Jareen Opublikowano 11 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2005 Witam. Co do telefonów mam troche odmienne zdanie, mianowicie ja uznaję tylko siemensy :) Nie wiem czemu, moze dlatego ze mialem od początku z nimi styczność i tak już zostało. Przeszedłem przez M35, S35, a52, S45i, ME45i, SL45, obecnie używam S55 i trafiłem na to forum bo zapadła decyzja o kupnie C75. Zgodze sie co do klawiszy - z tym zawsze są problemy a w s55 mam dyndającą "dwojke". Nie udało mi sie jeszcze uśmiercić siemensa, chociaz wyzej wymienione modele serii 35 i 45 dokonczył mój ojciec, przez co uważam że nie ma telefonu niezniszczalnego :) Jezeli jakiegos tela moge polecic to napewno sl45i za ktorym do tej pory tesknie, chyba sobie go kupie znowu :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yaCaa Opublikowano 12 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2005 niom i jednak pada na C75... teraz mi powiedzcie jak wiecie czy lepiej kupic kabel usb , com czy moze irde ? chcem zmieniac soft wiec z tego co wiem to musi byc COM nie ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrzychuG Opublikowano 12 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2005 Do zmiany za pomoca SWUPow (oryginalny program z aktualizacja softu Siemensa/BENQ) powinien sie nadawac ten USB. W przypadku zabawy z ewentualnymi patchami (sa juz takie do C75?) bedzie pewnie nieco gorzej i rodzaj kabelka nie bedzie mial tutaj znaczenia. Generalnie, zeby sflashowac telefony Siemensa nalezy je rozebrac i pobawic sie testpointami badz przeciac odpowiednia sciezke chociaz to oczywiscie zalezy od wersji. Im nizsza, tym wieksze szanse ze da sie to zrobic bez rozbierania telefony. Niestety wszystkie nowe telefony Siemensa/BENQ dostepne w polskich sieciach posiadaja odpowiednio wysoka wersje oprogramowania. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yaCaa Opublikowano 13 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2005 na tak .. a jak bede chcial zaktualizowac soft.. (sciagniety ze strony siemensa) bo wiem ze pojawiaja sie nowe to tez trzeba grzebac cos w telefonie ?:| nie wystarczy miec programu tez ze strony siemensa.. i przez kabel aktualizowac ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrzychuG Opublikowano 13 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2005 Napisalem przeciez, ze w przypadku softow rozprowadzanych jako SWUPy (programy aktulizacyjne od SIemensa/BENQ) nie powinno byc problemow z kablem USB (aczkolwiek pewnosci nie mam). Na stronie Siemensa i konkretnego modelu telefonu masz napisane ktory kabel jest potrzebny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yaCaa Opublikowano 14 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2005 aaa no i juz rozumiem :) dzieki.. chyba jednak kupie kabelek COM bedzie chyba pewniejszy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yaCaa Opublikowano 20 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2005 NO i stalo sie :) jestem posiadaczem C75.. na dniach zamawiam kabel.. jeszcze nie wiem jaki ale chyba wszystko jedno.. na pewno na USB... mam go 2 dni i narazie wszystko jak najbardziej w porzadku.. bardzo ladne zdjecia w swietle dziennym lub bialym (swietlowki) gorzej przy zwyklych zarowkach ale tez nie jest najgorzej... dzownki glosne jest szybki i funkcjonalny.. jak dla mnie to ma wszystko czego potrzebuje w telefonie.. jak najbardziej polecam.. jak ktos tez sie zastanawia nad tym telefonem i ma jakies pytania to pisac. pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EsiuWWW Opublikowano 26 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2005 Kupiłem tego phona, i musze stwierdzić iż większośc moich obaw się nie potwierdziła, bateria jak narazie ok,zdjęcia w miare dobre, w miare szybki, jedyne co mnie w nim denerwuje to ten jostick, wyjątkowo mało funkcjonalny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raven_88 Opublikowano 26 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2005 Przyzwyczaisz się :)...na początku sprawia dziwne wrażenie, ale potem jest ok .. ja właśnie opchnąłem mojego M65 (kasa potrzebna :| ) i na początku stycznia muszę sobie skołować jakiś nowy fonik...no i właśnie na C75 padło...:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EsiuWWW Opublikowano 28 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2005 Co do kabla USB towyczytałem gdzieś że nie chce działać tylko ten pod coma chodzi normalnie, może ktoś to potwierdzić? lub zaprzeczyć ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EsiuWWW Opublikowano 15 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2006 Witam doszukałem się już pierwszej wady :(, mianowicie ta "guma" będąca zwieńczeniem joy-a odpada, a bez niej funkcjonalnośc joy-a jest jeszcze gorsza niż standardowo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość bazyl Opublikowano 15 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2006 możecie powiedzieć mi czy ten fonik odtwarza 3GP ?? Obecnie mam SE k508i i spokonie moge konwertować filmy do 3GP i działają ale jak to jest w C75?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EsiuWWW Opublikowano 16 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2006 Tak odtwarza Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yaCaa Opublikowano 25 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2006 kupilem kabelek usb na allego... na aukcji pisali ze dziala z tym telefonem i kupilem.. jak dostalem okazalo sie ze nie dziala.. gdzies na jakims forum znalazlem opis jak przerobic ten kabel.. bylo to proste i zajelo chwile.. kabel dziala.. mialem tylko problem z oprogramowaniem bo z tym ze strony siemensa nie dzialalo... musialem sciagnac jakis inny i chodzi.. mam telefon juz miesiac i gumka z dzoja nie odpadla jeszcze :) pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ShadowMaster Opublikowano 25 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2006 Wszystko tylko nie nowy Siemens klasy "C" to straszny shit po roku będzie Ci się wieszał albo padnie całkowicie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EsiuWWW Opublikowano 28 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2006 Wszystko tylko nie nowy Siemens klasy "C" to straszny shit po roku będzie Ci się wieszał albo padnie całkowicie?Skąd wiesz jak po roku zachowuje się c75 skoro nie ma go nawet roku na rynku ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilo23 Opublikowano 28 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2006 (edytowane) ?Skąd wiesz jak po roku zachowuje się c75 skoro nie ma go nawet roku na rynku ?? Ale zawsze i prawie to zawsze simensy C się sypał i sypią :mur: Edytowane 28 Stycznia 2006 przez kamilo23 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ShadowMaster Opublikowano 29 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2006 może na polskim rynku nie ma roku :D ale C zawsze siespyaly miałem już3 przyapdki rozyspania się trgo fona bo 4 miechach :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EsiuWWW Opublikowano 29 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2006 może na polskim rynku nie ma roku :D ale C zawsze siespyaly miałem już3 przyapdki rozyspania się trgo fona bo 4 miechach :D Pożyjemy zobaczymy, narazie ani razu mi się nie zawiesił, gdyby miało być tak jak piszesz to tego typu przypadki powinny już wystąpić, bo albo telefon ma tendencje do zawieszania się od początku albo nie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
macek2 Opublikowano 29 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2006 Ale zawsze i prawie to zawsze simensy C się sypał i sypią :mur: nie tylko C sie sypie, mam s65 i też szajs, raz wcieło mi w nim wiekszość ksiązki telefonicznej ( o mało go nie rzuciłem wtedy o ściane), po za tym ogólnie wolno działa i lubi sie zawieszać. Ostatnia dobra seria telefonów siemensa to były ME i SL 45, potem sie skopały. Moze teraz gdy do głosu doszedł Benq bedzie lepiej, nie wiem, ja już straciłem zaufanie i pozegnam się z tą firmą jesli chodzi o telefony. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EsiuWWW Opublikowano 29 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2006 (edytowane) nie tylko C sie sypie, mam s65 i też szajs, raz wcieło mi w nim wiekszość ksiązki telefonicznej ( o mało go nie rzuciłem wtedy o ściane), po za tym ogólnie wolno działa i lubi sie zawieszać. Ostatnia dobra seria telefonów siemensa to były ME i SL 45, potem sie skopały. Moze teraz gdy do głosu doszedł Benq bedzie lepiej, nie wiem, ja już straciłem zaufanie i pozegnam się z tą firmą jesli chodzi o telefony. Ludzie załamujecie mnie, nie potraficie czytać czy co ??, przecież ten temat nie brzmi "co myślisz o telefonach marki Siemens" tylko ukierunkowany jest bezpośrednio pod dany model tej firmy, co mnie obchodzi (w tym wątku) jakiem masz problemy z s65???, napisz o nich w topicu o s65, lub jakimś zbiorczym a nie w tym, jak narazie nic sie nie zawiesiło w tym c 75 i narazie żaden konkretny user posiadający c 75 nie napisał że ma jakowe problemy z wadliwym softem w tym modelu, a wy piszecie ze to badziewie bo s65 coś tam a s 55 coś tam, ludzie litości edit ShadowMaster lol nie na polskim rynku, tylko wogóle na rynku Edytowane 29 Stycznia 2006 przez EsiuWWW Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ShadowMaster Opublikowano 29 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2006 Ludzie załamujecie mnie, nie potraficie czytać czy co ??, przecież ten temat nie brzmi "co myślisz o telefonach marki Siemens" tylko ukierunkowany jest bezpośrednio pod dany model tej firmy, co mnie obchodzi (w tym wątku) jakiem masz problemy z s65???, napisz o nich w topicu o s65, lub jakimś zbiorczym a nie w tym, jak narazie nic sie nie zawiesiło w tym c 75 i narazie żaden konkretny user posiadający c 75 nie napisał że ma jakowe problemy z wadliwym softem w tym modelu, a wy piszecie ze to badziewie bo s65 coś tam a s 55 coś tam, ludzie litości edit ShadowMaster lol nie na polskim rynku, tylko wogóle na rynku No więc dla twojej wiadomości rynek polski telefony wchodzą z małym opóźnieniem na rynku ogólnie C75 jest prawie od roku. tak samo jak na rynek państw byłego związku radzieckiego! czym to jest spowodowane nie pytaj ale tak jest ;/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psychodeliczny Opublikowano 29 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2006 Mam jedno pytanie w związku z C75: czy kablem USB mogę zdjąć simlocka??? Co do Siemensów "C" to się nie zgodzę, mam od końca 2000 roku C35i i w serwisie był tylko 2 razy (koncówka mocy padła koszt 25 zł), ogólnie telefon sprawuje się bardzo dobrze, co z tego, że wibracja nie działa, no ale żaden telefon nie jest nieśmiertelny i bierzmy pod uwagę 5 lat eksploatacji. Klawiatura też bardzo dobrze działa. Obecnie w rękach młodszego brata. Baterię wymieniałem już 3 razy, obecnie jakaś za 6 zł trzyma ok. 6 dni. Co do "S" - mam w tej chwili S55 w spadku po bracie (starszym :D) wszystko działa znakomicie, a telefon ma 2 lata 7 miesięcy, jedyną bolączką tego modelu wg mnie jest słaba klawiatura - u mnie wypadła "3", a "1" i ta czerwona słuchaweczka już prawie wypadają, ale przecież można wciskać klawisze nawet bez przycisków (głębiej palec i załatwione :lol:). A co ten telefon ze mną przeszedł... Śmiem twierdzić, że u brata przez 2 lata tak się nie zniszczył jak u mnie od czerwca 2005 r. - różne wypadki (libacje, tarzanie się po ziemi, upadki z wysokości, gniecenie :lol:). A bateria nadal ta sama, 3-4 dni potrzyma. I pamiętać trzeba, że seria "S" to już klasa wyższa, S55 jak wchodził na rynek był naprawdę drogim i bardzo bogato wyposażonym telefonem (Irda, bluetooth, gprs, java, polifonia, kolorowy wyświetlacz, dołączany aparat... teraz to standard, ale wtedy to był luksus). W rodzinie jest jeszcze C65 - sprawuje się bardzo dobrze, aparat słaby, ale do zwykłego użytkowania wystarcza spokojnie tym bardziej, że brat ma cyfraka, więc nie robi zdjęć komórką... Obecnie planuje kupić C75 - bo chyba w Orange jest w mixie za 1 zł, wtedy zabiorę go mamie :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EsiuWWW Opublikowano 29 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2006 (edytowane) No więc dla twojej wiadomości rynek polski telefony wchodzą z małym opóźnieniem na rynku ogólnie C75 jest prawie od roku. tak samo jak na rynek państw byłego związku radzieckiego! czym to jest spowodowane nie pytaj ale tak jest ;/ lol lol i jeszcze raz lol, zanim napiszesz bzdure najpierw to sprawdź, twierdzisz że c75 jest już rokna rynku?? to jak wytłumaczysz to że pod tym adresem pisze że Siemens dokonał premiery sewgo telefonu C75 z datą opatrzoną na koniec maja 2005, polski news jest z początku czerwca, idąc dalej jeżeli premiera modelu odbyła się pod koniec maja to do oferty wszedł kiedy lipiec/sierpień najwcześniej, no ale ty już miałeś go od roku, wyjdx stąd bajko-pisarzu edit psychodeliczny Co do C75 to wieszać nie wiesza się wcale (jak narazie), bateria ok 6 dni, ale największyminus to joy, który troche zaczyna mnie wnerwiać, jest niewygodny i niesolidnie wykonany, mimo iż działa normalnie to ma się wrażenie jak by miał zaraz odpaść :( Edytowane 29 Stycznia 2006 przez EsiuWWW Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrzychuG Opublikowano 29 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2006 Mam jedno pytanie w związku z C75: czy kablem USB mogę zdjąć simlocka??? Nie da sie w ten sposob. Kabel COM tez ci nie pomoze. Wszystkie nowe telefony Siemensa/BENQ poki co mozna odblokowac przecinajac odpowiednia sciezke badz korzystajac z testpointow. Narazie nie zapowiada sie, zeby wprowadzili RSA jak w Sony-Ericssonach czy Motorolach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ShadowMaster Opublikowano 29 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2006 nie napisalem od proku tylko prawie od rok matole i tak zachwalaj dalej swoje C75 komedia a pozatym ja go nie miałem znam kogoś kto go miał zanim sie w polsce pojawił i jemu sie rozsypal po równo 3 miesiacach teraz też znam ludzi co go mają on się strasznie sypie ! Matołem to możesz być co najwyżej ty. Radzę poczytać regulamin i stosować się do niego. W innym przypadku możesz mieć problemy z utrzymaniem się na tym forum. :evil: // Crosis Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psychodeliczny Opublikowano 29 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2006 (edytowane) Nie da sie w ten sposob. Kabel COM tez ci nie pomoze. Wszystkie nowe telefony Siemensa/BENQ poki co mozna odblokowac przecinajac odpowiednia sciezke badz korzystajac z testpointow. Narazie nie zapowiada sie, zeby wprowadzili RSA jak w Sony-Ericssonach czy Motorolach.Czyli z takim czymś do jakiegoś serwisu? Ile w przybliżeniu mogę zapłacić? EDIT: ShadowMaster - po pierwsze obrażasz innego użytkownika, po drugie nie miałeś tego telefonu, więc nie siej niezdrowej propagandy... Edytowane 29 Stycznia 2006 przez psychodeliczny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EsiuWWW Opublikowano 29 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2006 nie napisalem od proku tylko prawie od rok matole i tak zachwalaj dalej swoje C75 komedia a pozatym ja go nie miałem znam kogoś kto go miał zanim sie w polsce pojawił i jemu sie rozsypal po równo 3 miesiacach teraz też znam ludzi co go mają on się strasznie sypie ! Matołów to sobie w rodzinie poszukaj lolu, telefon wszedł na rynek najwcześniej w wakacje gdyż jego premiera to przełom maja/czerwca na rynku światowym, w Polsce pewnie był w okolich października to daje raptem 4 miechy, zanim coś napiszes sprawdź bo tutaj bajo- pisarze nie są mile widziani Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daniel89 Opublikowano 30 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2006 Mam pytanie do posiadaczy C75, jak wychodzą nagrane filmy, a mianowicie czy sie nie tną? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrzychuG Opublikowano 30 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2006 Czyli z takim czymś do jakiegoś serwisu? Ile w przybliżeniu mogę zapłacić? Mysle ze pomiedzy 30 a 50zl. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...