dade Opublikowano 30 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2005 Mam pytanko czy można stworzyć grupę i dodać do niej użytkowników, ale takiej grupy, która miała by jedynie możliwość zalogowania się do systemu (slackware) np poprzez putty i jednocześnie nie miała żadnych innych praw i przywilejów. Jeśli tak to może ktos poda jakiś mały przykładzik pozdr i z góry dzieki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Abdel_k9 Opublikowano 30 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2005 To po co mieli by sie logowac skoro nie mogli by nic zrobic?? Jesli chcesz zrobic tak zeby ci userzy nie mogli wykonywac zadnych polecen to moze zrob chroota ? Tu masz opis jaki znalazlem http://www.owad.civ.pl/index.php?howto=6. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigfan Opublikowano 30 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2005 Dade, skup się i napisz nam jeszcze raz, o co dokładnie Ci chodzi. Abdel_k9: Czasem tacy dziwni użytkownicy sie przydają :-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dade Opublikowano 30 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2005 chodzilo mi o to zeby na puttym stworzyc tunelowe polaczenie a wtedy musisz sie zalogowac do servera linuksowego a pozniej odpalic dopiero np zdalny pulpit i poto mi konto na ktore mozna sie zalogowac ale najlepiej zeby nic nie dalo sie zrobic Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...