AragornPL Opublikowano 29 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2005 http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,60935,3032865.html Stereotypy to okropna rzecz... Brak mi słów... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Dawidsfuturx Opublikowano 29 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2005 może z nienajlepszym gustem , to jest troszke racji, ale nei z jakimś przepocaniem, nie myciem włosów, chyba, że informatyk kojarzy im sie z graczem w tibie :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
$kubi Opublikowano 29 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2005 ale to jest prawda panowie znam takiego informatyka co wyglada i wogole pachnie uff ulalala :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Overclocked Opublikowano 29 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2005 informatyk w sensie ten co skonczyl szkole informatyczna?;) czy kazdy kto zna sie na kompach...?! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
$kubi Opublikowano 29 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2005 jezeli to do mnie to juz ci mowie ze ten kolo jest INFORMATYKIEM , skonczyl szkoly w tym kierunku i pracuje w zawodzie w duzej firmie... co nie znaczy ze ja tez taki bede ( chodze do technikum o profilu technik informatyk ) ;) joke Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrzychuG Opublikowano 29 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2005 A kto by sie tam przejmowal wypowiedzia jakiejs austrialijki. Nie przypominam sobie zebym kiedykolwiek nosil flanelowa koszule ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pain.exe Opublikowano 29 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2005 lol ciekawy ten text wszystkowiedząca pani moss napewno wie jak się ubierają informatycy i cała reszta :? fajny pomysł na ankietę, nie ma co... jedni ciężko pracują a inni robią takie ankiety :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kev Opublikowano 30 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2005 mój nauczyciel informatyki pasuje do tego opisu ... ta jego flanewowa koszula ... a co do tych włosów i przepocenia to przesada :|(no chyba że chodzi im o graczy np w MU ;]) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NoVVy Opublikowano 30 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2005 Rozumiem, że gracz 24h może pasować do tego opisu ale informatyk to już chyba tak nie za bardzo (czasem tylko zdarzają się wyjątki). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 30 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2005 Fakt, ze generalnie informatycy w firmach nie ubieraja sie zbyt oficjalnie (czytaj: garniak + krawat to raczej rzadki widok), ale ta pani przesadza... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sawyer188 Opublikowano 30 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2005 Ja bende lekarzem a lekarze to pnoc te fartuchy białe to czyste maja.Ja tak czy owak bende ładnie pachniał B) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misio_m Opublikowano 30 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2005 z taką gramatyką to wątpie, że kimś będziesz :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mystery Opublikowano 30 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2005 mam nadzieję ze jak tak nie skonczę :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRoN Opublikowano 30 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2005 (edytowane) W tym tekście jest dużo racji. Osobiście znałem dwóch informatyków( nauczycieli gwoli ścisłości) którzy idealnie pasowali do tego stereotypu. Teraz jednak chodzę do szkoły, w której takie coś nie ma wogóle miejsca. Osobiście uważam, że pewnie pod uwagę brani byli głównie nauczyciele, którzy co tu dużo mówić... tacy są. Jednak nie wszyscy. To jest drugi problem. Nie wszystkich należy osądzać tą samą miarą. Moim zdaniem, określenie że sprzętowcy są tą grupą 'gorszą' jest po prostu złe. Nie znam osoby zajmującej się sprzętem która wyglądałaby w sposób opisany w linku. Wręcz przeciwnie... Nie są to wcale moje wymysły. Wiem to po prostu z autopsji. Edytowane 30 Listopada 2005 przez DaRoN Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
igomako Opublikowano 30 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2005 (edytowane) omfg. kobieta jest mocna... coz. nie no, zdarzaja sie flanelaki, nawet mam takiego jednego w kasie, ale ten to juz jest total zboczek na punkcie... uwaga... PROGRAMOWANIA! a ja jako total zboczek na punkcie sprzetu (niestety jeszcze musze sie duuuzo nauczyc) klasuje sie w tzw sredniej... no, chociaz zapomniałem ze glany od starego dobrego pana maretnsa sa juz passe... co do mycia sie nie wypowiadam, bo to juz zenada co ona napisala... Edytowane 30 Listopada 2005 przez igomako Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzegrz Opublikowano 1 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2005 Kumpel programista, z opisu taki sam, ale faktycznie z myciem sie przesadza. To juz jest jakiś żul - menel, a nie informatyk. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pala01 Opublikowano 3 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2005 no ogólnie informatycy nie pasują, widocznie pani moss ma jakieś kompleksy z dzieciństwa i teraz sie wyżywa na innych no ale mój n-l od infy prawie pasuje (codziennie ta sama koszula, te same spotnie w kant, adidaski, wielkie okulary, łysy z czerwoną glacą i czasem kurtka) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maly86 Opublikowano 3 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2005 Ten artykul przypomina mi nny artykul, takze dotyczacy informatykow. Jaka tapete na pulpicie i jaki ma charakter informatyk pracujacy na danym komputerze :blink:. Naprawde ludzie nie maja czym sie zajmowac, to pisza o tym jak kto sie ubiera :|. "Patrz w swoj talerz..." Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lori129 Opublikowano 14 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2005 Mój nauczyciel od przedmiotów infromatycznych nosi garnitur oraz normalnie się ubiera, ale po 8h w szkole się nie dziwię, że czasem od niego potem(spoceniem - dla niekumatych) jedzie:) - to akurat raczej dotyczy większości ludzi:] . Mi informatyk zawsze kojarzył się z człowiekiem w garniturze(ale takim droższym:>) no i zadbanym(czyt. umytym i pachnącym), ale w okularach i czasem nie wyspanym:]. Za to takie przeciwieństwo informatyka, czyli gracz takim luzackim, przymulonym ludziem z podkrązonymi oczyma(oczami ?):wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Soldier666 Opublikowano 15 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2005 Ehe, a wsrod przedstawicieli handlowych tez zdazaja sie lumpy, ktorym smierdzi z paszczy. Ja mam taki luksus, ze w pracy nie musze chodzic w garniturze, bo tego nie lubie, wole zalozyc bojowki, koszule. Druga sprawa, jak czasem sie ma cos do zrobienia, jak np. ostatnio stawianie sieci to niejadlem dwa dni, bo zapomnialem :D. Informatycy to z regoly ludzie, ktorzy bardzo lubia i kochaja to co robia i jak juz cos robia to reszta na swiece sie nie liczy. Kapac rano i wieczorem nigdy niezapominam, chyba, ze siedze w pracy 30 - 40h to co innego, bo niemamy prysznica :D. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pho Opublikowano 15 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2005 (edytowane) Pani Moss chyba wziela pod uwage tylko stereotyp! Znam kilku inforatykow i zaden niechodzi we flanelowej koszuli! Myja sie i nie smierdzi od nich!! Rankingi sa poto zeby ludzie ktorzy to czytaja wierzyli w te glupoty!!! Edytowane 15 Grudnia 2005 przez Maciag Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kev Opublikowano 15 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2005 Ciekawe jak się ubiera pani Moss :twisted: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Soldier666 Opublikowano 15 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2005 Pozatym praca serwisanta to prawie jest tak brudna jak smieciarza. To jak ma sie ubrac ? w biala koszule i jasne spodnie. Wtedy dopiero wygladalby jak menel po koniec dnia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R4Fi Opublikowano 15 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2005 (edytowane) Ja usłyszałem tego news'a w radiostacji, jadac autobusem do szkoły, no i dziwny trafem stała przedemna moja nauczycielka od informatyki. :D W sumie ona sie jakos ubiera. Co innego moj nauczyciel w gimnazjum. Włosy do pasa, czy umyte to nie wiem. Oddech nie zabardzo przyjemny. No i tak jak w artykule czesto flanelowa koszula, ale czasami były koszulki 'Tatu' itp. :) W sumie jak to inni juz zauwazyli, po paru godzinach w szkole mozna sie troche spocic no i zapach nie jest zbyt przyjemny. Według mnie ten artykuł doskonale przedstawia moich dotychczasowych nauczycieli w szkole, natomiast poza szkoła znam bardzo duzo programistów itp. i zaden w ogole nie pasuje do tego opisu. Kazdy z nich ma jakis swoj styl, no i zawsze umyci itd. Edytowane 15 Grudnia 2005 przez R4Fi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boratsc Opublikowano 15 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2005 No u mnie w klasie niektórzy pasują do opisu (technik informatyk) więc hmm troche prawdy w tym jest ;) informatycy w szkole hmm no raczej nie pasują do opisu (chociarz nie wszyscy) bo np. babka od Grafiki ubiera sie miniówy i ma ok ~30 lat ;) od programowania jak przechodzi to raczej potu nie czuje a nogi też ma niczego sobie ;) No ale znam informatyków którzy pasują !! Ale opis raczej dla gracza-maniaka a nie informatyka !! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Masaccio Opublikowano 17 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2005 (edytowane) To ja zapodam jednego super ubranego informatyka przy pracy ;) http://www.funiaste.net/image.php?image=...\kolos.jpg Edytowane 17 Grudnia 2005 przez Masaccio Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrzychuG Opublikowano 17 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2005 Link nie trybi, ale ten jest prawidlowy ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zavader Opublikowano 18 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2005 Skąd macie moje zdjęcie ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkl Opublikowano 18 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2005 ej ta fotka wcale nie jest smieszna, z was se jaj nie robia ;) A co do tego, ze informatycy sa najgorzej ubrani... - ja zmieniam ubrania codziennie :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Remy Opublikowano 18 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2005 Znacie ten kawał? W autobusie stoi informatyk i studentka. -Studentka-mysli facet. -Bezdomny-myśli studentka. :) Jak dla mnie to zwykły stereotyp. W każdym zawodzie zdażają się tacy ludzie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...