Skocz do zawartości
Lemik

Jak Oderwać Procesor?

Rekomendowane odpowiedzi

Problem może dziwny, ale jednak. Kumpel chciał by zmienić mu płytę główną. W porządku. Ale ze starej płyty nie mogłem zdjąć procka z radiatorem. Wyobraźcie sobie że procek (razem z radiatorem) wyszedł z płyty bez podnoszenia dźwigni. Nóżki są w porządku, ale nadal nie mogę oderwać procka od radiatora?

Jest jakiś sposób na odklejenie go? PILNE

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sa różne sposoby: wrzucenie do zamrażalnika na chwile albo podgrzanie na kuchence (mam szalonych znajomych!)

najlepiej jakimś cienkim możykiem podważyć, albo powolutku 'podpiłować' nitką dentystyczną - w takim układzie zadne kombinacje temparaturowe nie sa trzebne.

sytuacja typowa dla s478. było juz wiele razy na forum

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wstaw go spowrotem na płytę, przepal kompa żeby chwilkę pochodził i się zagrzał i powinien wtedy odejść od radiatorka bez problemow. Miałem kiedyś to samo.

powodzenia :rolleyes: jak ma go wstawić na płyte jak gniazdo jest zamknięte?Wyjąć z gniazda jeszcze się da ale z powrotem to już słabo...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zostaw na troche na kaloryferku, lub na przeciwko zarowy :D

i dlatego kozystamy z dobrych past, a nie badziewia nalozonego a box`owe colerki :mur:

Ps. Jeszcze na K6-3 450 :lol2: urwalem polowe nuzek procesora (niebylo mozna otwozyc wajchy, pod klockiem - Dla pocieszenia dodam ze nuzki ktore zostaly w sokecie niewypadly i proc jeszcze troche dzialal :huh: ) jeszcze lezy w pudle, czeka na nudny wieczorek, i podkrecanie :rolleyes:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi