Skocz do zawartości
Tommy76

Philips 190p6es. Co Sądzicie ?

Rekomendowane odpowiedzi

Co sądzicie o tej 19" ( Philips 190P6ES) ?? Chce ją kupić głównie do grania i oglądania filmów. Przeczytałem już kilka opini i sam nie wiem. Może jest tu jakiś posiadacz tego monitora. Wiem że jest na matrycy TN a ta podobno nadaje się do grania ??

Edytowane przez Tommy76

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Doskonały wybór ten Philips. Monitor ma gwarancje perfect panel, (czyli wymianana nowy przy choc jednym uszkodzonym pikselu), szybką matrycę TN - gwarantuje niemal brak smużenia.

Ma pivota, hub usb możliwość powieszenia na ścianie i normalne sterowanie (nie tylko jeden przycisk power)

P.S. Oczywiście zaraz otrzymasz rady że jedyny słuszny wybór to samsung na pva ale to twoja sprawa co kupisz.

a tu jest link:

http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=19718

oczywiście taniej dostaniesz model bez "bajerów" również z gwarancją perfect panel

http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=19158

Edytowane przez bodziu8

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co sądzicie o tej 19" ( Philips 190P6ES) ?? Chce ją kupić głównie do grania i oglądania filmów. Przeczytałem już kilka opini i sam nie wiem. Może jest tu jakiś posiadacz tego monitora. Wiem że jest na matrycy TN a ta podobno nadaje się do grania ??

Jak chcesz 19" to dużo lepsza jest belinea 101920C,a jak ci starcza 17" to samsungi 770p albo 173p+.

Wszystkie miażdżą tego philipsa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Philips oczywiście w domu 17 LCD 170s6b i gram czasem i pracuje, w styczniu przesiadam się na 19 jak dla mnie fajny monitorek kilku osobom składałem kompy i jak ktoś chciał monitor to polecałem Philipsa i sprawują sie dobrze, a sąsiad ma samsunga i 2 pixele sobie świecą :lol2: a w Philipsie jak byś tak miał to zaraz nowy LCD do ciebie jedzie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Samsung już pokazał kiedyś w testach jak pięknie jest wygłuszony EM... Normalnie masakra - ale przez to i cena niższa. tylko kto tam chce siedzieć przed mikrofalówką???

Do tego monitora podobne są IIYAMA H431S i Sony SDM-HX75S tyle, że one również nie mają gwarancji ZeroBadPixel (Dłuższej niż 2 tygodnie/miesiąc dawanych przez same sklepy).

Philips przegrywa tutaj pod względem Kontrastu i Jasności, bo ma tylko 500:1 i 250 gdzie IIYAMA ma 700:1 i 300 a Sony 600:1 i 420

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi