giecek86 Opublikowano 30 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2005 Problem polega na ty że niemoge skonfigurować sieci WLAN.Linux wykrywa mi karte, jednak jak chce ją skonfigurować naciskam EDYTUJ i wyskakuje okno "urządzenie nie ma modułu sterownika Sterownik może być wkompilowany w jądro" biore kontynuj wypełniam wszystko jak powinno być tak jak jest to opisane na stronce i nic sie niedzieje internetu nie ma Prosiłbym aby mi ktoś powiedział czy ten komunikat podany wyżej jest normalny i co on dokladnie oznacza.Karta sieciowa to WL-8313 IEEE 802.11b/g wireless firmy planet.Prosze bardzo o pomoc .Linux jak w temacie SUSE 10 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andriu Opublikowano 1 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2005 proponuje iwconfig Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
giecek86 Opublikowano 4 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2005 próbuje zainstalować sterownik przez ndiswrapper to poazuje mi coś że sterownik jest juz zainstalowany ndiswrapper -l Installed ndis drivers: mrv8k51 invalid driver! winxp invalid driver! :-| iwconfig lo no wireless extensions. sit0 no wireless extensions. Jak można sprawdzić czy są wogóle zainstalowane sterowniki do tej karty Prosze poradźcie coś Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
L00Kass Opublikowano 6 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2005 Heh, pewnie karta na chipie Realteka. Zassaj najnowsze stery stronki producenta, niedawno z kumplem walczylismy z realtekiem. Jest to troche mozolne ale mozesz sobie ulatwic zycie - wygooglaj projekt o nazwie 'driverloader' - tez emuluje windziane stery tylko ma fajny konfig przez przegladarke i mozna b.szybko znalezc dzialajacy sterownik z puli sciagnietych sterow .inf Driverloader dziala przez 30dni ale potem dzialajacy .inf pakujesz do ndiswrappera i gitara. .peace Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...