Proboszcz Opublikowano 30 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2005 WItam Jestem szczesliwym posiadaczem SLI 7800 na plycie DFI nf4-dr poniewaz jak grafy sie rozkreca komp prawie podlatuje :D mysle o zmianie chlodzenia i moje pytanie jest nastepujace : Czy cos takiego jest mozliwe stosujac chlodzenie wodne?? tu niestety ogranicza mnie miejsce miedzy grafami a pasywne chlodzenie odpada bo nie odchodziloby cieple powietrze . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kyniek Opublikowano 30 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2005 http://www.alphacool.de/xt/product_info.ph...&cPath=5_18_291 ile masz piejsca?? czy blok o wysokości 21mm wejdzie?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
narkoman Opublikowano 30 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2005 (edytowane) jasne ze wejdzie, bez zadnego problemu ;] ale, przy dolnej karcie musial bys cos wykombinowac z zaczepami... takie wystajace moga juz miec problemy z wepchaniem sie ;] tak na oko misie wydaje jak patrze na to :) Edytowane 30 Listopada 2005 przez narkoman Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Proboszcz Opublikowano 30 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2005 (edytowane) Miejsca jest ~3,5 cm(max) ... natomiast jako laik w tej dziedzinie chlodzenia prosil bym o wskazowki co zalozyc ( moze jakies gotowe komplety sa) i gdzie kupic ( polska) bo ten niemiecki link malo mi mowi bo niezabardzo szprecham :) Uprzedze zapewne niektore wypowiedzi ale czytalem posty i przyklejone i nie jednak malo z tego kumam :D oczywiscie kompami sie zajmuje od dawna jednak z woda sie kompletnie nie bawilem stad wybaczcie prozaiczne pytania dla was. Dodam jeszcze ze procesor mam AThlona 64 X2 3800+ @2300mhz wiem ze nisko ale niestety po wiekszym kreceniu zbyt wysokiej temperatury dostaje PWMIC & chipset procka chlodzi "ninja" wiec moze tez wodne zastosowac??? Edytowane 30 Listopada 2005 przez Proboszcz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Heat Opublikowano 30 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2005 Imo musialbys kupic dwa takie bloki jak pokazal Kyniek . Prison Kynka powinien wejsc , ale pojawi sie problem z chlodzeniem pamieci... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kyniek Opublikowano 30 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2005 nie trzeba sprechać - można kliknąć na flagę angielską i masz po naszemu :) acha - jak byś chciał zamawiać to jest zbiorowe zamówienie na forum z tego sklepu - ja osobiście jak bym miał fundusze i odpowiednią kartę to bym się nie wachał.... jak byś chciał fotki to daj mail'a - coś imageshack padło i niektórych mi fotek nie wyświetla... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerial Opublikowano 30 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2005 A moze ktos zmajstruje taki bloczek? Wielki kawal miedzi i do dzela, chociaz 1 beta testowy alfa egzemplarz. Mysle ze nawet za duze pieniadze paru chetnych by bylo na taki blok. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hinco Opublikowano 30 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2005 taki kawał miedzi to nie wszystko, jeżeli chciałbyć chłodzić nim wszystko- gpu, pamieci i cośjeszcze, trzeba mieć spód jak silencery, albo właśnie przerobić silencera ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerial Opublikowano 30 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2005 taki kawał miedzi to nie wszystko, jeżeli chciałbyć chłodzić nim wszystko- gpu, pamieci i cośjeszcze, trzeba mieć spód jak silencery, albo właśnie przerobić silencera ;) Ale mozna to tak wyfrezowac (nie mowie ze to latwe) :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hinco Opublikowano 30 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2005 ze sporą dokładnościa :D jeszcze potem wypolerować, wyszlifować... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 1 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2005 można kliknąć na flagę angielską i masz po naszemu :) a ja myslałem ze tweak jest pod polska banderą :D ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...