Skocz do zawartości
szakat

Sprawdzenie Fotografii

Rekomendowane odpowiedzi

Mam taki problem: znajomy przeslal mi fotografie zrobiona niby za pomaca swojej lustrzani cyfrowej Canona ale co do tego nie jestem powien. Czy moge to jakos sprawdzic? (np. we wlasciwosciach fotografii widnieje tylko ze byl to Canon) ale to mi nie wystarczy! Czy jest moze program ktory nie wiem pokazuje nr. seryjny aparatu ??? prosze o szybka odpowiedz Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

EXIF zawiera (przeważnie) tylko coś takiego:

:								 Camera Manufacturer			  : Canon						   Camera Model					 : Canon PowerShot A520			Orientation					  : top-left (1)					X Resolution					 : 180							 Y Resolution					 : 180							 Resolution unit				  : Inch							Date modified					: 2005:11:23 15:54:36			 YCbCr Positioning				: centered (1)					Exif offset					  : 196							 								 :								 Exposure time [s]				: 1/60							F-Number						 : F2.6							EXIF version					 : 02.20						   Date taken					   : 2005:11:23 15:54:36			 Date digitized				   : 2005:11:23 15:54:36			 Components configuration		 : YCbCr						   Compressed bits per pixel		: 3							   Shutter speed [s]				: 1/60							Aperture						 : F2.6							Exposure bias value			  : 0/3							 Max aperture					 : F2.6							Metering mode					: Multi-segment (5)			   Flash							: Flash fired					 Focal length [mm]				: 5.8125						  FlashPix Version				 : 01.00						   Colour space					 : sRGB							Image width					  : 2272							Image length					 : 1704							Interoperability offset		  : 1860							Focal plane X-Resolution		 : 2272000/224					 Focal plane Y-Resolution		 : 1704000/168					 Focal plane res. unit			: Inch (2)						Sensing method				   : One-chip color area sensor (2)  File source					  : DSC							 Custom rendered				  : Normal process (0)			  Exposure mode					: Auto (0)						White balance					: Auto (0)						Digital zoom					 : 2272/2272					   Scene capture type			   : Standard (0)													 :								 IOP index						: R98							 IOP version					  : 0100							IOP width						: 2272							IOP height					   : 1704															 :								 Macro							: Macro						   SelfTimer						: Off							 Compression setting			  : Fine							Flash mode					   : Auto + red-eye reduction		Drive mode					   : Single or timer				 Focus Mode					   : Single						  Image size					   : Large						   Easy shooting					: Manual						  Contrast						 : Normal						  Saturation					   : Normal						  Sharpness						: Normal						  ISO value						: Auto							Metering mode					: evaluateuative					  Focus type					   : Close-Up (Macro Mode)		   AF point						 : Unknown						 Exposure mode					: Program						 Focal length [mm]				: 742							 Focal length short / mm		  : 186							 Focal units / mm				 : 32							  White balance					: Auto							Sequence number				  : 0							   Picture info					 : IMG:PowerShot A520 JPEG		 Firmware version				 : Firmware Version 1.00		   Image number					 : 1010-107						Owner name					   :								 								 :								 Compression					  : 6							   X Resolution					 : 180							 Y Resolution					 : 180							 Resolution unit				  : Inch							Thumbnail length				 : 4612
Skopiowane z programu xnview http://www.xnview.com (właściwości -> EXIF).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi