Maniakalny Opublikowano 29 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2007 pierwszy raz od tysiąc leci listonosz przyniósł mi list polecony ważący wiecej jak 200gramów :D :D :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shakur_45 Opublikowano 3 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2007 a w domku wszyscy zdrowi ? ...ludzie po studiach zarabiaja po 1700zł, skad te 10tys ? dojrzej emocjonalnie do pewnych spraw a później się wypowiadaj tak wszyscy zdrowi i nie rozumiem o co chodzi ? gdzie napisalem, ze ludzie po studiach maja od razu 10tys? lepiej naucz sie czytac ze zrozumieniem, a wbrew pozorom 10tys to nie tak duzo i jesli jestes dobry to bedziesz tyle zarabiac np. 2 lata po studiach Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość CBZ Opublikowano 3 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2007 pierwszy raz od tysiąc leci listonosz przyniósł mi list polecony ważący wiecej jak 200gramów :D :D :D Wczesniej brales mniejsze porcje ? ^_^ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam83 Opublikowano 5 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2007 dziwne rzeczy dzieja sie na tej poczcie, list polecony z Malty dostalem po 3 dniach, a list(polecony) z Pruszkowa nadany 12-11-2007 dostalem 26-11-2007, dziwna sprawa :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maniakalny Opublikowano 5 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2007 (edytowane) polska - niemcy prio 8dni polska - niemcy eko 6 dni :lol: Edytowane 5 Grudnia 2007 przez Maniakalny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BAŁWANIX Opublikowano 14 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2007 1. Paczka wysłana kurierem(Białystok- okolice Inowrocławia) 10.12wieczorem-11.12 rano u mnie :D :blink: . 2. Paczka ZWYKŁA nie prio Poczta(z Łodzi)- wysłana 11.12-13.12 u mnie 3. Paczka PRIORYTET Poczta(z Warszawy) wysłana 10.12----- idzie :lol: 4. Paczka kurier GLS(Łódź) wysłana 12.12 --- jedzie :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kaaban Opublikowano 14 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2007 1. Paczka wysłana kurierem(Białystok- okolice Inowrocławia) 10.12wieczorem-11.12 rano u mnie :D :blink: . 2. Paczka ZWYKŁA nie prio Poczta(z Łodzi)- wysłana 11.12-13.12 u mnie 3. Paczka PRIORYTET Poczta(z Warszawy) wysłana 10.12----- idzie :lol: 4. Paczka kurier GLS(Łódź) wysłana 12.12 --- jedzie :mur: Bardzo dobre statsy, nie wiem o co Ci chodzi? :blink: ja się przyzwyczaiłem, że kurier to 2-3 dni, priorytet~5dni w zwyż a ekonomiczna tak ~2 tyg, nie wiem co wy w tym wszystkim widzicie dziwnego? :blink: (mieszkam w mieście powiatowym, 42k ludzi :P) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Camis Opublikowano 14 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2007 kurier u mnie zawsze byl na 2 dzien roboczy. A piorytetty okolo 1-6 dni. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maniakalny Opublikowano 14 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2007 1. Paczka wysłana kurierem(Białystok- okolice Inowrocławia) 10.12wieczorem-11.12 rano u mnie :D :blink: . 2. Paczka ZWYKŁA nie prio Poczta(z Łodzi)- wysłana 11.12-13.12 u mnie 3. Paczka PRIORYTET Poczta(z Warszawy) wysłana 10.12----- idzie :lol: 4. Paczka kurier GLS(Łódź) wysłana 12.12 --- jedzie :mur: normalka teraz okres przedswiąteczny kilka paczek do mnie opozniło sie do 5-6 dni wysyłałem kilka na początku tygodnia i wszystkie doszły :D wiec nie jest zle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 14 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2007 (edytowane) w cóż za wioskach mieszkacie :P ... od roku nie zdarzyło mi się abym na priorytet czekał więcej niz 3 dni... zazwyczaj paczka jest na drugi dzień. za to DHL, GLS, Opek <> często dają plame na całego ... a w końcu to kurier . teraz w okresie przedświątecznym PP dostarczyła paczki z Warszawy i Tarnowskich Gór do Wałbrzycha w 2 dni Edytowane 14 Grudnia 2007 przez Gość Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 14 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2007 Szkoda ze do mnie polecony z Gdanska do Warszawy idzie juz 12 dzien :/ Paranoja jakas. Powinni robic jak z pizza, spozniaja sie - dostawa gratis ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Drunk_ZoZol Opublikowano 14 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2007 Jakby co, nie przeglądałem tematu, wiec nie wiem czy było podane, ale u mnie na poczcie powiedzieli, że od tego poniedziałku zacznie sie strajk. Nie wiem czy ukryty, czy otwarty, ale podobnoż ma być. Poczta w Warszawie na Pradze Południe niedaleko placu Szembeka. Miesiąc temu wysłana paczka szła 3 tygodnie, jeszcze inna szła dwa. Małe przesyłki typu kabelki, przejściówki, płyty itd. najlepiej wysyłać teraz jako list - dochodzi razem z listami, szło 3 dni u mnie. Pozdro. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 14 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2007 teraz w okresie przedświątecznym PP dostarczyła paczki z Warszawy i Tarnowskich Gór do Wałbrzycha w 2 dniLucky you... Do mnie od piątku idzie paczka priorytetowa :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fipa Opublikowano 14 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2007 1 grudnia nadany zostal do mnie list z uczelni, ze mam zaplacic do 10, bo mnie skresla z listy studentow blebleble, a doszedl dopiero dzis, czyli 14 grudnia.. :lol: Gdyby nie to, ze takie listy u nas sa na porzadku dziennym (czasami system nie rozkoduje jakiegos przelewu i juz list), to zaczalbym sie martwic. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ghazi Opublikowano 14 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2007 Proponuję przerzucić się na duże koperty bąbelkowe i starać się wysyłać rzeczy jako list polecony priorytet. Wiadomo, że nie zawsze się da, ale podam przykład: Paczki priorytetowe idą teraz do mnie 2-4 dni (wcześniej prawie zawsze 1 dzień), ekonomiczne 2 tygodnie. Natomiast koszulki wysłane w b. dużej kopercie bąbelkowej (ponad 500g., 8zł za Prio) przyszły na drugi dzień. Wniosek jest pewnie tak, że "paczkowcy" mają dużo większe natężenie ruchu, niż listonosze i oni szybciej dostarczą przesyłkę Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
el_gringo_dado Opublikowano 14 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2007 Do mnie od poniedziałku idzie paczka z ładowarką do pakietów RC 7.2V. Sądze że dzisiaj czy jutro już jej nie dostane, a szkoda bo byłem umówiony na hale zeby pojeździć. Teraz pluje sobie w brode, bo mogłem dopłacić głupie 6zł i mieć paczke juz we wtorek :mur: Ciesze sie ze sam model kumpel sam mi sprowadzał, bo przy takich układach to moze po świętach bym go dostał :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BAŁWANIX Opublikowano 14 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2007 (edytowane) Z mojej strony małe update: 3. Paczka PRIORYTET Poczta(z Warszawy) wysłana 10.12----- doszła dzisiaj, była uszkodzona na sortowni w Waraszawie i ją dopakowali..... wysyłający się nie postarał max zabezpieczyć paczki i zapewne po którymś z kolei rzucie któregoś pracownika poczty szary papier został podarty. Całe szczęście że towar doszedł nieuszkodzony, nie była to eletronika a odzież, ale PP pokazała co robi z paczkami.... bez komentarza 4. Paczka kurier GLS(Łódź) wysłana 12.12 --- jedzie i dojechał, wysłany jednak 13.12 i dotarł 14.12 czyli wszystko ok i Pan kierowca wesoły, jak to sam powiedział: my nie poczta i zawsze doręczamy na czas :lol2: :D . Ad. 3 - foto po prawej uszkodzona "paczka" a po lewo dodatki od PP oprócz reklamówki :wink: . Edytowane 14 Grudnia 2007 przez BAŁWANIX Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DziubekR1 Opublikowano 15 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2007 Panowie, nie ma jakichs plotek, ze moze w koncu to barachło zbankrutuje i ktos to kupi ? Ja juz nie mam nerwow do PP... Juz nawet nie bede pisal o co chodzi, bo kazdy dobrze wie co tam sie dzieje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misico Opublikowano 15 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2007 Mnie zastanawia jeszcze jeden fakt: listy i paczki były znacznie szybciej dostarczane (czyt. krótszy czas dostarczenia) na przełomie XIX i XX wieku, aniżeli na początku XXI. Dziwne, co? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 15 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2007 (edytowane) Mnie zastanawia jeszcze jeden fakt: listy i paczki były znacznie szybciej dostarczane (czyt. krótszy czas dostarczenia) na przełomie XIX i XX wieku, aniżeli na początku XXI. Dziwne, co?Bardzo :D Zwłaszcza, że nie było wtedy allegro/ebeja/internetu :D Edytowane 15 Grudnia 2007 przez Gość Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!k Opublikowano 15 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2007 Hehs.. no niezbyt ;] Coś wydaje mi się że ilość listów i paczek "trochę" się zwiększyła w porównaniu do przełomu XIX i XX wieku ;> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 15 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2007 Mnie zastanawia jeszcze jeden fakt: listy i paczki były znacznie szybciej dostarczane (czyt. krótszy czas dostarczenia) na przełomie XIX i XX wieku, aniżeli na początku XXI. Dziwne, co?Poczta jest chyba nadal panstwowa, wiec upadek jej nie grozi... :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gonzus Opublikowano 17 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2007 Jasny gwint,paczka ze sklepu Icomp.pl została do mnie wysłana dokładnie w ubiegły wtorek 11.12 a paczki nadal nie ma..buu <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 17 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2007 po tym co dziś widziałem na poczcie nie chciałem ryzykować priorytetem i wysłałem paczkę pocztexem ..wyszło 4x drożej (32.50zł za paczke 600g + pobranie) ale za to taniej niż DHL, chcieli mnie okraść na 50zł xD - przegięcie totalne Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość CBZ Opublikowano 17 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2007 Nie moge wbic na strone pocztex'u, wiec zapytam tutaj. Kumpel ma do wyslania jakies 1,5kg (max), do mnie, tj. Irlandia Polnocna. Orientuje sie ktos jakie beda mniej wiecej koszty ? A moze jakas alternatywa ? Miejsce wysylki - Warszawa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pc_max Opublikowano 17 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2007 Przedświąteczne poczty oblężenie. W mojej wiosce (20k mieszkańców) jest JEDNO okienko do nadawania, odbierania paczek oraz odbierania poleconych. 20 minut w kolejeczce. Gdy już nie byłem ostatni miałem radochę widząc miny potencjalnych klientów poczty wchodzących doń i obracających się na pięcie mrucząc coś pod nosem. A jeszcze jakaś baba jakaś za mną ciągle mnie trykała ciągle- ścisku nie było, a ta mnie tryka, ona- wzbierały we mnie emocje jak w M.Kondradzie w "Dniu świra" :-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SKRYTOBOJCA Opublikowano 17 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2007 (edytowane) po tym co dziś widziałem na poczcie nie chciałem ryzykować priorytetem i wysłałem paczkę pocztexem ..wyszło 4x drożej (32.50zł za paczke 600g + pobranie) ale za to taniej niż DHL, chcieli mnie okraść na 50zł xD - przegięcie totalne Nie wiem jakim cudem 50zl ci wyszlo, chyba ze zazyczyles sobie jakis super express na 9 rano :) Ja ostatnio puscilem paczke 16kg, z ubezpieczeniem, z doplata paliwowa wyszlo 50zl. Twoja 600gram powinna sie zamknac w ~32zl Edytowane 17 Grudnia 2007 przez SKRYTOBOJCA Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 17 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2007 sam nie mam pojęcia :P ... mówię kobicie, chcę wysłać paczkę z pobraniem 183zł, zwykła bez cudów ;] ona wylicza wg cennika ..podaje kwotę - 49zł z groszami , no a ja kopara w dół :lol2: pytam się czy aby na pewno, .....tak wyliczyłam . No nie mam pytań, mało kumata albo liczyła na liczydle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość CBZ Opublikowano 17 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2007 To musiala jednak liczyc na liczydle ;) Powie mi ktos ile szacunkowo moge zaplacic za 1,5kg do UK ? Poczta, Pocztex, Kurier, inne opcje ? Zalezy mi na czasie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thermalfake Opublikowano 17 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2007 CBZ była jakiś czas temu sprawa z szybka wysyłką do UK na forum więc poszukaj Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...