hary Opublikowano 9 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2008 Jeśli chodzi ci o niszczenie przesyłek, nieznajomość miast, opóźnienia w dostarczaniu, bezmyślność i lenistwo kurierów - to tak, dość podobnie do firm kurierskich działa, choć można by powiedzieć, że nawet trochę lepiej, bo jeszcze żadnej zniszczonej przesyłki z PP nie dostałem, a i listonosz wie gdzie jest moja ulica. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ludzikos Opublikowano 9 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2008 Mi chodzi głównie o czas dostarczania przesyłek już parę razy poczta się spisała i 500km przesyłka powędrowała na następny dzień. W ciągu roku na 50 przesyłek wszystkie były następnego dnia jeśli były priorytetem. Zastanawiam się kogo macie w swoich oddziałach za pracowników ;) kurierzy też dostarczają na następny dzień prawie zawsze najgorsze jest jednak widzieć przeładowywanie busów kurierskich i rzucanie przesyłkami itp Chyba najgorszej zachowują się pracownicy DPD rzucają na największe odległości zostawiają paczki w kałużach itp Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 9 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2008 Jeśli chodzi ci o niszczenie przesyłek, nieznajomość miast, opóźnienia w dostarczaniu, bezmyślność i lenistwo kurierów - to tak, dość podobnie do firm kurierskich działa, choć można by powiedzieć, że nawet trochę lepiej, bo jeszcze żadnej zniszczonej przesyłki z PP nie dostałem, a i listonosz wie gdzie jest moja ulica. Mi chodzi głównie o czas dostarczania przesyłek już parę razy poczta się spisała i 500km przesyłka powędrowała na następny dzień. W ciągu roku na 50 przesyłek wszystkie były następnego dnia jeśli były priorytetem. Zastanawiam się kogo macie w swoich oddziałach za pracowników ;) kurierzy też dostarczają na następny dzień prawie zawsze najgorsze jest jednak widzieć przeładowywanie busów kurierskich i rzucanie przesyłkami itp Chyba najgorszej zachowują się pracownicy DPD rzucają na największe odległości zostawiają paczki w kałużach itp opek => "podszczecin" - olsztyn = 20h, ale papraki mialy szczescie bo niesli ~25kg paczke za jedyne dwa wystajace po 7cm z kazdj strony punkty a byly to koncowki smiga. widac producent ma z tym doswiadczenie, bo mimo targania za smiglo na drugie piertro udalo im sie jego nie polamac ani nie zniszczyc profilu, bo wkreca sie na obroty bez problemow i nic nie bije na wale silnika :) ogolnie nie wazna firma a wazni sa ludzie, bo mialem jazdy np z DHL, ktory 2 razy nie mogl znalesc mojej ulicy a jest to jedna z dwoch ulic ma srodmiejskiej sypialni - ok 10k mieszkancow i tylko dwie ulice :D nawet awizo nie bylo tylko w online statusie: adresat nieznany czy nieodnaleziony czy cos w ten desen. skonczylo sie na tym, ze musialem sam jechac do bazy dhl, bo "nasi kurierzy juz dwa razy u pana byli" :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mookie Opublikowano 10 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2008 Mam pytanie do wszystkich czy tylko u mnie poczta dziala tak samo dobrze jak firmy kurierskie? Jeśli chodzi o pocztę w mieście Wrocław, to wygląda to niestety coraz tragiczniej. Jeszcze jakiś rok temu nie miałem powodów do narzekania, ale to co się dzieje ostatnio zniechęca do korzystania z ich usług. Co prawda jeszcze nigdy paczka nie zaginęła ani nie została zniszczona, ale czas dostarczenia przesyłki i rzetelność listonoszy woła o pomstę do nieba. Priorytet następnego dnia to już marzenie, ale miarka się przebrała jak ostatnio dwa razy z kolei czekając na polecony listonosz nie zostawiał nawet awizo w skrzynce, a każdorazowa wizyta w moim urzędzie pocztowym kosztuje godzinę czasu. Ostatnio korzystam z InPosta, placówkę mam pod nosem, zero kolejek, za usługi płacę grosze i narazie wszystko dochodzi. Oby tak dalej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Komixx Opublikowano 10 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2008 (edytowane) dokładnie miałem tylko raz spotkać się z inpostem i odrazu mnie zaskoczyli.. rzecz, którą kupiłem wysłali mi tego samego dnia i otrzymałem dwa dni później (nie priorytet) bardzo jaka narazie jestem zadowolony z Inpost, coś czuję, że PP będzie miała coraz mniej klientów :P Edytowane 10 Lipca 2008 przez Komixx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stivo Opublikowano 10 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2008 A ja mimo wszystko dostałem dwie przesyłki PP planowo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ludzikos Opublikowano 10 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2008 Ostatnio korzystam z InPosta, placówkę mam pod nosem, zero kolejek, za usługi płacę grosze i narazie wszystko dochodzi. Oby tak dalej. Trzeba chodzic do oddziału po swoje paczki? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 10 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2008 Ostatnio korzystam z InPosta, placówkę mam pod nosem, zero kolejek, za usługi płacę grosze i narazie wszystko dochodzi. Oby tak dalej.Również ostatnio sporo korzystam z InPostal. Polecony dochodzi w 3-4 dni. Jednak u mnie poczta działa szybciej, ale za to listy są o prawie połowę tańsze! Trzeba chodzic do oddziału po swoje paczki?Nie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kaaban Opublikowano 11 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2008 dokładnie miałem tylko raz spotkać się z inpostem i odrazu mnie zaskoczyli.. rzecz, którą kupiłem wysłali mi tego samego dnia i otrzymałem dwa dni później (nie priorytet) bardzo jaka narazie jestem zadowolony z Inpost, coś czuję, że PP będzie miała coraz mniej klientów :PA ja bardzo zraziłem się do InPosta. Procesor wysłany z Gdańska do Warszawy, priorytetem 20.VI doszedł do mnie 3 lipca! A adresu nie mam z kosmosu, nikogo nie było, byłem dowiadywać się w punkcie i powiedzieli, że nic nie ma, 2 dni po dowiadywaniu się sprzedawca coś im pogroził i się ruszyło. Ale 12 dni? no sorry :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pigmej Opublikowano 11 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2008 A ja bardzo zraziłem się do InPosta. Procesor wysłany z Gdańska do Warszawy, priorytetem 20.VI doszedł do mnie 3 lipca! A adresu nie mam z kosmosu, nikogo nie było, byłem dowiadywać się w punkcie i powiedzieli, że nic nie ma, 2 dni po dowiadywaniu się sprzedawca coś im pogroził i się ruszyło. Ale 12 dni? no sorry :blink:Powiem tak. Na początku jak wystartowali mieli rzeczywiście poważne problemy z dostarczaniem przesyłek. Szły długo. Zaczynali. Sam miałem taki przypadek jak ty. Teraz istnieją już chyba dobrze ponad rok. Sieć placówek rozwija się błyskawicznie. A i z doręczaniem radzą sobie coraz lepiej. To jednak duże wyzwanie stworzyć sieć czegoś takiego co PP ma od dziesiątek lat. W niespełna 2 lata to nie lada wyzwanie. Jak na mój gust radzą sobie bardzo dobrze. Obserwując ten postęp uważam, że z czasem będzie tylko lepiej. Wpadki nadal będą się zdarzać. To normalne. Ale już teraz parzą PP stopy przez ich działania. No i popatrz też na ceny :wink: Poza tym doręczanie masy listów pod masę drzwi to nie to samo co przejechać się z paczkami kurierowi. Dlatego do tej pory nikt oprócz nich nie podjął wyzwania na taką skalę. Życzę im szybkiego rozwoju bo to tylko z korzyścią dla nas- klientów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
serwal4 Opublikowano 11 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2008 Ja na PP nie narzekam - jedna paczka doszła do mnie w 24h (priorytet) Druga bliżej mnie, jednak mniejszy urząd i 48h (priorytet). Zależy od szczęścia też... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 11 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2008 (edytowane) Zależy od szczęścia też...jak mam liczyć na szczęście to mogę iść z dychą do bukmachera, w PP oczekuję po prostu przestrzegania terminów Edytowane 11 Lipca 2008 przez Gość Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 11 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2008 Przeciez przestrzegaja :) Jest napisane ile procent priorytetow dochodzi na drugi dzien :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafwlkp Opublikowano 11 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2008 (edytowane) Pompka idzie tydzień: nadal jej nie mam Mobo 2tyg: nadal jej nie mam Barwniki idą już 2 miesiąc (już raz zaginęły i jeszcze raz były wysłane): nadal jej nie mam Napęd 2tyg: i nadal jej nie mam. Czy mam pecha czy kogoś kto na pobliskiej poczcie sobie kompa z WC składa ?! Edytowane 11 Lipca 2008 przez rafwlkp Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
evocati Opublikowano 11 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2008 Pompka idzie tydzień: nadal jej nie mam Mobo 2tyg: nadal jej nie mam Barwniki idą już 2 miesiąc (już raz zaginęły i jeszcze raz były wysłane): nadal jej nie mam Napęd 2tyg: i nadal jej nie mam. Czy mam pecha czy kogoś kto na pobliskiej poczcie sobie kompa z WC składa ?! :lol: jak to przeczytalem dostalem smichu "glupawki" :D Imo ktos sobie zbiera zeby modernizacje sobie zrobic :D No albo masz wyjatkowego pecha, ale to juz jest malo prawdopodobne Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FatAlbert Opublikowano 11 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2008 (edytowane) wczoraj wysłałem do Milansa procka około 15, dziś doszedł. a tak jest ode mnie do Pawła: http://www.zumi.pl/trasa.html?xs=19.405706...emski&utf=1 Edytowane 11 Lipca 2008 przez FatAlbert Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafwlkp Opublikowano 11 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2008 :lol: jak to przeczytalem dostalem smichu "glupawki" :D Imo ktos sobie zbiera zeby modernizacje sobie zrobic :D No albo masz wyjatkowego pecha, ale to juz jest malo prawdopodobne No ale to już przesada... Jak by chociaż jedna doszła pomyślałbym że reszta zaginęła...ale żeby żadna nie doszła? A wszystkie inne części niezwiązane z PC dochodzą tak jak powinny :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Winterq Opublikowano 11 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2008 Nie mogę narzekać, po raz drugi list zwykły priorytet wysłany z Rzeszowa do Holandii i doszedł w tydzień bez szwanku. Nigdy nie miałem problemów z pocztą polską. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czeku Opublikowano 11 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2008 Nie mogę narzekać na działanie PP. Jak do tej pory wszystkie paczki dotarły do celu i w miarę szybko prio. 2-4dni także tragedii nie ma. Ostatnio dostałem 2 paczki w przeciągu 3 dni od wysyłki także jest OK. Tylko te ceny, które stale rosną... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafwlkp Opublikowano 11 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2008 No to macie panowie szczęście tyle wam powiem... Przez 2latka nie miałem z PP również problemów, ale jak się zaczęło sypać to już strasznie... Już teraz nawet kartę SD biorę kurierem bo mam dość kochanej Poczty... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 13 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2008 A ja bardzo zraziłem się do InPosta. Procesor wysłany z Gdańska do Warszawy, priorytetem 20.VI doszedł do mnie 3 lipca! A adresu nie mam z kosmosu, nikogo nie było, byłem dowiadywać się w punkcie i powiedzieli, że nic nie ma, 2 dni po dowiadywaniu się sprzedawca coś im pogroził i się ruszyło. Ale 12 dni? no sorry :blink:Tez mialem jazdy z przesylkami InPostem z Gdanska - tydzien to minimum. Swoja droga, wczoraj dotarly do nas filmy z Amazona wyslane w trzecim tygodniu maja :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
und3r Opublikowano 13 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2008 Tez mialem jazdy z przesylkami InPostem z Gdanska - tydzien to minimum.Ja tylko raz miałem do czynienia z InPostem - kupiłem na Allegro pewien praktyczny gadżet i skusiłem się tekstem "wysyłka InPostem tylko 3 złote!". Pomyślałem sobie "a co tam" i wybrałem tę opcję - paczka szła coś koło miesiąca:> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kukifas Opublikowano 13 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2008 (edytowane) powitac ;) pytanie mam nieco innej kategorii, ale w pelni nadzieji ze ktos mi odpowie sprobuje zaryzykowac myslalem ze znajomymi zeby na ebay.com kupic zapalniczki zippo, bo sa naprawde tanie (za 15-20 dolcow mozna miec cos fajnego) przy wiekszej ilosci kupujacych koszty przesylki sie zmniejszaja. i teraz tak: gdybym chcial sprzedajacemu wyslac pieniadze, w jaki sposob najlepiej to zrobic? slyszalem cos kiedy o karcie visa electron, ale tylko tyle ze taka istnieje i ulatwia przelewy miedzynarodowe (paypal, tak?) a czy za posrednictwem jakis bankow (dostepne mam pko i bz wbk) mozna dokonac takiej transakcji? jakie sa koszta? ktos juz tak robil? pokierujcie mnie chociaz troche, pozdrawiam Edytowane 13 Lipca 2008 przez kukifas Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PartyBOY Opublikowano 13 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2008 (edytowane) Z tego co się orientuje to najlepiej wychodzi płacić PayPal (działa np. z Visa Electron z mBanku, Inteligo), jeżeli Ty wysyłasz pieniądze to nic za to nie płacisz. Niestety jakieś 3/4 sprzedających z ebay.com nie chce wysyłać do Polski jeżeli zapłacisz im przez PayPal. Chodzi tu o to, że sprzedający widzą twój adres PayPal jako niepotwierdzony (mimo, że podczas procedury aktywacji konta PayPal takie potwierdzenie adresu jest dokonywane). W takich sytuacjach pozostaje jedynie zwykły przelew międzynarodowy lub jakieś Wester Union... Aha, pamiętaj, że kupując z poza UE do paczki doliczany jest VAT i cło. Edytowane 13 Lipca 2008 przez PartyBOY Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 19 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2008 Właśnie przed chwilą odebrałem paczkę :lol: Wysłana wczoraj ;] [; ;] [; I weź tu narzekaj na pocztę, kiedy ona działa lepiej niż kurierzy [; Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
serwal4 Opublikowano 19 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2008 Aczkolwiek przesyłki ekonomiczne to mordęga :) List z Opola (Bytom) szedł do mnie tydzień. W teorii w poniedziałek wysłano do mnie list eko z Gdańska... Liczę tak na przyszłą środę-czwartek :E Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzidzius Opublikowano 22 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2008 (edytowane) Witam.W czwartek qmpel wyslal do mnie paczke z częsciami do kompa poleconym priorytetem.kiedy sie moge jej spodziewac?? dzisiaj mija 3dzien roboczy. :unsure: wysylka do irlandii Edytowane 22 Lipca 2008 przez dzidzius Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 22 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2008 Witam.W czwartek qmpel wyslal do mnie paczke z częsciami do kompa poleconym priorytetem.kiedy sie moge jej spodziewac?? dzisiaj mija 3dzien roboczy. :unsure: wysylka do irlandii www.wrozka.pl za 11 dni mozesz sie zaczac martwic Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzidzius Opublikowano 22 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2008 niby tak,ale np. znajomy raz dostal przesylke po 4dniach i wyslana byla poleconym priorytetem,ale wiem ze sa przypadki ze ludzie po 2miesiacach albo i pozniej dostaja paczki,dlatego zapytalem :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 22 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2008 (edytowane) takie rzeczy i szczególnie za granicę, powinieneś wysyłać kurierem Edytowane 22 Lipca 2008 przez Gość Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...