kprip Opublikowano 30 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2005 Witam Chciałbym jakoś ulepszyć mój jak narazie skromny sprzęcik, powiem krótko mam do dyspozycji 350zł i zastanawiam się co by tu wymienić?? Jakieś propozycje?? Na początek może procek, tylko jaki? słyszałem że można do tej płytki athlony wpasować? Może więcej ramu?? są 3 sloty będzie działać konfiguracja 256+128+128 czyli 512 a może 256 (PC 133 sdram)mi już wystarczy? A co do grafy to myśle że obecna jak narazie styka...a może jakiś radeonik? np 9550 gigabyte?? I co z zasilaczem styka taki czy coś mocniejszego po wymianie sprzętu?? Już sam niewiem proszę o pomoc!! tylko nie mówcie że max co z niego będzie PRSP i won po nowy do sklepu Smile Mam płytę SOLTEK SL-75KAV chipset - VIA KT133 200MHz FSB 100/133 pamięć + duron 800 100x8 (demonem szybkości to on nie jest) + AC cooling (nawet dobry temp ok 30st C + 2x 128 sdram 133 + Geforce 4 MX440 64MB palitdytona + HDD SEGATE 80GB 7.200 2MB + DVD + ZASIL CODEGEN 250W (i o dziwo pracuje stabilnie voltage w normie) WiELKiE THX Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cube Opublikowano 1 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2005 No to wlasciwie masz ciezki orzech do zgryzienia... tutaj nie ma sensu wymieniac poszczegolnych elementow, bo reszta bedzie zwalniac i tak... pograc i tak nie pograsz, chocby nie wiem co, wiec polecam zmienic procek na athlona jakiegos uzywanego i dokupic 256MB RAM... bedzie chociaz dobrze w WinXP chodzil i przyjemnie bedzie sie na nim pracowac (Office, Corel itp.) a takze filmy... w tej sytuacji nie musisz zmieniac zasilki. Jesli chodzi jednak o granie - najwiecej, choc i tak nie duzo, da kupienie nowej grafy - 4Ti albo 9550 OC jakies... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kprip Opublikowano 1 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2005 Musiałbym zmienić procesor... Tylko na jaki?? Athlon 1.7 może?? Mam już najnowszy bios w tej płytce... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 2 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2005 (edytowane) czy plyta jest z rev. obslugujacej proce 0.13un? F1 chyba czy cos w podobie jezeli tak to mozesz zmienic sobie proca ,chyba Duron1800 bylby najlepszym rozwiazaniem ramu moglbys dolozyc ,ale niekoniecznie ,lepiej unikac winXP i wystarczy jakby sie udalo tanio zmienic grafe na r9550 to by bylo spoko ,co prawda nie pograsz sobie w wyzszych rozdzielczosciach ,ale przynajmniej odpalisz nowe gry i jakos w miare plynnie w nie pograsz - tylko ze wtedy przyda sie wiecej ramu Edytowane 2 Grudnia 2005 przez KGB Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...