Gość Pioorek Opublikowano 1 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2005 Witam. Mam zamiar kupic 2 wentyle do kompa. Moze zaczne od poczatku... Mam jeden wentyl ale z wejsciem pin. Do tej plyty chyba nie pasuje wlasnie to wejscie (nigdzie nie chcial wejsc kabelek ;]). Ale widzialem za to pare innych, jakis nowszych wejsc nawentylatory... i mam jedno pytanie: Jak nazywa sie to wlasnie nowsze wejscie ? Na allegro same piny chodza nie moge nic znalezc;/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 1 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2005 hehehe pin to pojedynczy drut/slup/czy jak to tam nazwac gniazda wentylatorowe na plytach to 3 pinowe "male" Molexy te od napedow to 4 pinowe Molexy ("duze" od optykow i HDD, "male" od FDD) niektore wentylatory maja "male" 2 pinowe Molexy (bez zczytu obrotow) a inne maja zupelnie nie zarobione koncowki = gole druciki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NAZIR Opublikowano 2 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2005 (edytowane) :mur: Płyta ta z podpisu? Nie ma gdzie podłączyć? Nie masz instrukcji? Wyobraź sobie, że producenci płyt głownych (i nie tylko) są tak wspaniałomyślni, że umieszczają na swoich stronach pełne instrukcje produktów. Voila :arrow: http://dlsvr02.asus.com/pub/ASUS/mb/socka/...e1859_a7n8x.pdf Żebyś się nie przemęczał podpowiem, że na str.16 (CPU_FAN1, PWR_FAN1, CHA_FAN1). I błagam, nie bądź kolejnym który wyskoczy z tekstem że "ja się po prostu nie znam, a Ty na mnie naskakujesz". Rozumiem brak wiedzy, bo nikt nie wie wszystkiego, ale nie toleruję bezmyślności. Aha, jeśli chodziło jednak o inną płytę to mam nadzieję, że nie muszę dodawać, iż wystarczy analogicznie poszukać do niej instrukcji... Edytowane 2 Grudnia 2005 przez NAZIR Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p.f.pawlikowski Opublikowano 3 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2005 jak niebedziesz wiedzial ktory przycisk do resetu a ktory do powera tez sie spytasz tutaj?? chwila namyslu i nie trzeba walic od razu do tweak'a..... :mur: poprostu piny to druciki w wejsciu a nie nazwy samych wyjsc.... jak pisal benek masz 3pinowe lub 2pinowe, podpowiem ze dwupinowe zenskie jeszcze wepchniesz w 3pinowe meskie.... meskie to te z wystajacymi drucikami, zenskie to z dziurkami na te piny.... :P poprostu z zycia wziete :D :D :D :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...