Skocz do zawartości
filip

procek plyta i obudowa za 700zł, DA SIE sie zrobic coś ok?

Rekomendowane odpowiedzi

No i do tego calego zestawu jeszcze jakiegos wentyla dostaw bo za 320 boxowanego athlona 1800 nie dostaniesz :) ale jakby nie patrzec to jeszcze z 50-80 zł na wentylka. a z ECS'ami jest tak ze trafiaja sie modele lepsze i gorsze, ja trafilem na lepszego :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja ci poradze coś takiego:

Athlon XP 1.7+ z serii AIUGA - 260zł

cooper shim - 15zł

Obudowa Foxcoon 400W (widziałem tam ostatnio w środku zasilacz Leadmana LP-6100D 400W) - 160zł

no i płyta to Epox nie wiem na ilu sie Aukcja skończy ale ja bym wyskrobał te 50zł więcej i kupił dobą mobo http://www.allegro.pl/show_item.php?item=8881732

razem cie powinno koło 750 wyjść. Oczywiście może być bez cooper shima ale ja bym nie ryzykował.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cytat

Ja ci poradze coś takiego:

Athlon XP 1.7+ z serii AIUGA - 260zł

cooper shim - 15zł

Obudowa Foxcoon 400W (widziałem tam ostatnio w środku zasilacz Leadmana LP-6100D 400W) - 160zł

no i płyta to Epox nie wiem na ilu sie Aukcja skończy ale ja bym wyskrobał te 50zł więcej i kupił dobą mobo http://www.allegro.pl/show_item.php?item=8881732

razem cie powinno koło 750 wyjść. Oczywiście może być bez cooper shima ale ja bym nie ryzykował.

popieram ten wybur jak kolega zaproponowal !

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeszcze co do wentylatora. Jak takowego nie masz to polecam ci nawet Titana TTC-DT5TB osławiony aluminiowy radiator z wentylem 80mm.

Ja zrobiłem sobie do tego ogranicznik napięcia do 7V i mam około 2000rpm i błogą cisze.

A w akademiku to bardzo ważne :twisted:

Taki cooler kosztuje koło 30zł. Dodam że na takim spowolnionym coolerku temp. proca nie przekraca 42 stopni , bez podkręcania oczywiście.

A ten mój wynik to jest na tym coolerku.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...