k2 Opublikowano 17 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2002 ano chodzi mi o modele AMD athlon 1600+ i P4 1.6a Wyczytałem dzisiaj porównanie miedzy innymi tych dwóch procesorów. [komputer świat] I na dzień dobry wzioł mnie śmiech, gdy zobaczylem ceny tych procesorów UWAGA AMD 579zł [komputronik 490zł] INTEL 808zł [komputronik 739zł] mówie tu o wersjach BOX, pisemko KŚ ma nezły rozrzut. ale do rzeczy jezeli chodzi o wydajnosc i cene AMD jest tu niekewestionowanym liderem w grach, multimediach jak i w biurze [w/g KŚ] ale jak wyglada sprawa po O/C, ile na tym straci AMD a ile zyska intel nie wmawiajcie mi ze nik nie ma p4 1.6a lbu AMD 1600+ :roll: [jak sie orentuje z P4 1.6a da sie zrobic średnio 2.4, AMD sie tak dobrze nie kreci] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DJ Opublikowano 17 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2002 wiesz w tej gazecie to piszą naprawdę czasami takie bzdury ze si nie da czasami ide do kiosku i czytam to po to by się pośmiać, bo po nic innego nie można i jeszcze weźmie taki jeden z drugim taką gazetę i zaczną robić to co tam radzą to widać efekty jakieś płyty ECS, i inne tego typu rzeczy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
k2 Opublikowano 17 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2002 nie wmawiajcie mi ze nikt nie ma p4 1.6a lub AMD 1600+ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Novy Opublikowano 17 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2002 nie wmawiajcie mi ze nikt nie ma p4 1.6a lub AMD 1600+.. No ja mam 1600+ i narazie chodzi jak w configu ponizej. Chodzi takze na 1600 MHz (XP 1900+)ale wtedy musze pamieci puscic asynchronicznie bo niewyrabiaja. :cry: ale jeszcze sprobuje na wolnych ustawieniach pamieci Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 17 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2002 jak czytasz Komputer Siwat to ROTFL!!! nie wywoluj wojny bo i tak AMD rulezz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
k2 Opublikowano 17 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2002 jak czytasz Komputer Siwat to ROTFL!!! nie wywoluj wojny bo i tak AMD rulezz czy sa na tym forum jacys urzytkownicy p4. dawno sie z takim nie spotkałem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ozzy_diamond Opublikowano 18 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2002 jak czytasz Komputer Siwat to ROTFL!!! nie wywoluj wojny bo i tak AMD rulezz czy sa na tym forum jacys urzytkownicy p4. dawno sie z takim nie spotkałem Witam, ja jestem posiadaczem P4 i na athlona bym go nie zamienił :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapra Opublikowano 18 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2002 Nie smiejcie sie tak glosno - P4 Northwood to naprawde swietny procek. Dobrze sie kreci. Za 1.6HGz trzeba dac 680zl, ale pojdzie taki na ponad 2G s palcem w odbycie. P.S. Dla krzykaczy: nigdy nie mialem zadnego procka Intela i nie mam tego w planach. Obecnie D1000@1414 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
k2 Opublikowano 18 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2002 jak czytasz Komputer Siwat to ROTFL!!! nie wywoluj wojny bo i tak AMD rulezz czy sa na tym forum jacys urzytkownicy p4. dawno sie z takim nie spotkałem Witam, ja jestem posiadaczem P4 i na athlona bym go nie zamienił :lol: pytam sie Ciebie personalnie gdybys miał wybrac pye <span style="color:red;">[ciach!]</span>a z msi to bys wzioł: Microstar 645E MAX2-LRU (MS-6567) czy Microstar 845E Max-L (MS-6566EL) jak sie pewnie orientuje jdna jest na sis 645dx dróga na intelu 845E info na http://www.komputronik.com.pl/ co do wydajnosci wydaje mi sie ze msi jest tak stabilna i podkrecalna jak epox i asus. [jak gdzes wyczytalem teraz na msi mozna tegulowac napiecie na ddr] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
k2 Opublikowano 18 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2002 Nie smiejcie sie tak glosno - P4 Northwood to naprawde swietny procek. Dobrze sie kreci. Za 1.6HGz trzeba dac 680zl, ale pojdzie taki na ponad 2G s palcem w odbycie. P.S. Dla krzykaczy: nigdy nie mialem zadnego procka Intela i nie mam tego w planach. Obecnie D1000@1414 8) dzeki za obiektywizm Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lolo Opublikowano 18 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2002 Trzeba P4 przyznać, że kręcą się kozacko. Poczekajmy na AMD 0.13um Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
k2 Opublikowano 19 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2002 Trzeba P4 przyznać, że kręcą się kozacko. Poczekajmy na AMD 0.13um to ze sie krenci o niczym nie swiedczy... wazne jest to o ile wydajnosc wzrasta, ktos moze mi to powiedzec czy podkręcony 1.6a da rade AMD 2000+? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CrazyTomHero Opublikowano 19 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2002 Ja tam mam 1.6a@2.5 Ghz i to na standardowym wiatraczku wiec sadze ze Intel jednak przebija AMD'ka.... to jest moje zdanie :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ozzy_diamond Opublikowano 19 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2002 Witam, ja jestem posiadaczem P4 i na athlona bym go nie zamienił :lol pytam sie Ciebie personalnie gdybys miał wybrac pye <span style="color:red;">[ciach!]</span>a z msi to bys wzioł: Microstar 645E MAX2-LRU (MS-6567) czy Microstar 845E Max-L (MS-6566EL) jak sie pewnie orientuje jdna jest na sis 645dx dróga na intelu 845E info na http://www.komputronik.com.pl/ co do wydajnosci wydaje mi sie ze msi jest tak stabilna i podkrecalna jak epox i asus. [jak gdzes wyczytalem teraz na msi mozna tegulowac napiecie na ddr} Wybrałbym oczywiście płytkę na i 845E :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 20 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2002 Trzeba P4 przyznać, że kręcą się kozacko. Poczekajmy na AMD 0.13um to ze sie krenci o niczym nie swiedczy... wazne jest to o ile wydajnosc wzrasta, ktos moze mi to powiedzec czy podkręcony 1.6a da rade AMD 2000+? Wystarczy pomyslec. Nie podkrecony P4 2.4Ghz zmiata Athlona 2000+ to wyobraz sobie co robi z nim podkrecony P4 1.6A do 2.7Ghz (FSB 169) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 20 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2002 kś suxx Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BILL_BLANT Opublikowano 20 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2002 ano chodzi mi o modele AMD athlon 1600+ i P4 1.6a Wyczytałem dzisiaj porównanie miedzy innymi tych dwóch procesorów. [komputer świat] I na dzień dobry wzioł mnie śmiech, gdy zobaczylem ceny tych procesorów UWAGA AMD 579zł [komputronik 490zł] INTEL 808zł [komputronik 739zł] mówie tu o wersjach BOX, pisemko KŚ ma nezły rozrzut. ale do rzeczy jezeli chodzi o wydajnosc i cene AMD jest tu niekewestionowanym liderem w grach, multimediach jak i w biurze [w/g KŚ] ale jak wyglada sprawa po O/C, ile na tym straci AMD a ile zyska intel nie wmawiajcie mi ze nik nie ma p4 1.6a lbu AMD 1600+ :roll: [jak sie orentuje z P4 1.6a da sie zrobic średnio 2.4, AMD sie tak dobrze nie kreci] to oczywiste że amd jest lderem tylko martwi mnie to że im wyrzsze taktowanie tych cpu tym mniejszy procent wydajności w stosunku do intel np xp 1500 rywalizuje lekko z intel 1,8 a xp 2000 już z intelem 2,2 przegrywa no ale jak wejdą 0, 13 i 64 hamery intel pa pa Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 20 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2002 ano chodzi mi o modele AMD athlon 1600+ i P4 1.6a Wyczytałem dzisiaj porównanie miedzy innymi tych dwóch procesorów. [komputer świat] I na dzień dobry wzioł mnie śmiech, gdy zobaczylem ceny tych procesorów UWAGA AMD 579zł [komputronik 490zł] INTEL 808zł [komputronik 739zł] mówie tu o wersjach BOX, pisemko KŚ ma nezły rozrzut. ale do rzeczy jezeli chodzi o wydajnosc i cene AMD jest tu niekewestionowanym liderem w grach, multimediach jak i w biurze [w/g KŚ] ale jak wyglada sprawa po O/C, ile na tym straci AMD a ile zyska intel nie wmawiajcie mi ze nik nie ma p4 1.6a lbu AMD 1600+ :roll: [jak sie orentuje z P4 1.6a da sie zrobic średnio 2.4, AMD sie tak dobrze nie kreci] to oczywiste że amd jest lderem tylko martwi mnie to że im wyrzsze taktowanie tych cpu tym mniejszy procent wydajności w stosunku do intel np xp 1500 rywalizuje lekko z intel 1,8 a xp 2000 już z intelem 2,2 przegrywa no ale jak wejdą 0, 13 i 64 hamery intel pa pa Zanim AMD sie rozbuja na tych 130 nanometrach to Intel zarzadzi juz 90 nanmometrow. Kto komu powie papa. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...