Skocz do zawartości
Oli20053

Problem Ze Zmianą Mac Adresu :(

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie,

Mam niestety problem z podłączeniem sie do internetu :sad: zainstalowałem wszystkie stery z płyty, XP jest z SP2 itp. Próbowałem z inną kartą sieciową i NIC ! nie mogę sie połączyć z netem. W biosie było zaznaczone LAN jako aktywne i nic. Co trzeba zrobić aby sprawdzic co sie dzieje. Na starym kompie tez z DFI pod s.939 jest wszystko spox a na tej nie wiem co i jak :oops:

Brak mi pomysłów co jeszcze sprawdzic

POMOCY

Edytowane przez Oli20053

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mozliwe ze twoj isp filtruje uzytkownikow po mac adresach kart (kazda karta ma inny adres). musisz zobaczyc stary mac adres (wchodzisz w start->uruchom wpisujesz cnmd a potem ipconfig /all) zapiszz ten adres najlepiej.

teraz wchodzisz w wlasciwosci polaczenia sieciowego i we wlasciwosciach karty sieciowej jest mozliwosc wpisania innego maca (zakladam ze masz winde XP).

Drugi sposob znacznie lepszy IMO to zglosic do isp fakt zmiany karty sieciowej

Edytowane przez Wolan

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Heh mam to samo i musze uzywac karty sieciowej ze starego kompa...

p.s gdzie dokladniej ustawic ten mac dla zintegrowanej karty sieciowej?

help ;)

moj administrator jest zjebem i nie chce go prosic o zmiane czego kolwiek...

EDIT:

ok poradzilem sobie ... dziala wysmienicie :) THX

Edytowane przez $kubi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

odczep sie odemnie czlowiek juz mowie ze sobie poradzilem... a pytalem dlatego ze wpisywalem adres z pauzami i sie niemiescil to stwierdzilem ze to nie tutaj... ale pozniej wpisalem bez i poszlo ...

wiec go away ... :/ :/ :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Komenda cnmd u mnie nei chodzi nie działa :mur: kupiłem już nową kartę sieciowa i też WIELKA [gluteus maximus] (oczywiście ze mnie) jak ustawic ten MAC ADRES :blink:

czy to chodzi o adres sprzetowy karty??? i gdzie sie to edytuje?

Edytowane przez Oli20053

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi