domel.fm Opublikowano 2 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2005 Wiec szukam info jak zabarwic aluminium na czarna ale ni mam na mysli malowania kiedysz gdziesz slyszałem ze tak mozna :D Chodzi mi o to zeby moj radiatorek alu byl czarny :D :D A i nie odsyłajcie mnie na google bo tam nic niema :D albo zle szukam :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwazor Opublikowano 2 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2005 Zadne malowanie tylko anodowanie : Anodowanie należy przeprowadzić wg. metody " Alumilite " dla następujących parametrów: stężenie elektrolitu (H2S04) 20-35% gęstość prądu 1,2 - 2A/dm2 (optym. 1,2 l,5) napięcie 12 - 15V temperatura 15 - 20°C czas 20 - 30 min Jak coś to daj na pw mi twój e-mail to dam ci dane jak to zrobic. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Scoon Opublikowano 2 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2005 Ja tylko chcialbym wspomniec o tym ze przy anodowaniu przydaloby sie zachowac max. ostroznosci, bo skutki niekompetencji i braku doswiadczenia moga byc fatalne! zreszta tyle zachodu tylko po to by anodowac jeden radiator na czarno :mur: by miec czarny radiatorek - gdzie tu sens? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lepek Opublikowano 3 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2005 A i nie odsyłajcie mnie na google bo tam nic niema :D albo zle szukam :D Raczej źle szukałeś :) Tutaj masz opis anodowanie w domowych warunkach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Scoon Opublikowano 3 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2005 Raczej źle szukałeś :) Tutaj masz opis anodowanie w domowych warunkach. poprostu nie znal wyrazenia "anodowanie" :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
domel.fm Opublikowano 3 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2005 znałem :D wyrazenie :D znalazłem sam ta stronke :D tylko nie zauwazyłem linków na górze :D :D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D Thx :D :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
halibut Opublikowano 3 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2005 pozwolę sobie zaznaczyć że powłoka z tlenku powstała w wyniku anodowania jest doskonałym izolatorem cieplnym :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...