ZoRrO Opublikowano 15 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2002 Cze. Kupiłem sobie w zeszłym tygodniu kartę MSI Ti4200 128MB :D. Mam dłączony do niej programik InterVideo WinProducer. Ponieważ jestem zielony :oops: w zrzucaniu filmików z kamery itp. mam do Was prośby. Czy ktoś zna linka(i) do instrukcji tego programu po polsku (jak najobszerniejszą). Prosiłbym też o linka jak wyżej ale do XMpeg 4.5. Dzięki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lord VATer Opublikowano 15 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2002 Ogólnie znalazłem coś takiego: www.videoedicion.org www.micha-cambeis.de www.xmpeg.itataubi.de www.pcworld.dk www.dvds-kopieren.de www.doom9.org www.slime3.com.tw www.doom9.org www.spanish.doom9.org www.download.dvds-kopieren.de www.web.tiscali.it www.fabrice.campanella.free.fr www.backup-fr.com www.home.claranet.de www.hangar-eleven.de www.encodinginfo.users.bt www.openworld.comscifi.pages.at Instrukcji jednak nie mam :lol: Mam programik do WinFasta Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andreee Opublikowano 16 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2002 Witam!!! Mam taka sama kartę i przegryanie to zaden problem. Musisz podlączyć specjalny rozgaleziacz ktory dostales karte a pod niego s video lub czincza i smigasz w winproducerze. W zakładce input pokarze ci sie telewizor. Klikasz naa niego prawym klawiszem i w preferencjach ustawiasz rszte w zaleznosci jaki masz sprzet (pal, secam, rozdzielczosc, itp). Pojawia sie tylko jeden problem... Pliki ktore przegrywasz zajmuja strasznie duzo miejsca np 90 min film = 4 GB!!!!!!!!!!!!!!!! Nie wiem jak to kompresowac bo w dziedzinie tworzenia video tez jestem laikiem, wiec jak ktos wie to help! Pozdro. 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
irnlng Opublikowano 16 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2002 Witam!!! Mam taka sama kartę i przegryanie to zaden problem. Musisz podlączyć specjalny rozgaleziacz ktory dostales karte a pod niego s video lub czincza i smigasz w winproducerze. W zakładce input pokarze ci sie telewizor. Klikasz naa niego prawym klawiszem i w preferencjach ustawiasz rszte w zaleznosci jaki masz sprzet (pal, secam, rozdzielczosc, itp). Pojawia sie tylko jeden problem... Pliki ktore przegrywasz zajmuja strasznie duzo miejsca np 90 min film = 4 GB!!!!!!!!!!!!!!!! Nie wiem jak to kompresowac bo w dziedzinie tworzenia video tez jestem laikiem, wiec jak ktos wie to help! Pozdro. 8) trzeba skompresowac divxem albo jakims innym kodekiem, jakim, to dyskusja na osobny temat :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZoRrO Opublikowano 16 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2002 Dzięki za odpowiedź Andreee. Ja już próbowałem zrzucać i daje radę tylko po wybraniu formatu wyjściowego robi mi w NTSC a ustawienia generalnie są nie do zmienienia. Można prawdopodobnie zrobić wlasne profile, ale jeszcze tego nie rozgryzłem do końca i miałem nadzieję, że jest jakaś gotowa instrukcja. Nie mniej jednak dzięki. Aaaaa i jeszcze jedno. Można wybrać sobie wstępną kompresję i tak film w rozdz. 720x576 PAL MPEG2 o długości 2 min 49 s ma pojemność: 209 MB - wstępna kompresja 64 MB - ponowna kompresja programem XMpeg 4.5 przy użyciu kodeka DiviX 5 PRO, bitrate 3000 kbps, stereo 48 kHz i ta sama rozdzielczość. Czyli na CD 700 MB ~ 30 min filmu i jest faktycznie kicha bo chciałbym na tym CD zmiescić 1 h filmu - popróbuję zmniejszyć bitrate i zobacze. Jeszcze raz dzięki i Nara Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZoRrO Opublikowano 16 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2002 irnlng Tobie też dzięki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Staszek Opublikowano 16 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2002 Witam Z opisu wynika że przechwytujesz video do formatu mpg2, więc moja rada - lepiej za bardzo nie oszczędzać na wielkości pliku, bitrate rzędu 12mbit/s zapewnia najlepszą jakość obrazu. Późniejszą kompresję do DivX-a można przeprowadzać tymi samymi programami, którymi kompresuje się filmy z DVD. Opisy (po polsku) co i jak ustawić możesz znaleźć na stronkach http://www.divx.pl i http://www.mp4.com.pl. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mazder Opublikowano 16 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2002 Witam!!! Pojawia sie tylko jeden problem... Pliki ktore przegrywasz zajmuja strasznie duzo miejsca np 90 min film = 4 GB!!!!!!!!!!!!!!!! Nie wiem jak to kompresowac bo w dziedzinie tworzenia video tez jestem laikiem, wiec jak ktos wie to help! Najlepiej zajrzyj na www.divx.pl i przeczytaj stosowne artykuly. Przy zrzucaniu najlepiej skompresowac wstepnie bezstratnym kodekiem typu HuffYUV, czy inne MJPEG. Potem dalsza obrobka do Divx, MPEG2, albo czegokolwiek innego. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matrox Opublikowano 16 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2002 HuffYUV to nie żaden MJPEG tylko DV i radze sie zorientować na Twoim miejscu w różnicach, ponieważ są bardzo istotne. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andreee Opublikowano 16 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2002 Dzienx Panowie!!! W weekend bede próbował :))) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
B4rt3z Opublikowano 16 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2002 Podobno MJPEG ma najmniej straconych klatek podczas zrzutu, ale ja uzywam najczescie Divx 5 1-pass i ustawiam bitrate np 2000, pozniej kompresuje do zadanej wielkosci i proponuje uzyc do tego jakiegos kalkulatora np GordianKnot Przykladowo jak chcesz 1h - 700MB dzwiek 128kbps mp3 to bitrate wynosi 1500 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZoRrO Opublikowano 17 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2002 Dzięki panowie wszystkie podpowiedzi są mile widziane i będą napewno wykorzystane :D. Nara Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarokowal Opublikowano 19 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2002 Witam Jak w sprawie zrzutu filmow sprawuje sie Radeon 9000 VIVO? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...