Hesos Opublikowano 30 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2005 Witam Potrzebuje pomocy, a mianowicie dostałem dysk wd 40gb. Coś jest z nim nie tak. Przejechałem go hdd regeneratorem i było kilka badów ale z nimi juz spoko (nie pokazuje zadnego) Ale chce zrobić partycje na nim. Utworzyłem jedną ntfs i chce ją podzielić i tu jest problem. Wyskakuje mi error jakiś a w everescie jest komunukat, że ( Write error Rate - prognoza błędu: nieuchronna utrata danych) Co to kurde znaczy, że już dysk poszedł do bozi?? Czy da sie to jakoś zrobic żeby chulał? Jakieś formatowanie na niskim poziomie?? czy jak. proszę o pomoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 30 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2005 Zrób może printscreen ze SMARTA w programie EVEREST. Prawdopodobnie głowice są zepsute (takie prymitywne określenie) i dysk jest z*****y (mówiąc profesjonalnie). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hesos Opublikowano 1 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2005 (edytowane) heh spoko, to mnie pocieszyłeś ;) Niedawno zrobiłem nowe partycje z dosa, zainstalowałem winde xp i narazie jakoś działa i o dziwo komunikat zniknął. :\ ale podczas testu w PartitionMagic wyskakuje błąd. Hmm więc pewnie któregoś dnia się obudzę a na dysku niczego nie bedzie hehehe, ale masa :D aha i wczoraj pociskam sobie w NFS:MW i tak co pół godziny robił mi się restart, ciekawe czy to przez dysk czy to cos innego Edytowane 1 Grudnia 2005 przez Hesos Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scazi Opublikowano 1 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2005 Bez raportu SMART na temat dysku nie da sie nic konkretnego powiedziec. Jezeli EVEREST pokazuje w rubryce "Write Error Rate" wartosc wieksza od 1 to faktycznie juz po dysku. Podaj ten raport to da sie powiedziec cos wiecej. Bez tego ani rusz. pozdro. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...