kacperek_mz Opublikowano 1 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2005 wczoraj kumpel zrobił imprezkę, a że mnie nie było, to jego znajomi usiedli na kompa i zaczęło się oglądanie stronek o... wątpliwej treści... po tym wszystkim na kompie miałem zainstalowanego SpySheriffa :/ i kuuuuupę trojanów... na pulpicie niebieskie tło z napisem na czarnym tle w stylu 'spyware detected' czy coś koło tego... z wszystkim sobie uporałem poza jednym - jak siedzę z włączonym FireFox'em, to co jakiś czas (ok. 2-3 minuty) wyskakuje mi nowe okienko z dziwnym adresem, np. takim: http://popunder.paypopup.com/default.php?s...are&subid=23782 nie wiem co z tym zrobić. odinstalowałem FireFox'a, wykasowałem wszelkie wpisy z rejestru zawierające w treści 'FireFox', wykasowałem katalog z Program Files'ów i z 'Documents and Settings'. nie wiem co zrobić więcej... :/ i liczę na pomoc :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fr4 Opublikowano 1 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2005 Przeskanuj kompa ad-aware... albo jakims innym progsem tego typu... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paulo Opublikowano 1 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2005 Popup otwiera się w Firefox czy w IE ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ChomiK Opublikowano 1 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2005 obstawiam ze w IE ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kacperek_mz Opublikowano 1 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2005 pop-up wyskakuje w FF :/ a Ad-aware nic nie daje... :/ tylko w firefoxie jest problrem... :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
$kubi Opublikowano 1 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2005 nod32 + ad-aware + registry mechanic i u mnie niema problemow... no i jeszcze usuwanie TEMP i TEMP internet files :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paulo Opublikowano 1 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2005 I ten popup wyskakuje nawet jak masz tylko google otwarte ? Dziwne mi się to wydaje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kacperek_mz Opublikowano 1 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2005 nawet jak nic nie mam otwarte (nawet FF), to mi wyskakują... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 1 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2005 eh, IE..... Przeskanuj sobie system MS Antispyware Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paulo Opublikowano 1 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2005 nawet jak nic nie mam otwarte (nawet FF), to mi wyskakują...Czyli jednak nie w FF są te popupy. :P http://forum.purepc.pl/Jak-Skutecznie-odsy...ma-t151728.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kacperek_mz Opublikowano 1 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2005 paolo - w ff. nie tylko pop-up'y, ale również okno firefox'a z np. jakąś reklamą. skoro na pasku zadań pojawia się nagle FF (tak znikąd), no to chyba FF... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paulo Opublikowano 2 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2005 Ok. Czyli złapałeś coś co otwiera np. domyślną przeglądarkę. Wyczyść komputer wg rad podanych w tym topicu. A na następnej imprezie zablokuj w firewallu IE ;) , bo to przez IE złapałeś te śmieci. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maly86 Opublikowano 3 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2005 Opera 8.5 PL jest moim anty wszystkm, takze ja polecam, a znikna wszystkie problemy :wink:. Firefox to juz przezytek :D. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spOOk Opublikowano 3 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2005 Witam Miałem bardzo podobny problem.Pirwszą falę udało mi się odeprzeć (Spybot - Search & Destroy,Hijack,AdWare) jednak po kilku dniach sprawnego systemu znów sie zaczęło.W rezultacie proces "logonui" po włączeniu kompa miał 100% użycia procesora.Pogoooglowałem trochę i nie znalazłem wyczerpującej odp na pozbycie się tego. Dodam że ten syf wlazł do mnie przez IE po uruchomieniu jakiegoś linka z programu. Ponieważ system miałem juz i tak zarąbany więc "format c:\" ,wiem że metoda prymitywna aczkolwiek skuteczna :). Teraz na czystym systemie mam FF+wtyczki Adblock i NoScript.A z włączającym sie IE -> w polu połączenia->lan->proxy adres:0.0.0.0 Gdy coś chce się połączyć z netem przez IE otwiera się okno i koniec ,brak połączenia. No i oczywiście Norton Antyvirus tak dla pewności. Teraz wiem że lepiej się zabezpieczać niż potem leczyć :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kacperek_mz Opublikowano 3 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2005 cała sprawa stała się na stancji, teraz jestem w domciu, ale dodam, że microsoftowy program nie dał rady... nod32 jeszcze nie próbowałem tak jak i registry mechanic, ale zajmę się tym po powrocie... chociaż szybciej bym wyszedł na formacie, a i system jest w miarę świeży ;) więc wiele bym nie stracił... ale nauczyć się też kiedyś trzeba :P a nie całe życie formatować ;) dzięki wszystkim za poświęcony czas ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paulo Opublikowano 3 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2005 Opera 8.5 PL jest moim anty wszystkm, takze ja polecam, a znikna wszystkie problemy :wink:.M@Ly - zarówno w Operze jak i w Firefox - nie ma możliwości złapania spyware itp. Firefox to juz przezytekJak nie masz argumentów, to nie pisz z rana takich głupot. :| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
t0mster Opublikowano 3 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2005 przeskanuj kompa Weebrot Spy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel_k Opublikowano 4 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2005 proponuje przejzenie autostartu przez msconfig i odznaczenie wszystkiego podejzanego ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Hideki_ Opublikowano 6 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2005 stawiam na wine spy-sheriffa. u znajomej to samo sie pojawilo i po przeskanowaniu kompa wszelkimi znanymi mi odrobaczajacymi programami (rozne antywirusy, antyspajłery, antytrojany z wielu serwisow z oprogramowaniem) pozostal nadal jeden glowny spyware - spy-sheriff. podejrzalem, na czym polega jego dzialalnosc i okazalo sie, ze sciaga na kompa rozne trojany i inne spyware'y, a potem zamula kompa komunikatami o ich wykryciu. po 10 godzinach meczarni ucieklem sie do srodka ostatecznego - format c: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...