Skocz do zawartości
Der Mensch

Epox Ep-9npa3

Rekomendowane odpowiedzi

I ja mam 9NPA3 Ultra. Jestem z niego zadowolony ale tak jak przedmówcy też nie do końca wiem co oznacza ów magiczna temperatura 80'C. Co do pozostałych temperatur przy takich ustawieniach jak w sygnaturce to w stresie CPU ma 48-49'C, system 30'

Jak badasz temperaturę CPU i na jkim napięciu chodzi? Edytowane przez m40

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Napięcie mam 1.53V a temperature odczytuje EPTP

A tą temperaturę odczytujesz w trakcie stresu? np podczas jakiegoś testu... pytam ponieważ chcę być pewien czy dobrze ją mierzysz :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

CPU odczytuje w stresie natomiast ta wyższa w idle.

CZY KTOŚ MIAŁ JUŻ PROBLEM Z COOLERKIEM NA CHIPIE?? MÓJ ZACZĄŁ WYDAWAĆ DZIWNY DŹWIĘK.

Ja nawet nie sprawdzałem jak głośno chodzi i jak sie grzeje tylko wymieniłem na takie coś:

Dołączona grafika

To małe czarno białe :) ciche, a temperatura to 48-56 stopni.

A teraz coś innego, sprawdzaliście nowego SpeedFana 4.29? doszedł odczyt z nowego czujnika "CORE" pokazującego temperaturę rdzenia... co ciekawe u mnie w stresie odczyt ten jest niższy od czujnika z której zwykle monitorował temperaturę o 7 stopni :blink: w idle temp jest taka sama.

Edytowane przez m40

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja sprawdzałem nowego SppedFana i też mam temperature Core o 5-6'C mniejszą niż temp procka.

Jeżeli chodzi chłodzonko na chipsecie to powiedz m40 co to jest i czy dużo gimnastyki było przy wymianie. A co do temperatury to twoje 48-56'C odczytujesz SpeedFanem w pozycji Temp3?? Ja w tej pozycji mam właśnie tą wysoką temperaturę

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja sprawdzałem nowego SppedFana i też mam temperature Core o 5-6'C mniejszą niż temp procka.

Jeżeli chodzi chłodzonko na chipsecie to powiedz m40 co to jest i czy dużo gimnastyki było przy wymianie. A co do temperatury to twoje 48-56'C odczytujesz SpeedFanem w pozycji Temp3?? Ja w tej pozycji mam właśnie tą wysoką temperaturę

SilentiumPC NB Booster łatwy montaż, temperatura mierzona termometrem którego czujkę umieściłem w radiatorze tego wentylatorka.

A tu znalazłem też coś ciekawego, może ktoś już to ma?

http://www.cooling.pl/product_info.php?cPa...roducts_id=1557

Edytowane przez m40

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mialem zamiar kupic Epoxa 9NPA3 Ultra.

Zauwazylem, ze w Apollo.pl jest on w cenie 292zl - co mi bardzo odpowiadalo.

Niestety okazalo sie, ze plyta zostala wycofana ze sprzedazy.

Znalazlem ja juz jedynie w Komputroniku - za 330zl i w x.kom.pl za 309zl.

W innym sklepie dowiedzialem sie, ze nie sprzedaja plyt glownych Epoxa, bo sa bardzo awaryjne.

Brac Epoxa, czy ASUSa A8N-E nF4 Ultra?

Plyta ma byc stabilna, nie miec slabej zintegrowanej karty dzwiekowej, posiadac SATA2 i osiagac HTT 300 - to mi wystarczy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie - czy ja mam wrażenie czy tych płyt już nigdzie nie można kupić? :cry:

zszukałem się dziś trochę i nie znalazłem :(

ktoś to jeszcze ma?

No niestety nigdzie ich nie ma, sam chcialem tak kupic, ale skoro ich nie bylo to przesiadlem sie na AM2. W komputroniku mi napisali ze narazie nie zamierzaja nic sprowadzac z EPOXa. W Polsce magazyny sa wszytskie puste (epoxa nie ma), trzeba szukac na sklepach. Moze SLI Cie satysfakcjonuje http://www.mcomp.com.pl/product_info.php?products_id=159251

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi