SirTomash Opublikowano 30 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2005 Witam Mój problem polega na niemozności zainstalowania Win 98 SE na laptopie (Celorom M 1.4 grafa wbudowana,256 MB RAM). Laptop nówka, ma trzy dni. Otóż: 1. Po przygotowaniu partycji w czasie instalacji nastepuje chwilowa zmiana kolorów na monitorze (jakby się zrypał), potem prawie czarny ekran i zwis. 2. Po przygotowaniu gołej wersji windy (bez sterownikow, w postaci obrazu na innym kompie i zrzuceniu na laptopa) odpala sie, przyjmuje numer licencji, aktualizuje sterowniki (samoczynnie), restartuje kompa i w pewnej chwili zwis 3. W trybie awaryjnym działa (czyli problem z jakimś sprzętem ?), po wywaleniu urządzeń -> punkt 2. 4. Przy instalacji przez setupcor po sprawdzeniu dysków, w pierwszym oknie instalacyjnym nie mozna wybrac Dalej, bo nie działa ania mousepad ania klawiatura ( :mur: zwis). 5.Z windą XP nie ma żadnych problemów, instalacja przebiega jaknajbardzie prawidłowo Dodam, iż planowany jest instal obu windowsów, ze wzgledu na DOS. Może ktoś ma jakies wskazówk, jak obejść tą sytuację? Będę wdzięczny za każdy pomysł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 1 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2005 hmmm powiem Ci ze taz miałem problem z instalacją wina 98 na nowszysch maszynach........ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SirTomash Opublikowano 4 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2005 Chyba szkoda było zachodu. odwiedziłem strone producent i w dziale pomoc techniczna, na identyczny problem z tym modelem opisany przez innego uzytkownika udzielono odpowiedzi : "Smart 210 nie suportuje Windowsa 98, więc z jego instalacją mogą być problemy..." Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...