sempron@64 Opublikowano 2 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2005 WITAM!! PRZEPRASZAM ZE W TYM DZIALE ALE MAM NAPRAWDE BARDZO POWAZNY PROBLEM.SZUKALEM TANIO KARTY GRAFCZINEJ PYTALEM SIE ZNAJMOYCH I OCMASTER (MOŻE KTOŚ GO KOJARZY),PODAL MI NR GG MARKA DYTKO Z KRAKOWA.UMÓWILEM SIE Z NIM ZE WPLACE MU KASE NA KONTO ,,,A ON MI WYSLE KARTĘ.WPLACILEM MU ŻĄDANĄ KWOTĘ ,,,,A ON POWIEDZIAL ZE WYSLE.WSZYSTKO MIALO MIEJSCE W SRODĘ ,,RANO WPLACILEM MU KASE I ON OD TAMTEJ PORY SIE NIEODZYWA.PROSILEM GO NA GG O POTWIERDZENIE WYSYLKI ,,JENDAK ON OD TAMTEGO CZASU NIEODZYWA SIĘ,DOPIERO PRZED CHWILĄ NAPISAŁ DO MNIE <SPADÓWA>I TO WSZYSTKO!! CO MAM ZROBIĆ W TEJ SYTUACJI??PÓJŚĆ NA POLICJĘ?? PROSZE O POMOC Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MaRuH Opublikowano 2 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2005 idz na gliny i załatw gnoja Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dudijack Opublikowano 2 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2005 Jeżeli znasz numer jego rachunku bankowego Bank musi udzielić Policji informacji o jego posiadaczu.Powodzenia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sempron@64 Opublikowano 2 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2005 MAM DOWÓD WPŁATY.....ZARAZ IDĘ NA POLICJĘ,,,,, ALE CO MI DA POLICJA JAK NIEMAM DOWODÓW KARTĘ KUPIŁEM PRZEZ GG I MAM TYLKO ROZMOWY POZDRAWIAM Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klyma89 Opublikowano 2 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2005 No to masz przechlapane, pisz co i jak z ta sprawą bo ciekawy jestem. Pozdrawiam i życze powodzenia! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sempron@64 Opublikowano 2 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2005 mam do was prośbe !! podaje jego nr gg ,,,,,proszę o POSTRASZENIE CWANEGO PANA będę wdzięczny........ 9978262 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pageup Opublikowano 2 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2005 nagraj na płyte wszysktie rozmowy mailowe archiwum gg itp. idź na policje wytłumacz o co chodzi i pokaz dowód wpłaty. Powinni wszcząc dochodzenie! A temu kolesiowi napisz ze oddales sprawe na policje! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sempron@64 Opublikowano 2 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2005 No tak.,,,,,a dałoby się iśc do banku i poprosić o zwrot pieniędzy z powodu pomyłki?? Robiełem wpłate w banku w którym koleś ma konto!!!LUKAS BANK ....może by cofneli przelew .... prosze o pomoc wszystkich !! może moja sprawa ustrzeże kogoś od popelnienia takiego bledu jak ja!!!!!!!! pozdrawiam wszystkich i z gory dziękuje!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 2 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2005 (edytowane) Gdyby to bylo na Allegro byloby nieco latwiej.Takie transakcje przez GG to slaby pomysl. .Na gg napislaem mu pare wiazanek. Zycze powodzenia w ujeciu tego typa i odzyskania kasy. Bank ma obowiazek udzielic danych klienta policji. Przelew tez trwa troche czasu wiec spiesz sie P.S Pisz malymi lieterami ,bo moga ci zamknac ten topic. Edytowane 2 Grudnia 2005 przez Devil Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pageup Opublikowano 2 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2005 jesli szybko pojdziesz na policje i do banku to powinni zatrzymac przelew. Jesli on juz nie ma siana na konto. Ale nie oddadza Ci pieniedzy bez orzeczenia sądu bądź ugody tego kolesia z Toba lub prokuratorem:( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sempron@64 Opublikowano 2 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2005 (edytowane) a czy jak robilem wplate w banku lukas i ten koles ma konto w tym banku ,,,,to może bank zabral by mu te pieniądze z konta ,,,,,one już na nim są:( Będe sie staral odzyskać kase ,,albo kartę!! Dziękuje za tą wiązankę:D a moze ktoś jest z krakowa i lubi sie bić to za drobną opłatą w postaci 90% wody:) mógłby sprawę załatwić z typem:D coraz więcej takich ludzi jest,,,mam nawet okazję się zemścić na kolesiu,wisze mu jeszcze 130zł,,,,które oddam na 1000% ,,,,,chcę żeby takich ludzi bylo jaknajmniej......za granica takie zachowanie byloby niedopomyslenia!! Może ma ktoś jeszcze jakieś pomysły jak zdobyć jego nr telefonu nr gg inny...napewni zalozyl nowy nr!! wkoncu to forum tworzy spore grono informatyków więc dla was niema żeczy niemożliwych!! Prosze o pomoc i sugestie Edytowane 2 Grudnia 2005 przez sempron@64 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość rafifeo Opublikowano 3 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2005 tera ma oszust status "komp w czesciech" zeby bylo ze go ni ma :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad164 Opublikowano 3 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2005 Ja niewiem czy policja cos pomoze mnie zrobili na allegro na 850zł , poszedlem na policjie a oni do mnei mowia zebym wysylal listy do kolesia z prosba o zwrot pieniedzy <lol> i dalem sobie spokoj a kasy nieodzyskalem :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tekken666 Opublikowano 3 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2005 (edytowane) Ja niewiem czy policja cos pomoze mnie zrobili na allegro na 850zł , poszedlem na policjie a oni do mnei mowia zebym wysylal listy do kolesia z prosba o zwrot pieniedzy <lol> i dalem sobie spokoj a kasy nieodzyskalem :( To bardzo glupio zrobiles. Mnie na allegro oszukano na 200zl, zglosilem sprawe na policjie (nie wiem jak mogli Cie splawic ale trzeba walczyc o swoje!) a na ALlegro jest cos takiego ze jesli to bylo powyzej 50 zl i zglosiles to na policjie , allegro zwraca Ci kase (do jakiejs tam kwoty ale zawsze) po 2 miesiacach starania (nawet na policji bylem zeby mi wydali stosowne zaswiadczenie dla allegro , co zrobili ) kase odzyskalem (tz allegro mi oddalo). Tak wiec jesli zostales oszukany i to na taka kwote powinienes walczyc o ta (naprawde Cie nie rozumiem) PS: Kto wlaca 850zll!!!??? Ja bym wolal wydac dodatkowe 50zl i jechac odebrac towar osobiscie! Sempron@64 napisze mu kilka slow od Siebie :) Edytowane 3 Grudnia 2005 przez Tekken666 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samedi Opublikowano 3 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2005 Skoro przelew juz poszedl, to nie mozesz sobie tak powiedziec ze chcesz pieniadze sporotem. Jakbys robil przelew przez neta to mozesz go cofnac puty istnieje tylko jako dyspozycja. Jak poszedl to poszedl. Co do allegro to da sie wybronic. Kumplowi kiedys ziemniaki kolo przyslal, za pobraniem coprawda, ale wystarczylo szybko na plocije potem na poczte do allegro i zalatwione bylo. PS Sad nie chetnie bierze pod uwage dowody elektroniczne latwo spreparowac. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad164 Opublikowano 3 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2005 To bardzo glupio zrobiles. Mnie na allegro oszukano na 200zl, zglosilem sprawe na policjie (nie wiem jak mogli Cie splawic ale trzeba walczyc o swoje!) a na ALlegro jest cos takiego ze jesli to bylo powyzej 50 zl i zglosiles to na policjie , allegro zwraca Ci kase (do jakiejs tam kwoty ale zawsze) po 2 miesiacach starania (nawet na policji bylem zeby mi wydali stosowne zaswiadczenie dla allegro , co zrobili ) kase odzyskalem (tz allegro mi oddalo). Tak wiec jesli zostales oszukany i to na taka kwote powinienes walczyc o ta (naprawde Cie nie rozumiem) PS: Kto wlaca 850zll!!!??? Ja bym wolal wydac dodatkowe 50zl i jechac odebrac towar osobiscie! Sempron@64 napisze mu kilka slow od Siebie :) Niemialem czasu na ciagniecie tej sprawy. Dalem sie zrobic w ciula trudno , juz wiecej sie niedam ;) A to bylo ponad rok temu :cry: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p.f.pawlikowski Opublikowano 3 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2005 ja jestem z krk to podaj jego namiary to moze sie go da znalezc jak blisko, pogadac zawsze mozna :P kasy bank ci nie odda jak policja/sad tego niezarzadzi..... pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BuBu Opublikowano 3 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2005 w sumie to masz małe szanse na odzyskanie pieniędzy. wiem że to nie będzie to co chciałeś usłyszeć ale : postąpiłeś bezmyślnie - kto przy zdrowych zmysłach kupuje przez GG ?? ;/ ja przez allegro niechętnie kupuje - i biore głównie płatność "za pobraniem" bo jakoś nie ufam naciągaczom( oprócz sklepów ogłaszających się na allegro). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lechu1777 Opublikowano 3 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2005 (edytowane) Ja zawsze kupuje od tych co mają powyżej 1000 komentarzy albo super sprzedawce :D I tak biore za pobraniem i jest wszystko spox. Postąpiłeś bardzo głupo. Szkoda że nie mieszkasz blisko niego :P Lol byś miał co wtedy robić:P Ludzie często stają sie ofiarami oszustwa przez swoją bez obrazy "głupotę". Pozdrawiam i niech ten topic nauczy innych...czego nie "wypada" robić =D Edytowane 3 Grudnia 2005 przez lechu1777 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sempron@64 Opublikowano 3 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2005 Jak się wkurzę to mu zorganizuję najazd na chatę....koleś straci więcej.....narazie czekam na oznaki życia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gosiaczek Opublikowano 3 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2005 Ja na twoim miejscu dałabym se spokój z tym kolesiem i miała nauczkę na przyszłośc, że nie można ufac takim typom a szczególnie jesli chodzi o takie pieniadze. A jak sam bedziesz cos wymyslac zeby go pograrzyc czy zastraszyc, sam mozesz miec jeszcze wieksze kłopoty.Tak juz w Polsce jest że przestepcy sa na wolnosci a niewinnego człowieka wsadzaja do wiezienia, to tylko moja mała dygresja, ale to jak zrobisz zależy od ciebie, jestem tylko ciekawa jak ta sprawa sie rozwiąze, wiec pisz na bierząco co i jak. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sempron@64 Opublikowano 3 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2005 (edytowane) ALE TO CHODZI MOJE PIENIĄDZE......SPRZEDALEM SWOJĄ KARTĘ NA ALLEGRO I CHCAILEM KUPIC NOWĄ!!! WOLE PÓJŚC DO WIĘZIENIA ,,ALE Z SATYFAKCJĄ!! PROSZĘ RÓWNIEŻ O POMOC LUDZI MIESZKAJĄCYCH W KRAKOWIE.CHODZI MI O NAMIERZENIE FACETA. JAK WYGLĄDA ILE MA LAT....OCZYWIŚCIE ZA OPŁATĄ,,,,MOŻE KTOŚ BĘDZIE W STANIE POMÓC. MOŻECIE TEŻ GO TROCHE POSTRASZYĆ TAK ŻEBY KOLO SIĘ ZMOBILIZOWAŁ DO WSPÓŁPRACY....OCZYWIŚCIE ZA POMOC W ODYSKANIU PIENIĘDZY SOWITA PROWIZJA.....PRZEPRASZAM ŻE TAKIE PROŚBY ZAMIESZCZAM NA FORUM,ALE ŁAPIĘ SIĘ WSZYSTKIEGO. CHĘTNYCH DO POMOCY PROSZE O KONTAKT NA PRIVA LUB NA GG 2888490 POZDRAWIAM I ZEKAM NA WIADOMOŚCI Edytowane 3 Grudnia 2005 przez sempron@64 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misio_m Opublikowano 3 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2005 no to naprawde głupio postępujesz... iść do więzenia za 850zł? Szczyt głupoty imho Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sempron@64 Opublikowano 3 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2005 NIE MAM 18 LAT WIĘC DO WIĘZIENIA NIE PÓJDĘ.....POMYLIŁEŚ MNIE Z KIMŚ INNYM...JA ZOSTAŁEM OSZUKANY NA 330ZŁ. Dziwić się czemu jest coraz więcej złodzieji i oszustów,,,jak większość ludzi podchodzi do takich spraw jak ty....o wywałował mnie na 1000zł ,trudno dam mu spokój.Ludzie wtedy czują się bezkarni i myślą że wszystko mogą zrobić,ukraść oszukać.Prawo w naszym kraje jest na tyle głupie że facet zostanie uniewinniony,,z powodu braków dowodów,,,jedynym sposobem odyzskania moich pieniędzy będzie nastraszenie pana...to jedyne i ostateczne rozwiązanie.Dopiero jak koleś wyjedzie za granicę to dam sobie spokój....będe go szukał aż znajdę..takich ludzi trzeba tępić jak muchy..bo potem zaleją nasz kraj który i tak jest jednym wielkim [ciach!]em...... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p.f.pawlikowski Opublikowano 3 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2005 w zupelnosci sie zgadzam z tym stwierdzeniem..... jak bedziemy sie z tym zgadzac to bedzie takich przypadkow coraz wiecej.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Heat Opublikowano 3 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2005 1.Idz na policje , niech spisza protokol itp. Slad po tym nie moze zaginac 2.Bierzesz ksiazke telefoniczna albo dzwonisz na informacje i szukasz telefonu z tego adresu co masz dane . Dzwonisz i starasz sie rozmawiac z jego rodzicami , przedstawiasz na spokojnie cala sprawa . Jesli sa kumaci to sami zalatwia reszte spraw za Ciebie . Na przyszlosc troche wiecej zdrowego rozsadku . Ja nawet jak kupuje rzeczy za kwoty ponizej 100zl to zawsze staram sie to kupowac od osob , ktore maja konto na allegro . Wole im doplacic ta prowizje i miec swiety spokoj... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregor1230 Opublikowano 3 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2005 Słuchajcie moze zrobic to tak. Jak bedzie dostepny na gg tylko go nie straszcie bo zmieni sobie konto i lipa bedzie!!! Inwigilator z powergg i namierzyc jego ip. Potem to juz jest kontakt z prowiderem internetowym od kogo ma neta i go wysledzenie . Chyba to żaden problem co?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janio Opublikowano 3 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2005 tylko pozostaje kwestia tego czy ma stałe, czy dynamiczne IP, no i czy provider zechce ci udostepnić jego dane ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregor1230 Opublikowano 3 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2005 (edytowane) A nóż ma stałe :). Oki trza sprawdzic nic to nie kosztuje a pomóc można :). Edytowane 3 Grudnia 2005 przez Gregor1230 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misio_m Opublikowano 4 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2005 NIE MAM 18 LAT WIĘC DO WIĘZIENIA NIE PÓJDĘ.....POMYLIŁEŚ MNIE Z KIMŚ INNYM...JA ZOSTAŁEM OSZUKANY NA 330ZŁ. Dziwić się czemu jest coraz więcej złodzieji i oszustów,,,jak większość ludzi podchodzi do takich spraw jak ty....o wywałował mnie na 1000zł ,trudno dam mu spokój.Ludzie wtedy czują się bezkarni i myślą że wszystko mogą zrobić,ukraść oszukać.Prawo w naszym kraje jest na tyle głupie że facet zostanie uniewinniony,,z powodu braków dowodów,,,jedynym sposobem odyzskania moich pieniędzy będzie nastraszenie pana...to jedyne i ostateczne rozwiązanie.Dopiero jak koleś wyjedzie za granicę to dam sobie spokój....będe go szukał aż znajdę..takich ludzi trzeba tępić jak muchy..bo potem zaleją nasz kraj który i tak jest jednym wielkim [ciach!]em...... No to pójdziesz do poprawczaka i spier*olisz sobie całe życie, jak tak myślisz to nie jesteś lepszy od tego który cie oszukał. Mi też raz ukradli komórke dwa dresy i co zrobiłem? Nic kompletnie nic bo jakby ich nawet złapali to zapewnie któregoś dnia bym dostał wpie*dol od ich albo ich kolegów. Jak chcesz kolesia tak bardzo udupić to pójdź do prawnikai z nim szukaj dodowód i wszystko obgaduj, jak na razie nie masz nic i wątpie, że coś będziesz miał, rozmowe z gg łatwo podrobić a ten koleś po prostu powie że nic takiego nie miało miejsca. Mówisz, że trzeba takim ludziom dać "nauczke", sorry ale mam ojca prawnika i nie uznaje bicia jak dawanie komuś nauczki, koleś dalej i tak będzie oszukiwał. Co do braków dowodów to sorry ale gdybyś ty był sędzią i ktoś by przyszedł do ciebie i by powiedział, że tamten koleś ukradł ci 50tyś złoty to byś mu uwierzył? Twój tok myślenia jest załosny... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...