pcmaniaczek Opublikowano 3 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2005 (edytowane) Wczoraj kupiłem tego oto cdromka w sklepie za 55 złotych boxa,w drodze do domu wywróciłem sie i cdrom spadł na ziemie z wysokości ok 70-80 cm ale był wtedy w pudle z gąbkami :P po podłączeniu okazało sie że nie moge ustawić trybu ultra dma 2 ... max moge dać 1 dlaczego ???? i czy to normalne że jak sie delikatnie trzepie cdromem to coś w nim stuka ??? (głos dobiega tak jakby ze środka) ...mam nadzieje że to nie przez upadek ..... jak zrobiłem test cd/dvd speedem od nerona na płycie dołączanej do komputer świata to jest elegancko : prędkość rośnie od 26 do 49 i nagle spada dramatycznie (wtedy jak dochodzi do obszaru 75 min no a potem sie podnosi ... aha czy to normalne że jak płyta jest wsadzona do napędu to dioda świeci cały czas ??? (tylko wtedy jak nie korzysta sie z płyty,jak sie odtwarza do dioda migocze) Edytowane 3 Grudnia 2005 przez pcmaniaczek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...