Skocz do zawartości
hardwin

Pytanko Przed Kupnem 9800pro

Rekomendowane odpowiedzi

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=75153088

co o tym myslicie?

troche jakby za tanio?

czy mi sie wydaje?

ps. czym sie rozni R350 od R360?

to bedzie chodzic na Epoxie 8rda3+

300W zasilaczu modecoma

styknie?

kole pisze w aukcji ze czasem nie wymaga zew.zasilania

dzieki z gory za odpowiedzi

ps. przewertowalem troche forum ale nie mogelm wszywstkiego znalesc

dzieki z gory

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To NIE jest prawdziwa 9800 Pro i jest to bubel z zaniżonym taktowaniem rdzenia i pamięci.

Kup taką i będziesz zadowolony: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=74174316

Karta POTRZEBUJE dodatkowego zasilania (Molex), inaczej wcale komp nie ruszy.

300 W zasilacz (pewnie NoName) to trochę za mało i nie warto ryzykowac spalenia kompa.

Kup DELTĘ 350W (~50zl) i będziesz zadowolony.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

przyblizcie mi w czym jest problem

to jest tylko 400zł

znaczaco sie rozni od tego za 480 zł co kolega podal w linku wyzej?

ps. jakiego to niby producenta ta karta? pisze tylko ATI

Edytowane przez hardwin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie kupuj Mediona, duzo problemów robią np pół roku chodzą a z niewiadomych przyczyn potem padają po drugie to nie jest prawdziwy 9800 Pro ten co podałes ma taktowania 350/620 a prawdziwy 9800 Pro ma 380/680, i kup tego co podał kolega Adyan :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam,

z tego co czytalem to padaja karty Radeon 9800 pro sapphire i wlasnie taka tez mi padla.Wylaczylem kompa i juz wiecej sie nie uruchomil.Teraz mam Mediona z zegarami 350/620, i wystarczy w Riva Tuner zmienic na 380/680 i mamy pelnego pro,a wyniki w Markach sa wieksze niz mialem na Sapphire.Teraz na rdzeniu mam 405 i pamieci 716 i osiagi to 3003 pkt w Marku 05,a na sapphire mialem 2816.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bzdury piszesz człowieku !!!! I 3 miesiace gwarki na mediona to se mozesz wiesz gdzie wsadzic. Sapphire po zmianie chlodzenia robi sie na @XT i nie gadac mi tu bzdur ze medion lepszy od sapphire bo to jakies herezje sa!!!!!!!!!

Edytowane przez Gregor1230

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ludziska mam juz problem

nie stac kumpla na pelnego 9800 PRO tego po 480 zł

400-420zł max :(

a co myslicie o karcie 9700PRO??

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=73362873

mi sie podoba! swietne parametry 128MB 256BIT !!! 8potoków, pamieci tylko 2,8ns !!!

polecilbym mu ja tylko boje sie zeby nie bylo jak kiedys z T4400. jednostka GPU wymiata w 3dmarku 2001 bije na leb wszystko inne ale w 3dmarku 2003 przegrywa ze wzgledu na stare instrukcje ktore nie radza sobie z nowymi metodami wyswietlania grafiki

co myslicie?

tylko 350 zł

dokupi ramu czy cos

kurde wlasnie zobaczylem

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=75051993 SAPPHIRE ATI RADEON 9800PRO 128MB na HYNIX-ach

co myslicie?

Edytowane przez hardwin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:D Ja bede prawdopodobnie kupował 9700 Pro gdyż tanszy a nie ma wielkiej różnicy w stosuknu do 9800 Pro,

@hardwin niech kumpel lepiej kupi 9700 Pro za 390 u rusqa ,bo tą aukcje co podałes to jest 9700

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jednak lepiej brac 9800pro tylko na r360 !!! Wgrac biosa od XT i 3100 pkt w 3dmarku05 murowane.

Tego radeona co pokazales za 400 sie oplaca, ale po 1 od razu trzeba sie zastanowic nad jakims chlodzeniem bo tamto chodzi 1 miech i wiatraczek zaczyna brzeczec:( a potem sie juz nie kreci i mozna go zjarac.

Edytowane przez Gregor1230

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dobry Medion nie jest zly - tylko ciezko znalezc dobrego Mediona :P

rzeczywiscie bylo sporo przypadkow padniecia Medionow - kumplowy jeszcze sie trzyma i poszedl do innego wlasciciela

sam mam MSI r9800pro na R360 - napis medion mam zamalowany :P ,jedna sztuka padla po dwoch dniach ,ale ta chodzi juz 3 tygodnie :D

w rzucie 20 sztuk zawsze musi byc jakas padnieta ,gware mam w USA ,wiec lepiej zeby wiecej nie padla

na tego Mediona jest za krotka gwara,wolalbym juz r9700

tylko ze takiego r9700 to odrazu na vmody brac :D i po gwarze :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam na medionie 3055 w 3d 05 bez wgrywania biosu od XT wyłacznie po podniesieniu zegarów na 410/730. gram tak już 8 miesiąc i karta chodzi pięknie, chodzenie to Silencer 3 , na stockowym jak ktoś już napisał wystarczy podnieść zegary jakimś programem i jest pełny 9800pro. co do padania kart to proponuje poczytać forum i zrobić podsumowanie czy więcej padło medionów czy sappfire

wiadomo że w tej samej cenie lepiej wiąć sapphira, ale jeżeli miałbym za firme dopłacać powidzemy 100zł to dla mnie wybór jest prosty, bo przy tych samych zagarach różnica w wydajności pewnie jest....poniżej 1% :lol:

hardwin ta aukcja z sapphirem wygląda bardzo obiecująco, cena rewelacyjna a sprzedawca ma sporo komentarzy (wygląda że firma) ja bym zaryzykował

Edytowane przez kocurek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bzdury piszesz człowieku !!!! I 3 miesiace gwarki na mediona to se mozesz wiesz gdzie wsadzic. Sapphire po zmianie chlodzenia robi sie na @XT i nie gadac mi tu bzdur ze medion lepszy od sapphire bo to jakies herezje sa!!!!!!!!!

Witam,

Bzdury to ty klepiesz.Jak nie wiesz to nie pisz.Mialem Sapphire(ktory padl) i teraz mam Mediona i jak ustawie zegary jak w Sapphire 380/680 to Medion jest wydajniejszy,nieduzo ale jest, i przedwszystkim kartka smiga juz okolo roku i nie mam problemow.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi