hinco Opublikowano 15 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2007 Dokładnie, Na komisariacie powinni Ci pomóc w zgłoszeniu.. i chyba tyle zrobią :P A jak sprawe rozpatrzą to inna spraw.. ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wheelerfan Opublikowano 15 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2007 Możesz też spróbować poszukać, ew. założyć taki topic na forum Allegro. Na pewno się znajdzie ktoś kto musiał się z Policją w tej sprawie spotykać Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!k Opublikowano 19 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2007 Nie pamietam juz: Przy składaniu reklamacji otrzymuje sie jakiś świstek że owa reklamacja została złożona? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maks! Opublikowano 19 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2007 Witam, Listem poleconym wysłałem procesor - Venice 3000+ i słuch o nim zaginał... Mineło już 14dni i teraz chciałem złożyć reklamację. Prosiłbym o wskazówki na co zwrocić uwagę, jakby nie było sprzęt był trochę wart, jak myślicie zaokrąglić kwotę, jakby nie było trochę czasu i zdrowia straciłem na rozmowy, przechadzi na pocztę itd...? Jest jakiś limit zwrotu pieniędzy za zaginiony list polecony? Z góry dziękuję za odpowiedzi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mlodass Opublikowano 19 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2007 ja wysłałem paczką priorytetową buty, właściwie odesłałem... w zeszły poniedziałek i do dzisiaj nie doszły. zobacze jakie wieści dostarczą mi najbliższe dni. mam nadzieje, że dobre. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wheelerfan Opublikowano 19 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2007 Witam, Listem poleconym wysłałem procesor - Venice 3000+ i słuch o nim zaginał... Mineło już 14dni i teraz chciałem złożyć reklamację. Prosiłbym o wskazówki na co zwrocić uwagę, jakby nie było sprzęt był trochę wart, jak myślicie zaokrąglić kwotę, jakby nie było trochę czasu i zdrowia straciłem na rozmowy, przechadzi na pocztę itd...? Jest jakiś limit zwrotu pieniędzy za zaginiony list polecony? Z góry dziękuję za odpowiedzi. Było o tym i to całkiem niedawno. Limit jest i wynosi 50 X opłatę za polecenie przesyłki czyli na dzień dzisiejszy max 110 PLN Pilnuj dowodu nadania, bo to jedyny dowód, że w ogóle nadałeś przesyłkę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hinco Opublikowano 20 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2007 A ja mam takie pytanko. Zanosi sie na to że poczta poprostu zgubiła polecony w którym wyslałem zapalniczke samochodową priorytetem, niby majajeszcze czas, ale jest problem, jakoś tak sie stało że na potwierdzeniu nie wpisałem numeru domu odbiorcy, pieczątka i wszystko jest, dopisać czy nie musi być numeru ? Mają max 14 dni ? P.S. Wysłałem list równocześnie co koleś z którym się zapalniczką wymianiałem (on ma taką co mi potrzeba, ja dla niego) i to samo, ni słychu ni widu.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maks! Opublikowano 21 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2007 (edytowane) Witam, Listem poleconym wysłałem procesor - Venice 3000+ i słuch o nim zaginał... Mineło już 14dni i teraz chciałem złożyć reklamację. Prosiłbym o wskazówki na co zwrocić uwagę, jakby nie było sprzęt był trochę wart, jak myślicie zaokrąglić kwotę, jakby nie było trochę czasu i zdrowia straciłem na rozmowy, przechadzi na pocztę itd...? Jest jakiś limit zwrotu pieniędzy za zaginiony list polecony? Z góry dziękuję za odpowiedzi. Złożyłem pismo reklamacyjne, wysłałem potwierdzenie kolesiowi i dostałem zwrotnego emaila, że dzisiaj dziwnym trafem sprzęt dotarł po prawie miesiącu... dziwna sprawa.. ;) Edytowane 21 Marca 2007 przez Maks! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wheelerfan Opublikowano 21 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2007 Złożyłem pismo reklamacyjne, wysłałem potwierdzenie kolesiowi i dostałem zwrotnego emaila, że dzisiaj dziwnym trafem sprzęt dotarł po prawie miesiącu... dziwna sprawa.. ;)Sprawa dziwna, ale ważne, że zakończenie szczęśliwe :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KonradGT Opublikowano 29 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2007 Nie wiecie przypadkiem jak to jest z wysyłaniem priorytetów w soboty, tyle że małych miastach/wsiach? Wiem ze duzych miastach rozwożą w soboty a jak jest w tych mniejszych? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 29 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2007 z tego co pamietem to w miescinach >100k mieszkancow w soboty dzialaja. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KonradGT Opublikowano 29 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2007 To moja miescina* sie napewno nie załapie... :[ Fu*k a miałem pobenchować w weekend... A tak czekamy do poniedziałku... *może kiedyś to będzie miescina... ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
promieniowanie Opublikowano 29 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2007 Z opowieści lokalnych... U mnie na poczcie w Szczecinie jest super nieudaczna pani która obsługuje nadawanie/odb. paczek, jej średnia obsługiwania to 3-5 interesantów/1godzinę! (nie kłamię), ów miła pani tam pracuje już tak długo że nikt nie wie ile, są na nią wieczne skargi i wszyscy klienci poczty szczerze juz nienawidzą tej pani a ona nadal tam pracuje :) dodam jeszcze że moja poczta a właściwie jej listonosze wiecznie mimo że ktoś jest w domu (dzwonek działa!) wkładają ustawicznie do skrzynek aviza ponieważ nie chce im się wchodzić na aż trzecie piętro :mrgreen: ....co w konsekwencji zmusza mnie jak i mnóstwo mieszkańców mojego blokowiska do odwiedzania poczty i odbierania przesyłek u w/w pani :) taka jest moja poczta :lol2: nie mogę się doczekać końca monopolu tego *********. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romek-o Opublikowano 6 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2007 to ja może opisze swoją ostatnią historię związaną z poczta polską około 17 marca kupiłem na allegro za 500 zł c2d e6400, gośc (z wałbrzycha) wysłał 22 marca (środa) ubezpieczonym priorytetem tego procka do mnie (mieszkam pod opolem), gdy po tygodniu paczka nie dochodziła skntaktowałem sie z gosciem z pytaniem WTF, czemu paczki jeszcze u mnie nie ma, po analizie w urzedzie pocztowym (poczta poczatkowo nie chciała się zając zaginioną paczką) okazało się ze paczka utknęła w świdnicy na stacji przeładunkowej i leżała tam 2 tygodnie, szlak normalnie człowieka może trafić z taką poczta.Ostatecznie paczka została wysłana kurierem. To mój pierwszy taki problem z poczta polską i mam nadzieje ostatni. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xacti Opublikowano 6 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2007 ehh. ja kupilem gf 6600 . Wyslany 20 marca priorytetem poleconym... do dzis go nie widze.. :? list podobno juz 'wyszedl' z oddzialu, w ktorym zostal wyslany. Co myslicie? Dojdzie czy nie? ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thermalfake Opublikowano 6 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2007 Wróżyć tu nie będziemy ale po świętach zgłaszaj do sprzedającego niech robi reklamację na poczcie bo w sumie juz minęło 14 dni. Ja już słyszałem od wielu osób, że nie opłaca się brać priorytetów gdyż ostatnimi czasy poczta nawala z powodu odpływu pracowników a roboty coraz więcej. Priorytety są dostarczane podobnie w takim samym czasie co reszta. Zresztą PP w swoim regulaminie nie gwarantuje dostarczenie priorytetów na drugi dzień roboczy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xacti Opublikowano 6 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2007 no nie, ale troche juz za dlugo zwlekaja... :| jak cos sie z karta stalo to sie mocno na nich zdenerwuje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wheelerfan Opublikowano 7 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2007 no nie, ale troche juz za dlugo zwlekaja... :| jak cos sie z karta stalo to sie mocno na nich zdenerwuje. A przesyłka ubezpieczona? Bo jeśli nie to możesz liczyć na max. 110 PLN odszkodowania. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xacti Opublikowano 7 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2007 nie ubezpieczona . i nie sadze ze dali by te 110zl .. :( czy ktos mial podobny przypadek gdy cos nie przychodzilo przez dlugi czas, a w koncu doszlo? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!k Opublikowano 7 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2007 A jeżeli ktoś miał to co z tego? ;> Chcesz sobie podtrzymać nadzieje? ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twiggy696 Opublikowano 7 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2007 Święta, czego się spodziewaliście, paczek na czas? Kartki które wysłałem na święta do rodziny pokonuja 100km już drugi tydzień. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xacti Opublikowano 7 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2007 @mechl!k dokladnie - chce sobie 'wmowic', ze dojdzie ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kaaban Opublikowano 7 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2007 u mnie paczki szły nadzwyczaj szybko-buty 6 dni, drugie buty 5 dni, kołki do butów 3 dni, wszystko priorytetem i tak mile się zaskoczyłem, że doszło przed świętami ;) (wszystkie doszły wczoraj) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maly86 Opublikowano 7 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2007 Musze napisac, ze jestem bardzo zawiedziony co do Poczty Polskiej. Mianowicie, w sobote zaplacilem za sluchawki uzytkownikowi, na allegro. w poniedzialek wyslal paczke, a ja jako potwierdzenie poprosilem go o skan listu potwierdzenie wyslania paczki. Wyslal w ciagu 10 minut. Czyli juz wiedzialem, ze poniedzialek koles wyslal paczke. Dzisiaj jest sobota, a ja nadal siedze ze starymi sluchawkami, i ani sladu po nowych... Swietna paczka pioretytowa w Poczcie Polskiej. Przesyłka priorytetowa czyli usługa realizowana najszybszą drogą i polegająca na doręczeniu przesyłki: w następnym dniu roboczym po dniu nadaniu na terenie Polski do 3 dni roboczych po dniu nadania w krajach Europy do 5 dni roboczych po dniu nadania w pozostałych krajach świata :arrow: http://poczta-polska.pl/df_list_pie.htm Swietnie, jakies zazalenie /reklamacja - cos da? Zwrot kasy za przesylke, etc? Pzdr. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fuqs Opublikowano 14 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2007 czy jest jakas szansa ze paczka wyslana w czwartek z warszawy dojdzie do mnie dzisiaj (mieszkam w krakowie) kurde ale dzis jest sobota.. >? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carson Opublikowano 14 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2007 (edytowane) w soboty chyba poczta nie obdarowuje adresatow paczkami ;) /chociaz moze juz na poczcie czekac na ciebie, mozna isc i sie zapytac Edytowane 14 Kwietnia 2007 przez CarsonPoland Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 14 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2007 (edytowane) w soboty chyba poczta nie obdarowuje adresatow paczkami ;) /chociaz moze juz na poczcie czekac na ciebie, mozna isc i sie zapytacPaczki chodza w soboty. Kilka razy w zyciu mi sie to nawet przytrafiło :lol: Edytowane 14 Kwietnia 2007 przez Gość Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SKRYTOBOJCA Opublikowano 14 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2007 Paczki chodza w soboty. Kilka razy w zyciu mi sie to nawet przytrafiło :lol: Taaa... Zalezy jakie duzo miasto itd. Wiec nie loluj ;P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 14 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2007 Taaa... Zalezy jakie duzo miasto itd. Wiec nie loluj ;P Na pewno mniejsze niz Krakow. A lolowac bede kiedy mi sie ino zachce. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 14 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2007 Taaa... Zalezy jakie duzo miasto itd. Wiec nie loluj ;P odpowiednio duze, zeby pocztyliony biegaly w sobote :) dla ulatwienia dodam, ze wymagania to 100k+ mieszkancow, zeby dostarczali w soboty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...