Skocz do zawartości
Ozzy_diamond

Ge-Force 3 Ti-200 vs Radeon 8500

Rekomendowane odpowiedzi

jezeli doplata calkiem minimalna to si eoplaca ze wzgledu na trzoszke wiekrza wydajnosc, bezkonkurencyjne wyjscie tv, no i mozliwosc wlaczenia anizo x16 przy niezauwazanej niemal spadku predkosci, (w gf3 anizo x8 powoduje spadek kolo 15%)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Będę miał 600-700zł na modernizację kompa i zastanawiam się co zmienić :wink:

jak masz 700zeta to sprzedaj swojego gf za około 450-500zeta i kup sobie radka 9500pro a reszte pusc na dziewczyny-hehe :wink: :wink: :wink:

Chciałbym, ale nie wiem czy mi kasy starczy :P

A może bym płytę główną zienił 8O :?:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmm, jestem wlasnie po paru recenzjach r9500, moze wersja pro jeszcze ujdzie ale zwykle 9500 suxx. A co do zamiany. Zamienisz markowego GF'a na klona radka z firmy slynacej z produkcji najwiekszych szajsow. Jezeli przed wymiana mozesz sprawdzic tego radka, jak taktowany, jaki obraz czy chodzi stabilnie, to mozna sie zastanawiac, ale bez doplaty...

Inaczej nie ma sensu - zbyt duze ryzyko. Poczekaj jescze troche. Mysle, ze na takim sprzecie jak masz w podpisie, malo ktora gra ci szczeka, i jeszcze dlugo nie bedziesz mial problemow z framrate. Moja rada? Czekac. A za 700stow kupic co innego.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na twoim miejscu nic bym nie zmienial, a kase odlozyl i kupil w pozniejszym terminie ATI9700. Przeciez nic ci nie skacze, prawie wszystko dziala z detalami na max. A jak naprawde nie wiesz co zrobic z ta kasa to jak ktos napisal - baw sie dobrze na sylwestra :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na twoim miejscu nic bym nie zmienial, a kase odlozyl i kupil w pozniejszym terminie ATI9700. Przeciez nic ci nie skacze, prawie wszystko dziala z detalami na max. A jak naprawde nie wiesz co zrobic z ta kasa to jak ktos napisal - baw sie dobrze na sylwestra :)

na jakim chlodzniu jedziesz , chodzi mi tu grafe i jakiej firmy ta 3?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

na jakim chlodzniu jedziesz , chodzi mi tu grafe i jakiej firmy ta 3?

Gainward GF3Ti500 GS JUMBO VIVO 128MB (procesor na karcie TI200). Chlodzenie to CoolerMaster DP5 6H11 z wentylatorem podlaczynym pod 7V i z drugiej strony z wentylatorem 4cm tez na 7V.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...