Gość Pioorek Opublikowano 3 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2005 Wlasnie starsza zrobila golabki. Kto lubi? :> Mieszkam nie daleko gorzowa wlkp. wpaadac na wyzerke poki sa ;P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkl Opublikowano 5 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2005 beee nie lubię tego. Wczoraj u Mnie też było, ale nie jadłem. Gołąbki są be :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARIOSKARPA Opublikowano 5 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2005 ja zjem, ale takie delikatne i wogole cacy :) kiedys moj szef zrobil i byly kosmiczne, do tego sos pieczarowy i jazda z koksem ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Rocca Opublikowano 5 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2005 Gołąbeczki są zajebe, tylko muszą być bez ryżu ;] Moja mama robi zajebiste gołąbeczki! ;] Mniam, jak zrobi to zapraszam! Ziemniaczki polane sosikiem pomidorowym i gołąbeczki ;] Mniaaaaaam ;];] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 15 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2005 A ja jestem na kapuche uczulony, Ale ogolenie golabki dobra sprawa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ridczak Opublikowano 15 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2005 Gołąbeczki są zajebe, tylko muszą być bez ryżu ;] Moja mama robi zajebiste gołąbeczki! ;] Mniam, jak zrobi to zapraszam! Ziemniaczki polane sosikiem pomidorowym i gołąbeczki ;] Mniaaaaaam ;];] Taaaak, golabeczki z tluczonymi kartofelkami polane sosikiem, mniam... :rolleyes: Jednak teraz mam wieksza ochote na placki ziemniaczane, takie chrupiace. Jak bede na Swieta w domu to sobie zamowie :D Kurde, glodny jestem. Ide chyba na chinska zupke :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ouara Opublikowano 15 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2005 gołąbeczki są całkiem całkiem u mnie występują w wielu wersjach: wersje do ziemniaczków - bez niczego - w sensie w środku mielone + kapustka - w sosie własnym - lubie średnio - w sosie pomidorowym - nic dodać nic ująć - rewelacja. wersje samodzielne danie - z ryżem w sosie pomidorowym - srednio mi smakują - robione przez rodzinę mojej lepszej połówki, ale i tak stawiam je na drugim miescu. Najgorsze jest to, że gołąbeczki, jak gulasz, nie pasują do frytek ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARIOSKARPA Opublikowano 15 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2005 U mnie w pracy ostatnio robimy gołąbki ;] syca ;] Nadzienie: ryz,kasza,pieczarki,grzyby! podlewane wywarem rosolowo-grzybowym! z aksamitnym sosem pieczarkowym ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poca Opublikowano 17 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2005 A ja jestem na kapuche uczulony, Ale ogolenie golabki dobra sprawa Zjadasz sam farsz? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 18 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2005 nie tykam ogolnie nic co z kapucha duszona Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ChomiK Opublikowano 13 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2006 nie tykam ogolnie nic co z kapucha duszona ooo - to tak jak u nas w chacie - wybieramy tylko groch....;] hyhy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sensej17 Opublikowano 21 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2006 nie tykam ogolnie nic co z kapucha duszonajak znajde to podam tobie przepis na golabki bez kapusty, ktore z wygladu przypominaja kotlety, a sa o wiele lepsze od zwyklych golabkow! ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Corso Opublikowano 23 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2006 Chyba chodzi Ci o tzw. Klopsiki w sosie pomidorowym. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzik86 Opublikowano 26 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2006 jak znajde to podam tobie przepis na golabki bez kapusty, ktore z wygladu przypominaja kotlety, a sa o wiele lepsze od zwyklych golabkow! ;] golabki r0x! tydzien temu mialem , mniam ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sialala Opublikowano 1 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2006 No i mi narobiliscie smaku... Zapyta ktos jakas kobiete o przepis, bo moja malzonka niestety nie umie robic golabkow :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Rocca Opublikowano 1 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2006 (edytowane) No i mi narobiliscie smaku... Zapyta ktos jakas kobiete o przepis, bo moja malzonka niestety nie umie robic golabkow :( GOŁĄBKI WE WŁOSKIEJ KAPUŚCIE Przepis na 15-17 małych gołąbków: 1 włoska kapusta, 1 szklanka ryżu, 1/2 kg mielonego mięsa (najlepsze: łopatka + podgardle), 1 cebula, 1 łyżka oliwy, 1/2 l wody, po 1 bulionie w kostce o smaku wołowym i grzybowym, sól, pieprz. Ryż ugotować na sypko, ostudzić. Mięso zmielić. Cebulę zeszklić na oliwie. Wszystko razem dobrze wymieszać, doprawić solą i pieprzem. Z kapusty wyciąć kłąb, oddzielić pojedyncze liście, usunąć częściowo gruby środkowy nerw, zblanszować. Na dnie rondla ułożyć kilka liści kapusty (najlepiej takich, które nie nadają się do zawinięcia farszu tzn. są za duże lub za małe). W zblanszowane liściu kłaść łyżkę farszu, zawijać boki liścia do środka i zwijać w rulonik, podobnie jak zawija się paszteciki z naleśników. Układać gołąbki w rondlu, najlepiej w jednej warstwie. Zagotować 1/2 l wody, rozpuścić w niej kostki bulionowe i wlać do gołąbków. Rondel przykryć, wstawić do nagrzanego piekarnika na 30-40 minut. Włoska kapusta jest delikatniejsza od cukrowej, a poza tym gołąbki są mniejsze i dlatego potrzeba mniej czasu na upieczenie. Można podawać z sosem pomidorowym lub pieczarkowym. Edytowane 1 Lutego 2006 przez Rocca Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sialala Opublikowano 2 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2006 dzieki :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 2 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2006 (edytowane) Mmm golabaki jak najbardziej mniam :) Ja tam lubie tradycyjne golabki czyli mieso mielone + ryz ew. kasza. Palce lizac :P Edytowane 2 Lutego 2006 przez Devil Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Rocca Opublikowano 2 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2006 Ja wole bez ryzu, wole samo miecho :> W koncu czlowiek to miesozerca :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
::snoopy:: Opublikowano 3 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2006 Gołąbki, mmm :) To jest to :ploom: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oldskul Opublikowano 7 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2006 Właśnie, gołąbki to istny wypas, moja mamusia robi... A do tego sos pomidorowy, achhh sycą :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JROX Opublikowano 7 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2006 Ach gołabki, to jest to :) Kiedyś jadłem u babci gołabki z warzywami zamiast ryżu i mięsa. Też były bardzo dobre. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilo23 Opublikowano 7 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2006 gołąbki z kapusta rox :D + smaczny sos pomidorowy z ukrainy :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JROX Opublikowano 8 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2006 A są bez kapusty? :blink: Ja sie nie spotkałem z takimi... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Santi Opublikowano 8 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2006 Ja uwielbiam golabeczki ;) Szczegolnie smakuja mi polane sosem czosnkowym (takim jak do pizzy :D). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilo23 Opublikowano 8 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2006 A są bez kapusty? :blink: Ja sie nie spotkałem z takimi... Są np z ziemniakami ( w tami sensie zę w środku jest farsz ) B) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Santi Opublikowano 8 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2006 Są np z ziemniakami ( w tami sensie zę w środku jest farsz ) B)To juz raczej ziemniaki faszerowane, a nie golabki. W golabkach kapusta musi byc i basta! :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilo23 Opublikowano 8 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2006 To juz raczej ziemniaki faszerowane, a nie golabki. W golabkach kapusta musi byc i basta! :D Nie bedziemy się sprzeczać o głupie gołabki :wink: ale w każdym regionie inaczej są przyrządzane B) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Santi Opublikowano 8 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2006 (edytowane) Nie bedziemy się sprzeczać o głupie gołabki :wink: ale w każdym regionie inaczej są przyrządzane B)Ano racja nie ma co sie klocic i nawet takiego zamiaru nie mialem ;). U mnie w chacie przewaznie sa robione z ryzem i je sie tylko z sosikiem bez zbednych dodatkow w postaci ziemniakow czy czegos innego. Zazwyczaj jest duza ilosc ich robiona wiec przez trzy dni moje menu wyglada tak: na sniadanie, obiad i kolacje golabki :lol:. Kiedys mialem okazje skosztowac golabkow w sosie koperkowym i tez byly niezle ;). Trzeba jakis fan club "golabkozercow" zalozyc :D. BTW polecam papryke faszerowana. Dla mnie istny wypas ;). Edytowane 8 Maja 2006 przez Santi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sikor Opublikowano 14 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2006 Dobra, to ja się zapisuję do tego fanklubu. :-P <skromny>A najbardziej to mi smakują gołąbki "made by Sikor". </skromny> Ostatnio mi wyszło 31 sztuk. Właśnie kończymy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...