Lemik Opublikowano 1 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2005 Problem może dziwny, ale jednak. Kumpel chciał by zmienić mu płytę główną. W porządku. Ale ze starej płyty nie mogłem zdjąć procka z radiatorem. Wyobraźcie sobie że procek (razem z radiatorem) wyszedł z płyty bez podnoszenia dźwigni. Nóżki są w porządku, ale nadal nie mogę oderwać procka od radiatora? Jest jakiś sposób na odklejenie go? PILNE Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mar_celi Opublikowano 1 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2005 Wstaw go spowrotem na płytę, przepal kompa żeby chwilkę pochodził i się zagrzał i powinien wtedy odejść od radiatorka bez problemow. Miałem kiedyś to samo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 1 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2005 i jak tak miałem z s754, zsunąłem procka w bok do końca radiatora, zassał się (?) :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRoN Opublikowano 1 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2005 Wyciągnij procesor, pokręć nim troszkę na boki. Nie pójdzie dobrowolnie to potraktuj go troszkę nożykiem do tapet albo czymś. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IamWeasel Opublikowano 1 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2005 Jakim tam nożykiem do tapet. Weź najcieńszą linkę (sznurek) jaki masz i podłóź między proc i radiator, pociągnij żeby "rozcięła" wartstę pasty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ganeon Opublikowano 1 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2005 sa różne sposoby: wrzucenie do zamrażalnika na chwile albo podgrzanie na kuchence (mam szalonych znajomych!) najlepiej jakimś cienkim możykiem podważyć, albo powolutku 'podpiłować' nitką dentystyczną - w takim układzie zadne kombinacje temparaturowe nie sa trzebne. sytuacja typowa dla s478. było juz wiele razy na forum Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matdys Opublikowano 1 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2005 rozgzej go troche i nożykiem :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kozel Opublikowano 2 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2005 uzyj karty do bankomatu lub telefonicznej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
winuhux Opublikowano 2 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2005 mi tez tak wyszedl, troche go pokrecilem i sam odpadl. te boxowe pasty (pasty?) sa do (_!_). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janio Opublikowano 2 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2005 a tam do du.... kumlowi sie też tak venice przyczepił że też go z socketu wyrwałem a był na paście AS5. popsrostu dlatego sie przyczepia że jest duża powieżchnia procka i się zasysa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zest Opublikowano 3 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2005 moj 486 jescze za niemca przysmazył sie :) do tej pory lezy gdzies z radiatorem :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdamZ Opublikowano 5 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2005 Proste skuteczne i wypróbowane to weż suszarkę do włosów i podgrzej radiator pokręć troche prockiem i po kłopocie( wypróbowane na P IV) :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dustone Opublikowano 6 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2005 Wstaw go spowrotem na płytę, przepal kompa żeby chwilkę pochodził i się zagrzał i powinien wtedy odejść od radiatorka bez problemow. Miałem kiedyś to samo.powodzenia :rolleyes: jak ma go wstawić na płyte jak gniazdo jest zamknięte?Wyjąć z gniazda jeszcze się da ale z powrotem to już słabo... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ISeeYou Opublikowano 13 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2005 zostaw na troche na kaloryferku, lub na przeciwko zarowy :D i dlatego kozystamy z dobrych past, a nie badziewia nalozonego a box`owe colerki :mur: Ps. Jeszcze na K6-3 450 :lol2: urwalem polowe nuzek procesora (niebylo mozna otwozyc wajchy, pod klockiem - Dla pocieszenia dodam ze nuzki ktore zostaly w sokecie niewypadly i proc jeszcze troche dzialal :huh: ) jeszcze lezy w pudle, czeka na nudny wieczorek, i podkrecanie :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neo_x Opublikowano 15 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2005 moj znajomy mial to samo... p4 mu przykleili do radiatora... osobiscie odcinalem go zyletka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vawi Opublikowano 21 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2005 najlepiej suszarką:P następnym razem nie myl pasty termoprzewodzącej z klejem:P powodzenia:P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...