Skocz do zawartości
dunker

Amd Athlon Xp 2500+ Barton

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Interesuje mnie chłodzenie na procesor AMD ATHLON XP 2500+ BARTON 1833 MHz 11*167 chodzi mi o to żeby było cicho i żeby spadła temp.procesora (66 stopni w stresie)

To jest prośba i pytanie mojego Kolegi ,który ma właśnie taki problem i dylemat czy mógłby ktoś doradzić .Jakie by tu najlepiej nadawało sie chłodzonko bo temperatura jest nonstop duża i Koleszka chciałby cos kupic co by nie miał stresów już nigdy :wink:

pzdr

Edytowane przez dunker

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zalezy ile ma kasy. może np. wziąźc jakiegoś zalmana, pentagrama, big typhona, do tego paste AS5 i napewno bedzie kilka stopni w dół

Kilka ? :lol: :lol:

Ja przy SP97 i 92mm na 7v mialem max 50C w stresie na 11x245 @ 1.8v

A na default mi temp powyzej 40C nie pokazywalo (a to jeszcze na NF7 bylo czyli jakies 6-7C za duzo podawal)

Wiec w porownaniu do jego 66 to tylko 26C mniej :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kilka ? :lol: :lol:

Ja przy SP97 i 92mm na 7v mialem max 50C w stresie na 11x245 @ 1.8v

A na default mi temp powyzej 40C nie pokazywalo (a to jeszcze na NF7 bylo czyli jakies 6-7C za duzo podawal)

Wiec w porownaniu do jego 66 to tylko 26C mniej :lol:

no to kilkanaście/dziesiąt ;)

możesz wziąźć cos takiego , takiego lub takiego tylko że to ostatnie jest bez wiatraka i należałoby jakiś dokupić no i do tego dobrą paste przwodząca np. Arctic Silver 5

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeszcze jedno pytanko i prośba o rade tzn:

Koleszka wybrał już Radiator VOLCANO 12 Thermaltake ,ale wyczytał gdzieś ,że wiatrak u nich jest dosyć głośny i chciałby dokupić jakiś super cichego i wydajnego wiatraczyne do tego Volcano.

Co byście polecili ( w granicach 40-60 zł )

pzdr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

moze jakać akasa lub fander 120mm na przejściówce?

może jakoś konkretniej bo nie kumam i jakieś namiary jeśli można :)

a moze poprostu taki regulator obrotów (IMG:style_emoticons/default/icon_smile3.gif)

a pasuje to do Radiator VOLCANO 12 Thermaltake :?:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...