f-lexa Opublikowano 15 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2002 Posiadam j.w. proc XP2000+ ,Win XP+ SP1.Zaraz po zainstalowaniu sterow grafy Catalyst 2.04 lub 2.05 wydajnosc 7950 w 3dMark.Po zamknieciu systemu i ponownym odpaleniu wynik spada do 6500.Wszelkie moje zabiegi zawiodly,pomaga dopiero ponowna instalacja sterow grafy ,ale jak zamkne system -sytuacja sie powtarza. Moze ktos podpowie co sie dzieje do k...y nedzy :evil: .Sorrrrrrry ale nie wytrzymoje juz nerwowo. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kml Opublikowano 15 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2002 pewnie wina grafiki bo mam taką samą płytke i proca ale grafe gf2ti :( ale na defauld-owych mam 5000 :-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fester Opublikowano 16 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2002 Mysle ze poprostu po zainstalowaniu nowych sterow powinienes najpierw zrestartowac kompa a dopiero potem testowc sprzet.Inaczej wyniki moga byc nieweiarygodne.Moze tak jest w twoim przypadku.Nie mam pewnosci ale poczekaj na opinie expertow ;). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dru8d Opublikowano 16 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2002 Posiadam j.w. proc XP2000+ ,Win XP+ SP1.Zaraz po zainstalowaniu sterow grafy Catalyst 2.04 lub 2.05 wydajnosc 7950 w 3dMark.Po zamknieciu systemu i ponownym odpaleniu wynik spada do 6500.Wszelkie moje zabiegi zawiodly,pomaga dopiero ponowna instalacja sterow grafy ,ale jak zamkne system -sytuacja sie powtarza. Moze ktos podpowie co sie dzieje do k...y nedzy :evil: .Sorrrrrrry ale nie wytrzymoje juz nerwowo. ehmm... nie wiem czemu wogóle sie przejmujesz wynikiem w 3Dsmarku... 8O lepiej napisz czy masz jakoś wyjątkowo słabą wydajność w grach... jesli tak będzie to wtedy zaczniemy sie martwić... imho nie zawsze 3D mark odzwierciedla prawdziwe osiągi... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f-lexa Opublikowano 16 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2002 Co do podpowiedzi Festera:po instalce zawsze robie reset... i wlasnie po tym pierwszym restarcie jest O.K.Dopiero po ponownym zamknieciu systemu jakas sila wyzsza bruzdzi mi w kompie :roll: . Co do 3dMarka: roznica 1500 pkt. to u mnie jakies 30 klatek w testach typu -gra.W naturze podnosi mi fps o 50% 8O .Musze przyznac ,ze 3dMark to nie wyrocznia ale daje jakies pojecie o wydajnosci systemu.Tak czy inaczej.... w grach tez widac totalna roznice. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f-lexa Opublikowano 19 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2002 Wyciagam posta z lamusa bo w koncu rozwiazalem ten problem.Byc moze moje spostrzerzenia przydadza sie komus.Do rzeczy:Zauwazylem, iz w momancie spadku wydajnosci w informacjach o systemie karta posiada 32MB pamieci 8O , a podczas wlasciwej pracy 64MB (tyle powinno byc zawsze).Aby wyeliminowac mozliwosc uszkodzenia innych komponentow podlaczylem grafe do innego kompa z plyta glowna Abit, problem pozostal zamiast spodziewanych 64MB bylo 32. W konsekwencji okazalo sie, ze uszkodzona jest karta grafiki. Wymienilem karte na inna (oczywiscie Radeon 9000Pro) i teraz bryka wszysko jak nalezy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...