yarpens Opublikowano 1 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2005 Mam problem z monitorem, gdy przychodzi mu pracować w rozdzielczości 1024x768, ekran tak jakby się cały przesuwał w lewo (obraz obcina z lewej strony a z prawej robi się pionowy czarny pasek). Nie wie ktoś czego może być to wina? Monitor mam podpięty niestety analogowo, bo tylko tak mi karta graficzna na to pozwala (Gainward GeForce III ti. 200) Normalnie pracuje w rozdzielczości 1280x1024 i wtedy wszystko jest ok. Niestety czasem lubie sobie jeszcze pograć i problem się pojawia właśnie wtedy - niektóre gry nie mogę ustawić na większą rozdzielczość niz 1024, a wtedy niestety obraz się przesuwa... Może wie ktoś jak temu zaradzić? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwazor Opublikowano 1 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2005 Masz po prostu nie ustawiony monitor w rozdzielczości 1024*768. Wejdz w osd monitora i ustaw sobie geometrie obrazu w tej rozdziałce. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bodziu8 Opublikowano 1 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2005 niektóre LCD mają specjalny przycisk do autokalibracji monitora np iiyama w innych dokonywane jest to automatycznie np w moim LG. Jeśli nie ma nic takiego to trzeba skalibrować recznie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...