Cimeries Opublikowano 30 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2005 Witam! Mam na dysku dwa systemy WinXP i Linux'a. Parę dni temu po wyjściu z linux'a i ponownym uruchomieniu windowsa pojawił się mały problem. Gdy windows sie załadował i powinien wyświetlić okno logowania wyskoczyl niebieski ekran z jakimis białymi artami na dole (nie taki typowy Blue Screen) Więc wszedłem w tryb awaryjny wywaliłem stery od grafiki i system uruchomił się normalnie. Jednak po ponownym zainstalowaniu sterowników mam w Menadżerze Urządzeń w Monitorach: 6xMonitor Domyślny, 2x Monitor Plug&Play oraz 2x Telewizja rodzajowa. Niby wszystko działa jak należy, ale nie mam żadnych ustawień od ATI w Właściwości: Ekran/Ustawienia/Zaawansowane. Jest tylko Ogólne, Karta, Monitor, Rozw. prob. oraz Kolory. Zazwyczaj w ustawieniach pisało "Monitor Plug and Play na Radeon 9550" a teraz mam "(Kilka monitorów) na Radeon 9550" i w zakładce Monitor mam suwak do wyboru monitorów. Odinstalowywałem sterowniki. Czyściłem Driver Cleanerem w trybie awaryjnym i Caby i reszte. Używałem sterowników Omega, ale w akcie desperacji ściągnąłem oficjalne Catalysty 5.11 i nadal mam to samo. Karta nigdy nie była kręcona i dotychczas nie było z nią problemów. W sumie problemu wielkiego nie ma, ale jest to dość wkurzające. Mój config : ABIT KT7A, Duron 1200, 384 SDRAM, Gigabyte Radeon 9550 (nigdy nie kręcony), monitor LG Studioworks 57i. Z góry dziękuję za pomoc. Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Itheon Opublikowano 30 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2005 Spróbuj poprostu pousuwać wszystkie monitory z menadżera urządzeń (prawy przycisk mysy i odinstaluj). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cimeries Opublikowano 30 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2005 Takie coś nie działa. Usunąć się da, ale po ponownym uruchomieniu kompa lub naciśnięciu "Skanuj w poszukiwaniu zmian sprzętu" monitory powracają. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...