konrad087 Opublikowano 30 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2005 Mam problem z laptopem Aristo Prestige 700 - Celek 1,5, 512 ram, radeon 9700, 40 gb, dvd/cd-rw. Otóż nie działają mi od jakiegoś czasu porty USB, tzn. gdy przyłączam, np mojego pen driva to świeci się dioda na nim, ale nie pokazuje go wogóle w systemie. Używam windowsa xp - niedawno formatowałem dysk - system jest świeżutki, żadnych wirów, trojanów, wyłączenie sprzętowe USB wykluczam... Co mam robić? Pomocy... Sprzęt jest jeszcze na gwarancji, ale jeśli wiecie o co może chodzić to zaoszczędzilibyście mi wiele kłopotu... Z góry dzięki. Pozdro... Aha, sciągnąłem wczoraj bios do tego laptopa, ale nie wiem jak go zaktualizować... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michrz Opublikowano 30 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2005 Mam problem z laptopem Aristo Prestige 700 - Celek 1,5, 512 ram, radeon 9700, 40 gb, dvd/cd-rw. Otóż nie działają mi od jakiegoś czasu porty USB, tzn. gdy przyłączam, np mojego pen driva to świeci się dioda na nim, ale nie pokazuje go wogóle w systemie. Używam windowsa xp - niedawno formatowałem dysk - system jest świeżutki, żadnych wirów, trojanów, wyłączenie sprzętowe USB wykluczam... Co mam robić? Pomocy... Sprzęt jest jeszcze na gwarancji, ale jeśli wiecie o co może chodzić to zaoszczędzilibyście mi wiele kłopotu... Z góry dzięki. Pozdro... Aha, sciągnąłem wczoraj bios do tego laptopa, ale nie wiem jak go zaktualizować... A może kłopot z pendrivem?... Sprawdź, bo u mnie jak się pendrive zepsuł, to właśnie migał lampką i koniec. Może masz jeszcze coś innego na USB (chociażby myszkę, czy coś)? sprawdź czy działa pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konrad087 Opublikowano 30 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2005 A może kłopot z pendrivem?... Sprawdź, bo u mnie jak się pendrive zepsuł, to właśnie migał lampką i koniec. Może masz jeszcze coś innego na USB (chociażby myszkę, czy coś)? sprawdź czy działa pzdr Sprawdzałem skaner, drukarkę, nic nie wykrywa w systemie.. Co to może być? Wina sprzętowa czy programowa? Działało, działało i z jakiś czas przestało działać :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greeg67 Opublikowano 30 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2005 Sprawdzałem skaner, drukarkę, nic nie wykrywa w systemie.. Co to może być? Wina sprzętowa czy programowa? Działało, działało i z jakiś czas przestało działać :mur: Witam Sprawdź ustawienia w biosie może masz wyłączone USB ,jeśli to nie pomoże to jeszcze należy popatrzeć w Windzie jak i co masz w MU.(Menadżer urządzeń) Później tylko reinstalka Windy. :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konrad087 Opublikowano 30 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2005 Witam Sprawdź ustawienia w biosie może masz wyłączone USB ,jeśli to nie pomoże to jeszcze należy popatrzeć w Windzie jak i co masz w MU.(Menadżer urządzeń) Później tylko reinstalka Windy. :mur: No właśnie windowsa niedawno reinstalowałem, a USB mam w biosie włączone - sprawdzałem... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Heat Opublikowano 30 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2005 A dzialalo wszystko po swiezej instalce czy nie ? Bo jesli nie to prawdopodobnie nie zainstalowales sterow do USB Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
math Opublikowano 30 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2005 ja tak mialem w swoim lapku....nagle przestal dzialac 1 USB.... Skonczylo sie wymiana plyty glownej w serwicie. Byc moze ci sie wylamal nieco caly port z plyty lub po prosty skopcil. zainstaluj stery...jezeli nadal nic....to niechce cie martwic Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...