Skocz do zawartości
kprip

Tu Macie Szansę Się Popisać Mały Problem Z Modernizacją

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Chciałbym jakoś ulepszyć mój jak narazie skromny sprzęcik,

powiem krótko mam do dyspozycji 350zł i zastanawiam się co by tu wymienić?? Jakieś propozycje??

Na początek może procek, tylko jaki? słyszałem że można do tej płytki athlony wpasować?

Może więcej ramu?? są 3 sloty będzie działać konfiguracja 256+128+128 czyli 512 a może 256 (PC 133 sdram)mi już wystarczy?

A co do grafy to myśle że obecna jak narazie styka...a może jakiś radeonik? np 9550 gigabyte??

I co z zasilaczem styka taki czy coś mocniejszego po wymianie sprzętu??

Już sam niewiem proszę o pomoc!! tylko nie mówcie że max co z niego będzie PRSP i won po nowy do sklepu Smile

Mam płytę SOLTEK SL-75KAV

chipset - VIA KT133

200MHz FSB

100/133 pamięć

+ duron 800 100x8 (demonem szybkości to on nie jest) + AC cooling (nawet dobry temp ok 30st C

+ 2x 128 sdram 133

+ Geforce 4 MX440 64MB palitdytona

+ HDD SEGATE 80GB 7.200 2MB

+ DVD

+ ZASIL CODEGEN 250W (i o dziwo pracuje stabilnie voltage w normie)

WiELKiE THX

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to wlasciwie masz ciezki orzech do zgryzienia... tutaj nie ma sensu wymieniac poszczegolnych elementow, bo reszta bedzie zwalniac i tak... pograc i tak nie pograsz, chocby nie wiem co, wiec polecam zmienic procek na athlona jakiegos uzywanego i dokupic 256MB RAM... bedzie chociaz dobrze w WinXP chodzil i przyjemnie bedzie sie na nim pracowac (Office, Corel itp.) a takze filmy... w tej sytuacji nie musisz zmieniac zasilki. Jesli chodzi jednak o granie - najwiecej, choc i tak nie duzo, da kupienie nowej grafy - 4Ti albo 9550 OC jakies...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czy plyta jest z rev. obslugujacej proce 0.13un? F1 chyba czy cos w podobie

jezeli tak to mozesz zmienic sobie proca ,chyba Duron1800 bylby najlepszym rozwiazaniem

ramu moglbys dolozyc ,ale niekoniecznie ,lepiej unikac winXP i wystarczy

jakby sie udalo tanio zmienic grafe na r9550 to by bylo spoko ,co prawda nie pograsz sobie w wyzszych rozdzielczosciach ,ale przynajmniej odpalisz nowe gry i jakos w miare plynnie w nie pograsz - tylko ze wtedy przyda sie wiecej ramu

Edytowane przez KGB

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi