matrox- Opublikowano 29 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2005 Mam P4 3.0 Prescot i nastepujacy problem: gdy procesor nie jest obciazony temperatora stoi okolo 34* a wentyl ma obroty 1800 Rpm, natomiast gdy dostaje obciazenie temperatora wzresta do okolo 58* (50-100% obciazenia) a obroty spadaja do 1300 Rpm. Nie wiem co sie stalo prosze o rady zanim mi sie spali cos :) dzieki za help pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Itheon Opublikowano 29 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2005 Poszukaj może w biosie można ustawiać napięcie wiatraków dla określonych temperatur. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matdys Opublikowano 30 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2005 Do płyty powinienes miec jakis program do regulowania obrotów wiatraków Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomall0 Opublikowano 30 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2005 Poszukaj może w biosie można ustawiać napięcie wiatraków dla określonych temperatur. Raczej prędkości, z tak poza tym to poszukaj cos lepszego na proca. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matrox- Opublikowano 30 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2005 No szukam cos lepszego ale niemoge sie zdecydowac narazie wymienilem obudowe i czaje sie na jakis cooler porzadny ale nie moge sie zdecydowac:) A jezeli chodzi o programy do mojej plyty to cos tam chyba jest ale czuje ze to nic nie da, a tak wogole to kiedys chodzil normalnie pod obciazeniem podnosil obroty Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jimmy1 Opublikowano 1 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2005 Wyłącz w biosie opcje AI Quiet. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...