy ;-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkl Opublikowano 30 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2005 Dobrze wiedziec ;-) Narazie instalowalem stery ze trony gigabyte ;-) A co z grafa?? I moze oswiecicie mnie jak mozna zamocowac na chipsecie wentylator zeby nie bylo widac po zdemontowaniu sladow?? Bo oryginalny radiator sie grzeje niesamowicie :/ A znowu nie chce miec problemow w razie uszkodzenia i gwarancji lub sprzedazy ;-) albo wymień na niebieskiego, a przy oddawaniu na gware zamontuj, a jak chcesz koniecznie wentyla na to co masz to albo na śledziu (w chłodzeniu konwencjonalnym benek kiedyś dawał link), albo na ramieniu zalmana ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xytras Opublikowano 1 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2005 Hmmm tyle ze raczej szukal;bym taniego rozwiazania bo sie troszke wyplukalem z kasy icon_biggrin3.gif EDIT Panowie jest problem, komp po dluzszym postoju jak go wlaczam, czyt. po nocy nie chce sie uruchomic, tzn. mam w biosie wlaczone zabezpieczenie, ze buczy jak wentyl z cpu sie wylaczy i myk jest tki ze wentylator sie wylacza po self tescie icon_confused2.gif Dlaczego icon_question.gif Moze jakies wskazowki icon_question.gif Wersja biosu to F6 icon_wink.gif Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fakier Opublikowano 3 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2005 hehe to jest normalne Masz włączone w biosie żeby głośniczek piszczy jak wentylator na procku stanie ale masz też włączone żeby wentylator sie nie kręcił jak jest niska temperatura procesora :) Wyłącz albo oba albo przynajmniej to piszczenie, jak sie procek nagrzeje to wentylator ruszy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xytras Opublikowano 3 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2005 Tak sadzilem ;-) Mialem te buczenie ustawione przed zmiana biosu, jak wgralem nowy bios to niby te opcje od temp. byly nieaktywne ale jednak najwyrazniej jakis wplyw mialy ;-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 3 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2005 Choćby patrząc na wykres wydajności dysku w Hd Tach. Ze sterownikami IDE z płytki jest wykres poszarpany i średni transfer 40MB/s, z windowsowymi sterami do IDE wykres jest prosty (względnie) i 48,5MB/s. Bynajmniej u mnie i jeszcze wielu osób te stery więcej psują, niż pomagają, może u niektórych nic nie psują. :mur: :mur: :mur: ale rzeczywista wydajnsoc jest wieksza Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...