Tomek B. Opublikowano 2 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2005 mam pytanie: posiadam ati x700pro i podczas próby odnalezienia max częstorliwości w atitool po okolo 5 minutach gaśnie mi ekran, kończy się to restartem kompa, co może być tego przyczyną, bo nie mogę znaleźć owej częstotliwości... na forum takiego wątku nie wyszukałem, to samo się dzieje jak dokonam czynności z pamięciami pozdrawiam serdecznie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!n Opublikowano 2 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2005 Być może AT ustawia i testuje częstotliwość której nie wytrzymuje zasilacz Twojego kompa- stąd zwis. Może spróbuje ręcznie- np o 10MHz i test (np3dmark) i tak "do bólu"- jeśli mark nie przejdzie jakiejś częstotliwości obniż ją np o 5MHz i próbuj ponownie. Jaki masz zasilacz? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek B. Opublikowano 2 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2005 Być może AT ustawia i testuje częstotliwość której nie wytrzymuje zasilacz Twojego kompa- stąd zwis. Może spróbuje ręcznie- np o 10MHz i test (np3dmark) i tak "do bólu"- jeśli mark nie przejdzie jakiejś częstotliwości obniż ją np o 5MHz i próbuj ponownie. Jaki masz zasilacz? zasilacz bym wkluczył, bo mam chieftec 400W. z góry dziękuję za radę Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyN Opublikowano 2 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2005 (...) posiadam ati x700pro i podczas próby odnalezienia max częstorliwości w atitool po okolo 5 minutach gaśnie mi ekran, kończy się to restartem kompa, co może być tego przyczyną, bo nie mogę znaleźć owej częstotliwości... (...)Miałem identyczny objaw gdy na swoim x800xl przy pomocy ati tray tools szukałem max OC dla rdzenia: http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=139223&st=11 Po prostu ekran gaśnie, trzeba robić reset przyciskiem. A zasiłkę mam odpowiednią Prawdopodobnie na moment przed "zgaśnięciem" atitools sięgnęło Ci maxa OC (podejrzewam że rdzenia właśnie). A rdzeń tak reaguje na zbyt duże OC Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...