Gonzus Opublikowano 19 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2008 Ale mnie dziś urocza pani na poczcie w[ciach!]..zdenerwowała.Nie było mnie dzis w domciu jak listonosz wpadł,zostawił avizo,poleciałem na poczte,wszystko cacy.Pani juz chce dawac paczke,aż ją coś w łeb strzeliło,powiedziała ze mi nie da bo nie jestem pełnoletni ;P Pokazałem jej paszporcik i legitke szkolna,ale nadal [gluteus maximus].Ma przyjsc ktos pełoletni ;] A jako iz nie lubie jak ktos ma cos za mnie załatwiac,lece jutro z rana z dowodem,paszportem,ksiazeczka zdrowia od swojej mamuśki i licze na wydanie paczki ;] Mam nadzieje ze natrafie na ta ... :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maniakalny Opublikowano 19 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2008 Ale mnie dziś urocza pani na poczcie w[ciach!]..zdenerwowała.Nie było mnie dzis w domciu jak listonosz wpadł,zostawił avizo,poleciałem na poczte,wszystko cacy.Pani juz chce dawac paczke,aż ją coś w łeb strzeliło,powiedziała ze mi nie da bo nie jestem pełnoletni ;P Pokazałem jej paszporcik i legitke szkolna,ale nadal [gluteus maximus].Ma przyjsc ktos pełoletni ;] A jako iz nie lubie jak ktos ma cos za mnie załatwiac,lece jutro z rana z dowodem,paszportem,ksiazeczka zdrowia od swojej mamuśki i licze na wydanie paczki ;] Mam nadzieje ze natrafie na ta ... :lol2:i nic nie zdziałasz, jeszcze grzywne zapłacisz za legitymowanie sie nie swoim dokumentem tożsamości Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kaaban Opublikowano 19 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2008 (edytowane) A ile masz lat? ;p ja odbieram paczki od 14 roku życia i nigdy nie słyszałem o czymś takim :blink:. To już niepełnoletnim nic nie wolno? Nawet paczek odbierać? :huh:. Jak to paczka na Ciebie to zgłoś się do rzecznika praw dziecka :mrgreen:. i nic nie zdziałasz, jeszcze grzywne zapłacisz za legitymowanie sie nie swoim dokumentem tożsamościjak zapłaci grzywnę to wysyłam 6cio pak pod wskazany adres ^_^ Edytowane 19 Lutego 2008 przez Kaaban Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gonzus Opublikowano 19 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2008 (edytowane) Pójdę za mame ;] Mamcia i tak chora w domu lezy wiec nie bede jej ciągał. Mam 16 lat,nigdy takiej sytuacji nie miałem..Moze trafiłem na jakiegoś androida :lol2: P.S Avizo jest na mnie..Juz zaluje ze jej nie wygarnąłem tam w tym okienku ;] Edytowane 19 Lutego 2008 przez Spiety Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Je m appelle Ferdinand Opublikowano 19 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2008 P.S Avizo jest na mnie Czyli wychodzi na to, że młodzież poniżej 18 roku życia nie może korzystać z usług PP :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Camis Opublikowano 19 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2008 i nic nie zdziałasz, jeszcze grzywne zapłacisz za legitymowanie sie nie swoim dokumentem tożsamości Jesli awizo jest na niego, to poczta musi mu wydac przesylke. Nawet jak ma 12lat, jak bedzie cos brzeczyc to do kierownika. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gonzus Opublikowano 19 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2008 (edytowane) Jak ja dostałem list z Urzędu Miasta to na luzie,sam podpisałem a listonoszka nawet nie spytała 'czy jest mama' :) Zalezy chyba od listonosza.. Edytowane 19 Lutego 2008 przez Spiety Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kaaban Opublikowano 19 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2008 (edytowane) Przecież jakby nie można było wysłać rzeczy pocztą na niepełnoletnich to powinni jakoś sprawdzać to przy przekazywaniu paczki... a jak ktoś ma 17 lat i rodziców za granicą/w innym mieście to co ma zrobić? (za[ciach!]ć panią z okienka?) Edytowane 19 Lutego 2008 przez Kaaban Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
studenc1k Opublikowano 19 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2008 Po 21 wyszedłem z psem na spacer. Jako, że czekam na przesyłkę odruchowo spojrzałem w stronę skrzynki - nic nie było. Wracam, a tam dwie koperty bąbelkowe. Nie wiedziałem, że o tej godzinie jeszcze są roznoszone paczki. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 19 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2008 (edytowane) To jest raczej podstawowe pytanie ;] No ale chyba nikt nie jest na tyle głupi żeby wysyłać coś o wartości 2kzł bez podania wartości ;> Chyba że się mylę ;] wierz mi, ze sa asy co chca wysylki monety za 5 czy wiecej k PLN zwyklym poleconym :D:D Edytowane 19 Lutego 2008 przez Niemiec Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 19 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2008 Po 21 wyszedłem z psem na spacer. Jako, że czekam na przesyłkę odruchowo spojrzałem w stronę skrzynki - nic nie było. Wracam, a tam dwie koperty bąbelkowe. Nie wiedziałem, że o tej godzinie jeszcze są roznoszone paczki. :) W poznaniu rowno o 21 byl u mnie listonosz z paczkami :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sens Opublikowano 19 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2008 (edytowane) Czesc! Mam pytanie dotyczące poczty i jednoczesnie allegro. Kupiłem coś za 20zł + 6zł wysyłka listem poleconym. Ta rzecz została wysłana niby rowne 2 tygodnie temu i nie doszła. Aroganckie babsko sprzedajace te rzeczy, z łacha ale pokazała zbiorowe potwierdzenie wysyłki poleconej (bo całkiem sporo tego poszło). Jak juz wczesniej napisałem był to list polecony priorytetowy. Co musze zrobić aby odzyskać kase, albo kupiony przedmiot? Bardziej mi zalezy na tym przedmiocie... Ale za arogancje tego babska, nie pogniewał bym sie za zwrot kasy hehe ;) Jakie są procedury w przypadku jezeli kupiłem coś na allegro, a osoba to wysłała i ma potwierdzenie wysyłki, a ja tego czegoś nie dostałem? Aha i czy jest wogóle coś takiego jak zbiorowe potwierdzenie wysyłek dla kilku osób- tzn. tabela na jednej karcie z pieczatkami? Dzieki za pomoc! Edytowane 19 Lutego 2008 przez Sens Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Egeba Opublikowano 20 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2008 (edytowane) jest cos takiego u mnie w pracy wlasnie tak sie wysyla, kazdy robi swoje przesylki plus zestawienie zbiorcze i na tym poczta potwiedza przyjecie listow z tym ze mamy podpisana umowe z PP Edytowane 20 Lutego 2008 przez Egeba Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
^goku^ Opublikowano 20 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2008 Czesc! Mam pytanie dotyczące poczty i jednoczesnie allegro. Kupiłem coś za 20zł + 6zł wysyłka listem poleconym. Ta rzecz została wysłana niby rowne 2 tygodnie temu i nie doszła. Aroganckie babsko sprzedajace te rzeczy, z łacha ale pokazała zbiorowe potwierdzenie wysyłki poleconej (bo całkiem sporo tego poszło). Jak juz wczesniej napisałem był to list polecony priorytetowy. Co musze zrobić aby odzyskać kase, albo kupiony przedmiot? Bardziej mi zalezy na tym przedmiocie... Ale za arogancje tego babska, nie pogniewał bym sie za zwrot kasy hehe ;) Jakie są procedury w przypadku jezeli kupiłem coś na allegro, a osoba to wysłała i ma potwierdzenie wysyłki, a ja tego czegoś nie dostałem? Aha i czy jest wogóle coś takiego jak zbiorowe potwierdzenie wysyłek dla kilku osób- tzn. tabela na jednej karcie z pieczatkami? Dzieki za pomoc! Minęło dwa tygodnie, więc wyślij to 'aroganckie babsko' na pocztę w celu złożenia reklamacji. Nic innego nie pozostaje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pabliq Opublikowano 20 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2008 A ja mam troche inne pytanie. Ile można czekać na wysłanie kasy przez PP? W poniedziałek koło poludnia wpłacilem kase na konto i do dzisiaj jej jeszcze nie ma o_O Nieraz mi paczki szybciej dochodziły... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gonzus Opublikowano 20 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2008 Jak wpłacałem kase przez PP to $ szła jakies 4 dni.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DdK Opublikowano 20 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2008 A ja mam troche inne pytanie. Ile można czekać na wysłanie kasy przez PP? W poniedziałek koło poludnia wpłacilem kase na konto i do dzisiaj jej jeszcze nie ma o_O Nieraz mi paczki szybciej dochodziły... Slyszalem ze kolo 3-4 dni , ja wplacam jak juz jest taka potrzeba w oddziale swojego banku i pieniadze sa tego samego dnia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pabliq Opublikowano 20 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2008 Slyszalem ze kolo 3-4 dni , ja wplacam jak juz jest taka potrzeba w oddziale swojego banku i pieniadze sa tego samego dnia. Zwykle kasa była tego samego/na drugi dzień. Trudno będe miał nauczkę, żeby przejść się kawałek dalej do banku i nie mieć tego typu problemów w przyszlosci :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ludzikos Opublikowano 20 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2008 A ja mam troche inne pytanie. Ile można czekać na wysłanie kasy przez PP? W poniedziałek koło poludnia wpłacilem kase na konto i do dzisiaj jej jeszcze nie ma o_O Nieraz mi paczki szybciej dochodziły... Do 14 dni. Kasa przez PP bardzo dlugo potrafi isc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anonymous90 Opublikowano 20 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2008 yhh...paczki NIMA xD hah juz mi sie smiac chce bo co tu robic :P, mam nadzieje ze przyjdzie JUTRO xDxD Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Camis Opublikowano 20 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2008 pewno Twoj kom ma juz innego wlasciciela... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!k Opublikowano 20 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2008 yhh...paczki NIMA xD hah juz mi sie smiac chce bo co tu robic :P, mam nadzieje ze przyjdzie JUTRO xDxDPowikedz lepiej czy była wysłana z podana wartościa ;> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kaaban Opublikowano 20 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2008 yhh...paczki NIMA xD hah juz mi sie smiac chce bo co tu robic :P, mam nadzieje ze przyjdzie JUTRO xDxD Powikedz lepiej czy była wysłana z podana wartościa ;>No właśnie, bo jeszcze nie raczyłeś tego nam powiedzieć :-| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anonymous90 Opublikowano 20 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2008 heheh tak była :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
t0bi Opublikowano 21 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2008 Zostałem wczoraj mile zaskoczony działaniem PP. Paczka z Zakopanego do mnie (~500km) została wysłana we wtorek o 13. W środę o 15 była u mnie. :D Zwykły priorytet :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
westsajd Opublikowano 21 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2008 Poczta mnie zaskakuje, dzisiaj dostałem paczkę o 6:20 rano :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gonzus Opublikowano 21 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2008 U mnie standardowo budzą człowieka o 11:30 :lol2: Co do tej paczki co mi babka na poczcie nie chciała dać..To do mamy jakies rozliczenie przyszło.No ale cóż..Avizo na mnie ;D P.S Rekord! Sieradz - Rybnik 1 dzień :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Winterq Opublikowano 23 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2008 Nie wiem Panowie, czy warto o tym pisać, bo aż mnie szlag trafię, jak sobie pomyślę. Ostatnio wysyłałem malusieńką paczuszkę 11 gramów wagi, a rozmiary bardzo małe, spodziewałem się 8 zł za przesyłkę priorytetową, a naliczyła mi babka aż 11 zł! Toż to złodziejstwo, jeszcze tydzień temu wysyłałem paczkę o wiele większą ważącą 0,5 kg i mającą zdecydowanie większe rozmiary za 11 zł. Swoją drogą, w grudniu zginęła paczka z telefonem, wczoraj zwrócili pieniądze, jednakże jedynie 88 zł, jako, że nie była ubezpieczona. Jako ciekawostkę dodam, że wczoraj przyszedł list zwrotny wysłany do Kupującego z Allegro, 2 razy niby awizowana przesyłka, a adresat zarzeka się, że był cały czas w domu. Najlepsze jest jednak to, przesyłka była otwierana!!! Jakiś baran myślał, że się nie zorientuje i nałożył spinkę! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 23 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2008 Jako ciekawostkę dodam, że wczoraj przyszedł list zwrotny wysłany do Kupującego z Allegro, 2 razy niby awizowana przesyłka, a adresat zarzeka się, że był cały czas w domu. Najlepsze jest jednak to, przesyłka była otwierana!!! Jakiś baran myślał, że się nie zorientuje i nałożył spinkę!Miałem dwukrotnie identyczną sytuację, tylko że paczki do mnie nie dotarły i po 2-3 tygodniach wracały do nadawców, że to niby 2 razy awizowane. Najlepsze, że żadnego awizo nie dostałem i byłem się parę razy pytać o każdą z paczek na poczcie głównej, gdzie oczywiście nic dla mnie nie mieli :mur: :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fuqs Opublikowano 28 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2008 Ja juz czekam 2 tygodnie na priorytet (nie mieszkam na zadnej wsi tylko w krakowie) , paczka zostala na 100% wyslana a te babcie w okienku na poczice wymiataja "prosze czekac cierpliwie" [ciach!]A INSTYTUCJA i tyle! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...