romek-o Opublikowano 31 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2007 nowy cennik jest chory http://www.poczta-polska.pl/cenniki/Cennik_Krajowy_2008.xls tutaj mozna go zobaczyć, paranoja Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 31 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2007 15zł za kuriera czy 11zl za PP... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzik86 Opublikowano 31 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2007 troche przesadzili z cenami, ale ostatnio sie poprawili, czesto paczki byly na 2dzien , ostatnio wysylalem paczke gls'em to szla 2 tygodnie i nie doszla :D dalej idzie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yaro120 Opublikowano 1 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2007 (edytowane) Wie ktoś z was może, czy poczta będzie działać 2 listopada - jutro, piatek lub w sobote ? Działać - dostarczać paczki Pozdrawiam Edytowane 1 Listopada 2007 przez yaro120 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 1 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2007 (edytowane) będzie działać ( dostarczać i nie tylko :] ) ... co do soboty to nie wiem jak jest w innych miastach ale w moim zawsze do 14 rozwożą przesyłki. nie wszyscy mają długi weekend ;) Edytowane 1 Listopada 2007 przez Gość Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yaro120 Opublikowano 1 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2007 Dzieki HiS, czekam niecierpliwie na mobo proc i ram :D sprzedawca sie spoznil sporo z wysylka- wysylal w srode i ciekaw jestem kiedy dojdzie;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Camis Opublikowano 2 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2007 15zł za kuriera czy 11zl za PP...jak ma sie umowe podpisana. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Imperator Kret Opublikowano 3 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2007 Ten nowy cennik nie jest znowu jakiś tragiczny. Jak często wysyłacie za pomocą PP paczki większe niż 60x50x30 cm? Mi się to praktycznie nie zdarza, bo do dużych paczek(więc zwykle i ciężkich) wybieram kuriera. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maniakalny Opublikowano 6 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2007 polska - singapur 4dni jakies pytania ? :lol: przypominam ze priorytety muszą być najpierw wysłane do sortowni w Warszawie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Je m appelle Ferdinand Opublikowano 6 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2007 (edytowane) polska - singapur 4dni jakies pytania ? :lol: przypominam ze priorytety muszą być najpierw wysłane do sortowni w Warszawie Kraków - Sandomierz Który to już dzień idzie? Jutro 7 minie... <_< Edytowane 6 Listopada 2007 przez kretfr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ruido Opublikowano 6 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2007 Kraków - Sandomierz Który to już dzień idzie? Jutro 7 minie... <_< bo przez Singapur ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 12 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2007 (edytowane) delete Edytowane 26 Lipca 2012 przez Gość Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xacti Opublikowano 13 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2007 Kurde, znow jestem wkurzony na poczte ;) Ponad tydzien ida juz do mnie czesci komputerowe / paczka : | Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 15 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2007 w moich oczach PP jeszcze ani razu nie zawiodła, korzystam z usług poczty intensywnie :] od 3lat i praktycznie zawsze paczki docierały na czas po 24h max 48 ..a koszt to zazwyczaj zaledwie 8zł -10zł kuriozalne jest to że chociaż rzadko korzystam to nigdy nie byłem zadowolony z kurierów : DHL, Opek ... średni koszt to 20zł a paczki docierały po kilku dniach.... w ten wtorek wysłano do mnie zasilacz kurierem Opek (19zł) ... tego samego dnia na innych aukcjach pocztą polską ... PP dostarczyła na drugi dzień (8-9zł), a Opek ? dziś mamy czwartek... jutro piątek :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosiarz_1987 Opublikowano 26 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2007 (edytowane) DObra panowie w skrócie paczka priorytet nadana w zesżły wtorek do tej pory nie dotarła do adresata wartosc paczki 300 zł jak wyglada sprawa z reklamacja kto mi zwróci koszty tej paczki PROSZE O szybka pomoc Edytowane 26 Listopada 2007 przez Kosiarz_1987 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thermalfake Opublikowano 26 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2007 PP ma 2 tygodnie na doręczenie priorytetowej paczki, więc dopiero po tym okresie od nadania możesz wnieść reklamację. Jeśli był ubezpieczona to dostaniesz jej zwrot, jeśli nie to otrzymasz tylko 10 krotność wartości nadania (oczywiście z kwitkiem dowodu wysłania). Problem może powstać przykładowo jeśli wysyłałeś komuś przez allegro, w takim wypadku musisz zwróćić z własnej kieszeni. Chyba, że wcześniej informowałeś drugą stronę o tym, ze jest możliwość ubezpieczenia a ta osoba z tego nie skorzystała. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 26 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2007 po 2 tygodniach mozna isc zlozyc reklamacje... przez 3 miesiace beda szukac tej paczki... przez kolejne 3 miesiace beda sie zastanawiac czy ci przyznac odszkodowanie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosiarz_1987 Opublikowano 26 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2007 To jest naprawde jaks patologia w tym kraju i z ta instytucja powierzasz im wysłanie paczki a oni ja albo nei ukrywajmy kradna albo gdzie sgubia i ty zamiast 300 zl dostaniesz jeszcze od nich w moim przypadku 110 zł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!k Opublikowano 27 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2007 Jak ubezpieczyłeś ja na 300zl to dostaniesz 300zł. Btw, Inpost też rewelacją nie jest - polecony szedł do mnie 11dni. Też mi konkurencja, jedynie cenowa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ghazi Opublikowano 27 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2007 po 2 tygodniach mozna isc zlozyc reklamacje... przez 3 miesiace beda szukac tej paczki... przez kolejne 3 miesiace beda sie zastanawiac czy ci przyznac odszkodowanie Mowisz z autopsji? Bo u mnie reklamacja przebiegała sprawnie. Może dlatego, że nie zależało mi na czasie specjalnie. 1. Po 2 tyg. od nadania nie ma u mnie paczki. Sprzedajacy wysłał mi skan nadania. Zawartość warta max. 30zł 2. Sprzedający kontaktuje się z sortownią u siebie. Dostarczyli paczkę do mnie do Wrocławia. 3. Dzwonię do sortowni u mnie w mieście. Dostali paczkę, ale nie wiedzą co z nią jest. Pani obiecuje, że oddzwoni jak ją znajdzie. 4. Oddzowniła! <szok> :o Ale niestety się nieznalazła. 5. Sprzedający złożył reklamację na poczcie. (minęły ok 3 tyg. od nadania) 6. Po tygodniu dostaje polecony od Poczty. W srodku pismo, które mam podpisać, ze nie otrzymałem przesyłki + koperta zwrotna. 7. Po ok. 4 tygodniach od nadania sprzedający otrzymał odszkodawanie równe 10x kosztów wysyłki. Czyli on był na plusie :) Niestety ja wyszedłem na zero, no ale nie zależało mi na czasie, więc mi to wszystko rybka ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!k Opublikowano 27 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2007 Btw, jaka powinna być kwota odszkodowania za zaginięcie listu poleconego, wysłanego za 3,90zł ? ;> Nadal 50 krotność opcji polecenia? Czyli 50 x 2,20zł = 110zł? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shakur_45 Opublikowano 27 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2007 paczka priorytet nadana 19.11 zaginela bez sladu polecony priorytet nadany 21.11 zaginal bez sladu paczka pobraniowa 100zl wyslane 23.11 missing polecony priorytet nadany wczoraj in progress ;) jakies pytania ? :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thermalfake Opublikowano 27 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2007 niestety teraz listonosze rządzą, nikt nie będzie harował za 1200zł na rękę i targał ciężkich ładunków, u mnie w mieście są braki personalne, za te pieniądze bez problemu znajdzie się lżejszą pracę inna sprawa to nagminne kradzieże, teraz wszystko co wysyłam powyżej 100zł ubezpieczam i koniec firma to zorganizowani pracownicy a nie jakieś niespełnione hasła marketingowców Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shakur_45 Opublikowano 27 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2007 (edytowane) paczki rozwozi sie samochodem :), a listy polecone takie ciezkie nie sa :) bez przesady, jak si enie podoba to niech sobie jada na wyspy, ja place i zadam ;) Edytowane 27 Listopada 2007 przez shakur_45 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ruido Opublikowano 28 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2007 paczki rozwozi sie samochodem :) , a listy polecone takie ciezkie nie sa Pracowales jako listonosz, ze wiesz czy sa ciezke czy nie ? Sam pracowalem w wakacje jako listonosz i uwierz mi to co ludzi wysylaja jako list przechodzi ludzkie pojecie. Pomijam juz, ze masz dziennie do rozniesienia okolo 60-100 poleconych plus normalne listy, a polowy ludzi i tak nie ma w domu i potem latasz z torba pelna poleconych caly dzien. Dodatkowo jest istne pieklo, gdy konczy sie miesiac i rachunki zaczynajac splywac, albo gazetki Makro, Selgrosu etc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shakur_45 Opublikowano 28 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2007 zdaje sobie sprawe, ze torba listonosza, badz Pani listonosz jest ciezka, a bywa nawet bardzo ciezka, jednak czy to usprawiedliwia np. zeby krasc jakies paczki, listy itp ? nikt im nie kazal byc listonoszami, trzeb abylo sie uczyc i zarabiac 10.000, a nie 1200, a jak juz sie zdeycdowali na ta prace to oczekuje sumiennosci i rzetelnej pracy, bo ja rowniez za to place i na pensje i za paczke, takze to, ze maja ciezkie torbry, sorry, ale mnie nie przekonuje :), sa duzo ciezsze prace ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 28 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2007 zdaje sobie sprawe, ze torba listonosza, badz Pani listonosz jest ciezka, a bywa nawet bardzo ciezka, jednak czy to usprawiedliwia np. zeby krasc jakies paczki, listy itp ? nikt im nie kazal byc listonoszami, trzeb abylo sie uczyc i zarabiac 10.000, a nie 1200, a jak juz sie zdeycdowali na ta prace to oczekuje sumiennosci i rzetelnej pracy, bo ja rowniez za to place i na pensje i za paczke, takze to, ze maja ciezkie torbry, sorry, ale mnie nie przekonuje :), sa duzo ciezsze prace ...Ty myślisz że listonosz/paczkowy kradnie paczki? :blink: Wszystko ginie na sortowni...więc uważaj z tymi tekstami :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 28 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2007 nikt im nie kazal byc listonoszami, trzeb abylo sie uczyc i zarabiac 10.000, a nie 1200, a jak juz sie zdeycdowali na ta prace to oczekuje sumiennosci i rzetelnej pracy, bo ja rowniez za to place i na pensje i za paczke, takze to, ze maja ciezkie torbry, sorry, ale mnie nie przekonuje :), sa duzo ciezsze prace ...a w domku wszyscy zdrowi ? ...ludzie po studiach zarabiaja po 1700zł, skad te 10tys ? dojrzej emocjonalnie do pewnych spraw a później się wypowiadaj Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
studenc1k Opublikowano 28 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2007 (edytowane) Poczta ma chyba jakieś złe dni... Nigdy jeszcze nie narzekałem na terminowość otrzymywania paczek, a sporo na allegro kupuje. Ostatnio jednak coś się ociągają. Równe 2 tyg. trwało dostarczenie paczki priorytetowej (wysłana 13.11, doszła 27.11). Kolejna nadana we wtorek zeszłego tygodnia i nadal jej nie ma. Ehh, trzeba się uzbroić w cierpliwość... Edytowane 28 Listopada 2007 przez studenc1k Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ruido Opublikowano 28 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2007 zdaje sobie sprawe, ze torba listonosza, badz Pani listonosz jest ciezka, a bywa nawet bardzo ciezka, jednak czy to usprawiedliwia np. zeby krasc jakies paczki, listy itp ? nikt im nie kazal byc listonoszami, trzeb abylo sie uczyc i zarabiac 10.000, a nie 1200, a jak juz sie zdeycdowali na ta prace to oczekuje sumiennosci i rzetelnej pracy, bo ja rowniez za to place i na pensje i za paczke, takze to, ze maja ciezkie torbry, sorry, ale mnie nie przekonuje :) , sa duzo ciezsze prace ...Tak jak leborg powiedzial, listy gina na sortowni. Listonosz nawet jakby chcial nie jest w stanie ukrasc listu poleconego, przed wyjsciem w teren przelicza polecone, podpisuje liste ze tylke i tyle, takich i takich listow otrzymal. Jezeli w terenie mu jakis polecony zaginie placi z wlasnej kieszeni. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...