Skocz do zawartości
adamos1979

Komputer Nie Wstaje Po Zmianie Karty Graficznej...

Rekomendowane odpowiedzi

...witam, mam duzy problem z karta graficzna, ktora chce odkupic od szwagra,

a mianowicie jest to karta saphire 9550@9600pro ze zmienionym biosem i

przetatkowanym rdzeniem oraz pamiecia. Problem objawia sie tym, iz po

zainstalowaniu jej do portu agp mojego kompa, wogole komp nie rusza, jesli

juz to bez ekranu i hdd :( moj komp to:

celeron 2,6, plyta biostar u8799 z najnowszym biosem, dotychczasowa karta

radeon 9200se. Karta szwagra spokojnie chodzi na drugim kompie duron 900,

plyta soltek 75kav :( Wszelkie proby "obudzenia" jej na pierwszym kompie

zawiodly. Zmiana zasilacza rnwniez, na starym kompie jest 235W i wstaje bez problemu.

Wgranie oryginalnego biosa do karty, ktora chce kupic tez.

Pomyslow juz brak, zmiana plyty raczej nie wchodzi w gre.

Moze jakis pomysl macie na ten problem ??? Bede wdzieczny za pomoc !!!

Adamos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

...na dwoch moim kompach jest po jednym hdd oraz cdrw, nic wiecej. Czyzby faktycznie ta karta byla tak watozerna ??? na kompie gdzie chce wrzucic karte jest zasilacz 300w, czyzby byl zbyt slaby na ta karte ??? jutro postaram sie znalezc podobna karte oraz lepszy zasilacz, jeszcze tylko nie wiem skad :-)

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ty lepiej zmien plyte i przy okazji jakiegos fortrona mozesz tez wrzucic mysle ze to nie zasilator ta karta nie jest tak pradozerna a karta nie potrzebuje tyle wat zeby zasilator wysiadal juz na starcie

pozdro 5000

Edytowane przez Andrew^

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wg mnie zasilka odpada, ja majac 512 ramu, semprona 1666 mhz podkreconego prawie na 2 ghz, i zasilacza CODEGENA (czyli najgorszego jakiego mozna sobie wymislic ;]) 300w wsadzilem te karte (r9550) i dzialal komp normalnie, ale potem sie zjaral bo wiadomo jaka zasilke mialem...

Andrew - no rzeczywiscie plyta ma conajmniej dziwna nazwe, nawet takiej nei slyszalem... moze wez plyte z tego drugiego kompa i podlacz caly zestaw z tym zasilaczem 300w... jezeli odpali to plyta lipna.

Edytowane przez Pioorek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No i masz racje Biostar nie nalezy do dobrych producentow sprzetu :D

powiedzmy sobie szczerze to szrot :D

Na twoim miejscu wymienil bym plyte najpierw potem zasilator najlepiej na jakiegos fortrona 350 i komp bedzie git :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pozyczylem od ziomka karte his radeon 9600pro 128mb i odpalilem ja bez problemu :-) najwidoczniej karta szwagra nie lubi mojej plyty :-) zmienia to calkowicie postac rzeczy, a to dlatego ze zakup nowej plyty i karty nie wchodzily w gre, ale samej karty graf. czemu nie :-) szwagier polecil mi gf 6600, planuje do 400zl, te 50 moge dorzucic na korzysc znacznie lepszej :-) poleccie dobra firme, dobrze gdyby sie dala "troszke" podkrecic :-)

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi