Misiu15go Opublikowano 21 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2006 A ja dzis dostałem list od naszej kochanej PP nie wiem co sobie mysleli ze ktos mi sztabki złota wysłal... niestety były tam dwie sprezynki watre 30gr ale ktos pozostawił tylko 1 w kompercie pewnie jak juz wyciagnoł nie chciało mu sie wsadzic... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
termit_tm Opublikowano 21 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2006 List był wysłany przeze mnie :wink: koperta była nowiutka zaklejona taśma przez to musieli ja rozedrzeć aby wyciągnąć sprężynkę Mnie najbardziej zastanawia, do czego komu taka sprężynka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turtles5 Opublikowano 21 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2006 na konkurencje nie liczcie - PP ma obecnie monopol na przesylki do 50g. Firm kurierskich jest cale mnostwo - a jakie maja ceny kazdy wie (zreszta swoje uslugi kieruja glownie do firm, a nie osob fizycznych) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ojejku Opublikowano 21 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2006 Na allegro ją za 50zł sprzeda ;d :lol: :lol: biorąc pod uwagę nasze społeczeństwo ;]]] i allegrowych biznesmenów.. pozdro. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrKleiner Opublikowano 8 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2006 Ja chciałbym też powiedzieć parę słów o naszej kochanej Poczcie Polskiej. W poniedziałek z rana wysłałem płytę główną paczka była super zapakowana papierem pakunkowymi i zaklejona taśmą przezroczystą (grubą). Natomiast między mobo a pudełkiem była mata od boków od góry i od spodu nic nie miało się prawa ruszać w pudełku totalna harmonia :D . No i dziś pisze do mnie kupiec że wszystko dotarło dziś (środa) a wysłałem priorytetem w poniedziałek (24h miało być). Ale co się okazało pudełko było strasznie niechlujnie zapakowane i poklejone taśmą poczta polska co zonk w ogóle papier poszarpany :( ale najgorsze to ze pianka w ogóle nie stykała z mobo latała po pudelku a płyta z rogu rozwalona 2cm na 2cm. Odradzam wszystkim Pocztę Polską niech się trzyma każdy od niej z daleka. Teraz ęde wszystko DHL wysyłać w sumie o 3zł drożej niż PP. Na szczęście koleś mi nie robi awantury tylko jutro idzie to załatwić z pocztą polską. :angry: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pain.exe Opublikowano 8 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2006 do mnie też dzisiaj priorytet doszedł od poniedziałku do środy - to i tak szybko :lol: teraz to ja sie ciesze jak dochodzi w ciągu 3 dni bo wczesniej to trwalo tydzien na szczescie paczka była super zapakowana i mojemu glockowi nic sie stało Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotreek Opublikowano 8 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2006 witam, ja nie nażekam na pp i mam nadzieję, ze to się nie zmieni. Wszystkie paczki docierały na następny lub mkolejny dzień, wszystkie całe, wszystkie dochodziły. Były szanowane przez pracowników, bo był w nich sprzęt audio i działa. pozdrawiam, Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sithh Opublikowano 8 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2006 Ale mi stracha napedziliscie. Czekam na kolejnego radmorka, a gosciowi z allegro napisalem, zeby wyslal zwyklym priorytetem. No i tak sobie siedze i mysle, ze to bylo glupie posuniecie z mojej strony. Bo albo sprzet przezyje albo nie - ostatnio sie udalo, moze dlatego że sprzet ciezki, wiec za bardzo nie ma jak nim rzucic :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrKleiner Opublikowano 8 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2006 Ja od dziś skoczyłem z Pocztą Polską od dziś tylko DHL lub inna firma kurierska. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sithh Opublikowano 10 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2006 hehe, udało się ;) paczka doszła w stanie nienaruszonym. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pigmej Opublikowano 10 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2006 hehe, udało się ;) paczka doszła w stanie nienaruszonym.Qde do czego to dochodzi. Normalnie totolotek :lol2: :lol2: :lol2: Ja nie miałem jeszcze problemów, że coś z paczki zginęło. Natomiast opóźnienia i uszkodzona zawartość już kilka razy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=virus=- Opublikowano 10 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2006 Witam ja mam pytanie trochę z innej beczki. Ostatnio wysłałem paczkę za pobraniem i teraz się zorientowałem że walnąłem małego buga tzn. Normalnie jak się wypełnia paczkę to się wypełnia ten kwitek taki żółty to tam wsio jest ok ale jak dochodzi od tego pobranie to trzeba jeszcze jedno wypełnić żeby kasa wróciła kto wypełniał to wie i tam trzeba wypełnić na odwrót nadawca to adres osoby do której wysyłam a adresat to ja no i jak wypełniłem to odwrotnie czyli nadawca-ja a adresat-ten koleś. Czy przez to mogą być jakieś problemy z kasą która ma do mnie wrócić? jest to 270zł więc się trochę niepokoje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrKleiner Opublikowano 10 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2006 Kasa trafi do tego gościa gdzie jest napisane nadawca ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pigmej Opublikowano 10 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2006 '-=virus=-' Kijowo. Panna na poczcie powinna zwrócić na to uwagę. Teraz kasa wróci do tego kolesia któremu wysłałeś. Jeśli jest kulturalny to ci odesle kase, ale jak nie to może byc trudno. Mnie też się coś takiego zdażyło, ale w pore to wyczaiła babka na poczcie i jeszcze raz wypełniłem druk. Skontaktuj się z tym odbiorcą i spróbuj go poprosić żeby ci pieniądze odesłał. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=virus=- Opublikowano 10 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2006 (edytowane) Ale to troche dziwne bo przyjda do kolesia i co wezmą kase na przesyłkę i co zaraz mu ją oddadzą :| Na tym druczku z przesyłką przecież jest stempel skąd było wysłane to chyba się skapną że jest tam pomylone. Edytowane 10 Marca 2006 przez -=virus=- Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pigmej Opublikowano 10 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2006 Nie. Listonosz mu odda paczkę, wezmie kase tyle co pisze na żółtym druku i zabierze to na poczte. Na poczcie odda kasę i druczek przelewu, a babka wykona przelew na podstawie tego druku który źle wypełniłeś. Nadzieja w tym że listonosz zerknie podczas oddawania paczki, że odbiorca paczki i kasy to ta sama osoba. Chcoć na to bym szczególnie nie liczył. Musisz dogadać się z odbiorcą. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=virus=- Opublikowano 10 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2006 No to ale mnie teraz pocieszyłeś załamałem się teraz na maxa :/ Ale ja tam nie zaznaczyłem ze ma to być przelew na konto tylko ze kasa ma do mnie wrócić do ręki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiu15go Opublikowano 10 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2006 (edytowane) :D No to ale mnie teraz pocieszyłeś załamałem się teraz na maxa :/ Ale ja tam nie zaznaczyłem ze ma to być przelew na konto tylko ze kasa ma do mnie wrócić do ręki. Jesli wypełniłes druczek tak Nadawca - swoj adres Adresat - adres kupujacego to kasa wroci do ciebie listonosz przyniesie ci kwit lub jak bedziesz w domu dostaniesz kase do reki o ile wypełniłes pole "za pobraniem" czy jakos tak :D Edytowane 10 Marca 2006 przez Misiu15go Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=virus=- Opublikowano 10 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2006 (edytowane) No właśnie tak wypełniłem za pobraniem @Misiu15go rozumiem że chodzi ci o ten kwitek na żółtym tle? a dokładniej ten którego dostaje się kopie przy wysyłce. Edytowane 10 Marca 2006 przez -=virus=- Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrKleiner Opublikowano 10 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2006 Nie oczarowujmy się kasa pójdzie do kolesia który od Ciebie kupił :) niemiłą sytuacja ale zadzwoń do niego, pogadaj jak będzie na poziomie to Ci odeśle :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pigmej Opublikowano 10 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2006 (edytowane) Ale ja tam nie zaznaczyłem ze ma to być przelew na konto tylko ze kasa ma do mnie wrócić do ręki.A ja nie powiedziałem nic o przelewie na konto. Babka zrobi dokladnie tak jak byś podszedł do okienka i powiedział, że chcesz komus przesłać kasę na adres. Wypełnisz ten sam druk który ona otrzyma i zrobi dokładnie to samo. Jak mnie się to wtedy przydażyło co babka to wyłapała to własnie tak mi powiedziała: "Jak by Pan to tak wypełnił to pieniądze wróciłyby do tego nadawcy". Stad twierdzę tak jak twierdzę. Edytowane 10 Marca 2006 przez Pigmej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=virus=- Opublikowano 10 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2006 Napisałem mail do kupującego że może powstać taka sytuacja i że jeśli paczka jeszcze nie doszła do że ma powiadomić listonosza że taka sytuacje może zaistnieć ewentualnie jak przyleci do niego jeszcze raz to żeby powiedział listonoszowi ze to kasa ma iść w dórga stronę. zobaczymy co odp. trzymcie kciuku jak nie odzyskam kasy to się chyba... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrKleiner Opublikowano 10 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2006 Jeżeli koleś będzie "normalny" to będzie wszystko OK :D [trzymam kciuki] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiu15go Opublikowano 10 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2006 (edytowane) Jesli wypełniłes wszystko tak jak na powyzszej fotce (ktora zrobiłem dla ciebie specjalnie :D ) to dostaniesz kase jesli inaczej to nie Edytowane 10 Marca 2006 przez Misiu15go Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=virus=- Opublikowano 10 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2006 @Misiu15go tak, tak właśnie to mam wypełnione mam nadzieję że będzie tak jak mówisz jeśli tak to wiszę co wielkiego browara! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiu15go Opublikowano 10 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2006 @Misiu15go tak, tak właśnie to mam wypełnione mam nadzieję że będzie tak jak mówisz jeśli tak to wiszę co wielkiego browara!Jak masz tak wypełnione to wszystko ok, sam wysyłałem paczki za pobraniem i wypełniałem jak na ww zdjeciu i wszystko było ok Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pigmej Opublikowano 10 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2006 Misiu15go Wlewasz koledze nadzieję w serce a nie doczytałeś co on napisał. Cały czas jest mowa o tym, że ten blankiet o którym ty mówisz (żółty) jest wypełniony poprawnie. Problem jest z tym, że druk przekazu jest źle wypełniony. Więc wprowadzasz zamieszanie. Druk przekazu kolega -=virus=- wypełnił odwrotnie (co napisał) i nie dostanie kasy, tylko kolo do którego wysłał paczkę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=virus=- Opublikowano 10 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2006 (edytowane) ale do tego dochodzi jeszcze jeden kwitek który dzieli się na odcinka dla adresata i nadawcy i wlasnie ten jest źle wypełniony! tez tak miałeś że go źle wypełniłeś? Edytowane 10 Marca 2006 przez -=virus=- Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pigmej Opublikowano 10 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2006 Są dwa. Ten żółty (na paczkę) i przekazu (ile on zawiera fizycznie papierków, czy 2 czy 10 to nieistotne). Jeżeli źle wypełniłeś przekaz =nie będzie kasy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiu15go Opublikowano 10 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2006 Są dwa. Ten żółty (na paczkę) i przekazu (ile on zawiera fizycznie papierków, czy 2 czy 10 to nieistotne). Jeżeli źle wypełniłeś przekaz =nie będzie kasy.W takim razie po co ten druczek przekazu? do czego on słuzy? bo nigdy go nie uzywałem wysyłajac paczke za pobraniem I jak on wyglada? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...