paradokss Opublikowano 15 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2002 no więc problem dotyczy zamykania systemu windows xp Chodzi o to że system nie wyłącza się automatycznie tylko jest taki komunikat "można bezpiecznie wyłączyć komputer" przedtem tego nie miałem system wyłączał sie sam do końca , może trzeba coś w biosie ustawić ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
irnlng Opublikowano 15 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2002 trzeba na pewno. nie mam pojecia co, porpubuj. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tMQ Opublikowano 15 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2002 wiem, ze coś trzeba było w menadżerze odznaczyć i wtedy pojawiały si jakeiś ukryte opcje i tam siwe cos przestawiało, kurcz enie pamiętam, było to chyba na winxp.com.pl czy www.infojama.pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tMQ Opublikowano 15 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2002 Panelu Sterowania > Opcje zasilania i na zakładce Zaawansowane zarządzanie energią włącz APM jak to widać na ilustracji: Jeśli brak tej zakładki musisz doinstalować obsługę APM. Jak? Poprzez Panel Sterowania > Dodaj sprzęt > Nowe urządzenie sprzętowe > Obsługa NT Apm/Legacy. Czasem może być potrzebne ustawienie również w BIOSie płyty głównej (lub aktualizacja BIOS): Power Management Setup > Advanced Power Management > Enable (lub podobnie). Może też być potrzebne dodanie/modyfikacja wpisu w Rejestru: [HKEY_LOCAL_MACHINESOFTWAREMicrosoftWindows NTCurrentVersionWinlogon] "PowerdownAfterShutdown" = 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RS Opublikowano 16 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2002 Paradokss to pytanie bylo jush bardzo niedawno na forum, tylko oczywiscie pod software, zanim sie pytasz to zobacz czy w "szukaj" niema juz tego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...