Skocz do zawartości
Hesos

Dysk Wd I Błąd

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Potrzebuje pomocy, a mianowicie dostałem dysk wd 40gb. Coś jest z nim nie tak.

Przejechałem go hdd regeneratorem i było kilka badów ale z nimi juz spoko (nie pokazuje zadnego)

Ale chce zrobić partycje na nim. Utworzyłem jedną ntfs i chce ją podzielić i tu jest problem. Wyskakuje mi error jakiś a w everescie jest komunukat, że ( Write error Rate - prognoza błędu: nieuchronna utrata danych)

Co to kurde znaczy, że już dysk poszedł do bozi?? Czy da sie to jakoś zrobic żeby chulał?

Jakieś formatowanie na niskim poziomie?? czy jak.

proszę o pomoc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

heh spoko, to mnie pocieszyłeś ;)

Niedawno zrobiłem nowe partycje z dosa, zainstalowałem winde xp i narazie jakoś działa i o dziwo komunikat zniknął. :\ ale podczas testu w PartitionMagic wyskakuje błąd. Hmm więc pewnie któregoś dnia się obudzę a na dysku niczego nie bedzie hehehe, ale masa :D

aha i wczoraj pociskam sobie w NFS:MW i tak co pół godziny robił mi się restart, ciekawe czy to przez dysk czy to cos innego

Edytowane przez Hesos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bez raportu SMART na temat dysku nie da sie nic konkretnego powiedziec. Jezeli EVEREST pokazuje w rubryce "Write Error Rate" wartosc wieksza od 1 to faktycznie juz po dysku. Podaj ten raport to da sie powiedziec cos wiecej. Bez tego ani rusz.

pozdro.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi