-weS- Opublikowano 30 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2005 (edytowane) Witam. Utoz pare dni temu zaczal sie bardzo nieciekawy dla mnie problem. Na poczatku bylo tak, ze monitor czasem mrugal, jak przy zmianie rozdzielczosci, czyli raz na jakis czas (rzadko) wylaczyl sie jakby i zaraz wszystko wracalo do normy. Pozniej bylo gorzej - roznie o_O. Np podczas wlaczania firefoxa na startowa strone - onet.pl - wylaczal sie monitor + po tym zwiecha kompa. Do tego testowalem o co moze chodzic, wchodzac na aplikacje Java np na jakis chat polchat.pl rowniez byla kaszanka ale w taki sposob, ze jakby rozwalala sie grafika, mrugnal ekran i znikaly ikony na pulpicie po tym, kursor nie byl taki jak powinien byc, np taki jak jest przy pisaniu i nie w tym miejscu gdzie byc powinien czyli ze np musialem kliknac nim kawalek na prawo i w dol od ikonki na ktora chcialem kliknac o_O. No coz... zrobilem format mysle bedzie juz wszystko dobrze ale co... dalej to samo : O :( :mur: Dzis znow zrobilem format, pomyslalem ze zainstaluje inne sterowniki grafiki, direct x 9 i inne takie [ciach!]lki, moze cos to zmieni ale dalej qpa :((. Po instalacji na nowo win xp + sp1 i zainstalowaniu innych sterownikow chyba z 5 razy z rzedu po wlaczeniu kompa i zaladowaniu sie windowsa wylaczal sie monitor + zwis (tak z 20 sekudn po wlaczeniu sie windowsa). Za ktoryms razem monitor sie wylaczyl ale po chwili spowrotem sie wlaczyl o___O i dlatego teraz tutaj pisze - poki moge. Dodam, ze wystepowaly rowniez same zwisy kompa bez wylaczania sie monitora... czasem bylo tez tak, ze wylaczal sie monitor i po chwili czasu restart pc. Nie wiem juz czy to jest problem windowsa, sprzetowy.. czy moze jakis cholerny wirus.. aczkolwiek ostatniej opcji nie moge sprawdzic, gdyz formatuje jedynie jedna partycje systemowa ©, a obu nie ruszam (c i d) gdyz na d mam bardzo wazne dla mnie dane. Jezeli ktos bedzie w stanie mi pomoc w jakikolwiek sposb bede naprawde bardzo wdzieczny, bo ja juz nie moge :((. Thx. Pozdro i z niecierpliwoscia czekam na info. AA... zamieszczam w tym dziale, gdyz nie wiedzialem gdzie mam to zamiescic skoro nie wiem co sie chrzani ? A ze wylacza sie monitor to troche z grafika moze ma wspolnego...pozdro :/ chcialem dodac ze teraz mi system ladnie zamula ;/ i ze jesli chodzi o sprzet, to nic w ostatnim czasie nie zmienialem ani nic nie ruszalem.. samo z siebie zaczelo sie psuc. Pozdrawiam jeszcze raz i czekam na pomoc. ... znow update: system zamula BARDZO. Nawet Sp2 teraz nie moge zainstalowac... a i wczesniej te wszystkie problemy wystepowaly roznie... najczesciej podczas przegladania WWW, ale np moglem grac nawet bardzo dlugo i nie dzialo sie kompletnie nic... moj komp: duron 1.8 ghz, geforce 4 ti 128/128, kingston 256 mb 333, gigabyte plyta jakas tam... ale lipa :( Edytowane 30 Listopada 2005 przez -weS- Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pigmej Opublikowano 1 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2005 sprawdz ram Memtestem, podmien zasilacz, grafike i testuj. Nikt ci raczej tak zdalnie nie pomoże. Sam musisz stopniowo dojść co jest. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...