Skocz do zawartości
dyonizoss

= = = Problem Z Sata = = =

Rekomendowane odpowiedzi

witam. problem poruszałem juz w róznych działach, ale za bardzo nie znalazłem podpowiedzi. chodzi o to ze mam nowego laptopa, z systemem norweskim xp Home Edit i chce go zamienic na innego (Polski lub Ang) właczam bootowalnego xp, instalator sie włacza ale nie chce instalowac, bo nie widzi mi dysku (80 giga samsung sata) wie ktoś o co chodzi?? biosa i sterowniki SATA zmieniałem juz i nic nie dało

z góry dzieki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a jak te sterowniki zmieniałeś ?

podczas instalacji w trybie tekstowym trzeba nacisnąc w odpowiednim momencie F6 i podać dyskietkę ze sterownikami albo jak nie ma stacji dyskietek stworzyć płytę instalacyjna systemu ze zintegrowanymi sterownikami

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak otworzysz program masz kilka guzików każdy guzik to modyfikacja czegoś w instalce systemu wyszukujesz odpowiedni guzik który daje możliwość dodania sterownikow wciskasz go i klikasz dalej pojawia się okno w którym wyświetlone zostaną dodane sterowniki aby je dodać kliknij dodaj na dole, pojawia się okno w którym wybierasz folder gdzie są sterowniki klikasz otworz i program sam doda wszystkie pliki sterownika potem dalej i dalej aż nie będziesz miał opcji wyboru utworzenia pliku ISO musisz go utworzyć bo program nie potrafi nagrywać płyt a ISO to obraz płyty gotowy do nagrania w programie np Nero, nagrywasz i gotowe

program powinien zapytać się po wskazaniu przez ciebie sterownika czy ma dodać sterownik typu PNP czy TEXTMODE musi być typu textmode (PNP nic nie da, przypuszczalna przyczyna problemów)

Edytowane przez Zawadaki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi