Skocz do zawartości
robertbog

Pomocy! Problem Z Dyskiem Sata Barracuda 160 Gb

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie wszystkich, mam problem z zainstalowaniem systemu xp na dysku stata barracuda 160 MB. Dysk kupiłem na allego i teraz nie wiem czy jest niesprawny czy cos nie tak robie. Wiem juz ze do instalacji niezbędna jest prócz płyty dyskietka startowa ze sterownikami do dysku i ją zrobiłem ze sterownikow płyty głównej (ASUS P4V800-X). Dysk w pełni sie formatuje, lecz przy starcie instalatora (kopiowanie plików do komputera), nie może skopiowac 2 plików "viasraid" z róznymi rozszerzeniami.Jesli je pominę przy nastepnym uruchomieniu pojawia sie niebieskie okno, żeby sprawdzic czy nie ma wirusów, żeby sprawdzic czy nieuszkodzony dysk itp..czy to wina dysku??? Bardzo proszę o pomoc bo nie wiem czy trzymac ten dysk

Edytowane przez robertbog

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli nie możesz skopiować plików z płytki, to znaczy że to wina płytki, może jest porysowana, skombinuj inną i sprawdź.

PzDr

DZeki wielkie za odp, ale to tylko 2ch pierwszych plikow nie moze skopiowac dot sterownikow raid, przy normalnym dysku ata one sie nie instaluja i wszystko idzie ok, a po drugie czy na takim dyskuwindowsa 98 mozna zainstalowac bo tez nie startuje. Aha ten dysk czasem jakies dzwieki dziwnee wydaje???

pozdrawiam

Edytowane przez robertbog

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi