Palms Opublikowano 30 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2005 Witam, Jeżeli chodzi o karty graficzne to nie moja specjalność i nie mam zbytnio o nich pojęcia. Tak się składa, że jestem zagorzałym graczem Counter Strike Source, który od swojego poprzednika wymaga o wiele lepszego kompa. Jak do tej pory dysponuję sprzętem: -Athlon XP 2500+ - 1,83 GHz -512 Mb DDR pamięci -Geforce 5600 - 128bit (swego czasu był ponoć dobry - 2,3 lata temu) Mam zamiar zmodyfikować komputer, pierw zaczyna od zmiany karty graficznej, chcę kupić Sapphire X800 GTO, wszystko niby łatwe i proste, lecz nie dokońca. Wchodźać na strone proline'u w ich ofercie można znaleść 3 kart graficzne o podobnych nazwach, różnią się końcówkami. Jak już wcześniej mówiłem nie znam się na kartach graf. i końcówki mi dużo nie mówią. Różnica ceny jest mała, lecz chiałbym się od Was dowiedzieć jakie są ukryte różnice w tych cholernych nazwach i którą z tych kart mam kupić. Oferty zakupu: Sapphire X800 GTO 256MB PCI-E Ultima Sapphire X800 GTO 256MB PCI-E FireBlade Sapphire X800 GTO 256MB 256bit PCI-E Bardzo liczę na Waszą pomoc, Pozdrawiam :). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BNX Opublikowano 30 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2005 po 1 . nie masz PCI-E Po 2 na Agp to chyba najlepszym wyborem jest 6800LE @ 16/6 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Palms Opublikowano 30 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2005 Boże kochany, nie mam zupełnego pojęcia o czym Ty mówisz. Co to jest do k..ury nędzy PCI-E ? Proszę o wyjaśnienie najprostrze jak możesz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klmn Opublikowano 30 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2005 nie wcisniesz tej karty do Twojej plyty glownej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Palms Opublikowano 1 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2005 No cóż muszę Wam zaufać. Najbardziej mnie denerwuje ta płyta gł., mam ją zaledwie rok, a już jest zła :angry: ? Resumując wszystko czy mógłbym mieć jeszcze jaką kolwiek kartę nie wymieniną tutaj z pod serii x800 czy nie mam wyboru i mogę mieć tylko geforce 6600 ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klmn Opublikowano 1 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2005 mozesz http://www.allegro.pl/show_item.php?item=74886333 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Palms Opublikowano 1 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2005 Bardzo dziękuje klmn Tobie za pomoc, lecz mam jeszcze ostatnie pytanie. Czy jest duża różnica między tą kartą, a PCI-E ? Bo z tego co rozumię to jest takaś nowsza technologia, której moja śmieciowata płyta gł. nie obsługuje :(. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
flasy Opublikowano 1 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2005 (edytowane) generalnie pcie jest bardziej rozwojowe bo w niedalekiej przyszlosci pcie stanie sie standardem i nie bedzie mozna kupic kart pod agp.(podkreslam ze pcie jest wydajniejszym slotem od agp) roznica w wydajnosci miedzy agp a pcie jest w granicach bledu pomiarowego chociaz w grach da sie odczuc roznice 2 fpsow. Podsumowujac jezeli nie chcesz wymieniac plyty glownej i procka tylko po to zeby kupic grafe pod pcie to kup pod agp a jezeli masz duzo sianka to przesiadz sie na pcie ;) i nie myl zwyklego PCI od PCI-Express ;) Edytowane 1 Grudnia 2005 przez flasy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdaS. Opublikowano 1 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2005 To tak, jak bys chcial wsadzic plyte CD do napedu dyskietek...PCI-E to jest po prostu nowy standard gniazda dla kart graficznych. Twoja plyta jest pod Athlony, Durony i takie tam (socket A) wiec ma starsze gniazdo dla kart graf -> AGP Technika idzie do przodu i nic na to nie poradzisz...moj komp tez byl dobry rok temu, a teraz... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Palms Opublikowano 1 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2005 Ok rozmumię, bardzo dziękuję Wam za pomoc B). Już szykuję kasę :) . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ChomiK Opublikowano 3 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2005 JA PIERDZIU ! JA PIERDZIU ! ale panowie szybkie FAQ zapodali !! ;] rozmowa jak z podrecznika.....;] hah - nie to ze cos mam - wrecz przeciwnie !! ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 3 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2005 x800gto od sapphire: normalny (256bit) - std chlodzenie, 400/ 490mhz ultimate - pasywne chlodzenie, 400/ 490 fireblade - 400 / 560 fireblede odradzam - GŁOŚNY jest nie do wytrzymania.. ale jako że już wiemy że masz agp - imo dobry 6800, ew. 16/6 jak chcesz mam leadteka 16/6 do sprzedania, 12'ooo marków 03 stuka :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...