Derwisz Opublikowano 30 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2005 Mam taki dylemat, zakupilem nowa płyte IS-7, i teraz fundusze ktore rodzic mi przeznaczyl na pamiec sa ograniczone. Stad moje pytanie czy kupic jedna kosc 512, czy kupic dual 2x256, o czasie 3. Bardzo prosze o doradzenie mi, co bedzie bardziej optymalne, napewno bede chcial podkrecic procesor jest to PIV 1.6a, mysle ze na tej plycie mi pojdzie. Pytanie tylko o tą pamieć? Pozdrawiam All Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fazz Opublikowano 30 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2005 (edytowane) Mam taki dylemat, zakupilem nowa płyte IS-7, i teraz fundusze ktore rodzic mi przeznaczyl na pamiec sa ograniczone. Stad moje pytanie czy kupic jedna kosc 512, czy kupic dual 2x256, o czasie 3. Bardzo prosze o doradzenie mi, co bedzie bardziej optymalne, napewno bede chcial podkrecic procesor jest to PIV 1.6a, mysle ze na tej plycie mi pojdzie. Pytanie tylko o tą pamieć? Pozdrawiam All Ja też miałem taki dylemat i niestety wybrałem dual z którym są tylko same problemy :-/ Przedewszystkim w bardzo małym stopniu zwiększa wydajność ( chyba tylko 2-4% szybszy zapis ) zmiejsza możliwości podkręcania FSB poniewarz kości działające w dual są dosydz kapryśne a lepiej mieć większe FSB niz dual ;-) i przedewszystkim będziesz miał zajęty o jeden slot więcej. Najlepiej zrobisz jak zamiast kupic dual 2x256 kupisz 512 MB jakieś dobrej firmy i wyciesniesz z swojego kompa znacznie więcej :-) Edytowane 30 Listopada 2005 przez Fazz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Derwisz Opublikowano 1 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2005 (edytowane) Dzięki za odpowiedź, ale ja mam PIV, to moze wydajnosc wzrośnie na dualu? Edytowane 1 Grudnia 2005 przez Derwisz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KamiKaze boski wiatr Opublikowano 1 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2005 Witam. Nie chcialbym dawac kolejnego n00bowskiego tematu , ale mam apetycik na dobre ramce pod choinke. Myslalem nad patriotami 2-2-2-6 (400mhz) kosztujacymi 680 zlotych. Widzialem tez twinmosy na BH5 (podobnia b.dobre 2-2-2-6 przy @250 ) , ale wygladaja "niepozornie" , a i cena nizsza - 500 zlotych za 1gb ( uzywane) . Jaki pamieci byście polecili?? Nie znam sie na tym za bardzo , czytalem tutaj o tych pamieciach , ale nadal nie wiem jaki model wybrac ;/ Wszedzie mowia jak to sie dane pamieci kreca . Czy kupic ktores z tych ktore wymienilem czy moze zupelnie inny model? Widzialem tez OCZ ale przy porownywalnych timingach sa drozsze ;/ A diodki w corsairach mnie nie kreca tak mocno , zeby za nie przeplacać Prosilbym o pomoc :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...