szakat Opublikowano 2 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2005 Mam taki problem: znajomy przeslal mi fotografie zrobiona niby za pomaca swojej lustrzani cyfrowej Canona ale co do tego nie jestem powien. Czy moge to jakos sprawdzic? (np. we wlasciwosciach fotografii widnieje tylko ze byl to Canon) ale to mi nie wystarczy! Czy jest moze program ktory nie wiem pokazuje nr. seryjny aparatu ??? prosze o szybka odpowiedz Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość SimooN Opublikowano 2 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2005 EXIF zawiera (przeważnie) tylko coś takiego: : Camera Manufacturer : Canon Camera Model : Canon PowerShot A520 Orientation : top-left (1) X Resolution : 180 Y Resolution : 180 Resolution unit : Inch Date modified : 2005:11:23 15:54:36 YCbCr Positioning : centered (1) Exif offset : 196 : Exposure time [s] : 1/60 F-Number : F2.6 EXIF version : 02.20 Date taken : 2005:11:23 15:54:36 Date digitized : 2005:11:23 15:54:36 Components configuration : YCbCr Compressed bits per pixel : 3 Shutter speed [s] : 1/60 Aperture : F2.6 Exposure bias value : 0/3 Max aperture : F2.6 Metering mode : Multi-segment (5) Flash : Flash fired Focal length [mm] : 5.8125 FlashPix Version : 01.00 Colour space : sRGB Image width : 2272 Image length : 1704 Interoperability offset : 1860 Focal plane X-Resolution : 2272000/224 Focal plane Y-Resolution : 1704000/168 Focal plane res. unit : Inch (2) Sensing method : One-chip color area sensor (2) File source : DSC Custom rendered : Normal process (0) Exposure mode : Auto (0) White balance : Auto (0) Digital zoom : 2272/2272 Scene capture type : Standard (0) : IOP index : R98 IOP version : 0100 IOP width : 2272 IOP height : 1704 : Macro : Macro SelfTimer : Off Compression setting : Fine Flash mode : Auto + red-eye reduction Drive mode : Single or timer Focus Mode : Single Image size : Large Easy shooting : Manual Contrast : Normal Saturation : Normal Sharpness : Normal ISO value : Auto Metering mode : evaluateuative Focus type : Close-Up (Macro Mode) AF point : Unknown Exposure mode : Program Focal length [mm] : 742 Focal length short / mm : 186 Focal units / mm : 32 White balance : Auto Sequence number : 0 Picture info : IMG:PowerShot A520 JPEG Firmware version : Firmware Version 1.00 Image number : 1010-107 Owner name : : Compression : 6 X Resolution : 180 Y Resolution : 180 Resolution unit : Inch Thumbnail length : 4612Skopiowane z programu xnview http://www.xnview.com (właściwości -> EXIF). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stuku Opublikowano 3 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2005 Najprościej - własciwości zdjęcia - podsumowanie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szakat Opublikowano 3 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2005 Ale czy jest jakas mozliwosc abym sprawdzil ze to zdjecie w 100% zostalo zrobione z aparatu mojego znajomwego? ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaciekCi Opublikowano 3 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2005 u mnie przy fotach są numery aparatu + nazwa właściciela ( w danych EXIF ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szakat Opublikowano 3 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2005 u mnie przy fotach są numery aparatu + nazwa właściciela ( w danych EXIF ) A czym i jak to sprawdziles ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaciekCi Opublikowano 3 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2005 IrfanView ->Informacje -> Dane EXIF Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 3 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2005 NIe z kazdego aparatu będą podawane takie informacje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaciekCi Opublikowano 3 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2005 NIe z kazdego aparatu będą podawane takie informacje. no wiadomo , EXIF jest ciągle rozwijany i jeszcze nie powstały jakieś ogólne ustalenia co ma się znajdować w EXIFach , dlatego każda firma daje inne dane EXIF Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...