Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Gość lechu1777

LoL z tych co podałes 3 linki to tak: 2 nie mają podane w opisie ile mają wat a 3 został już sprzedany :D:D:D:D YEAH:P Kurcze co ja mam w końcu wziąć... Pioneer, Onkyo,SonySoundwave?

http://allegro.pl/show_item.php?item=76010238

http://allegro.pl/show_item.php?item=76891253

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem czy potrafisz czytać ale zobacz co napisałem pod linkami. Przepisze Ci bo może masz w tym miejscu monitor zamazany:D

"Nie patrzałem na parametry tych wzmacniaczy tylko na wyjścia, aby pokazać, że można kupić z "lepszymi" w tej cenie."

Teraz widzisz ?

A z tych dwóch, nie brał bym żadnego.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość lechu1777

LOL zaproponujcie coś. Ja zawsze daje i zły a myśle że jest dobry...:] Np. Czemu pioneer 2*80W w 100% sprawny, z dobyrm brzmieniem, basem, na 4 kolumny jest zły? Lub Soundwave 170W na 2 kolumny z pozłacanymi częściami z XBS(podbiciem basu) jest zły??? Nie podaje już linków bo troche już ich było. To mam wnioskować że nie ma dobrych wzmacniaczy za 250zł? Nie chce mieć "Creative X-Fi", lecz SB Live!..." to się tak wypowiedzialem=P

P.S - serio myśle ze ten pioneer i soundwave jest dobry:D rozjaśnijcie mi co jest nie tak, chodzi tylko o to że ma takie a nie inne podłaczanie kabelków od kolumny?

Edytowane przez lechu1777

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ten pionek mnie nie przekonuje, ale tan SOUNDWAVE juz bardziej. Nie znam tej firmy ale wzmaczniacz "wygląda" pożądnie. Swoją drogą nie patrz na loudness i xbs. Wg mnei to są tylko bajery które sie nei przydają, jakby ktoś chcial aby w jego piosence byl lepszy bas to by go tam poprostu dał. Jestem przeciwnikiem korektorów itp.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Generalnie trochę nie poważny jest ten topic.

Takie wybieranie w ciemno...

Nic Ci nie zagwarantuje że jakiś wzmacniasz zagra względnie dobrze z przedziału 200pln

Ja powiem tak miałem kiedyś Technicsa SU-A700MK2 mogę o nim powiedzieć że za ta kasę gra przyzwoicie, nie jest to nic rewelacyjnego ale już przekroczyliśmy budżet bo szacuje że on zejdzie za ~300pln.

Ze wszystkich wypowiedzi w tym topicu najbardziej mi się podoba ta:

”Wg mnei to są tylko bajery które sie nei przydają, jakby ktoś chcial aby w jego piosence byl lepszy bas to by go tam poprostu dał. Jestem przeciwnikiem korektorów itp.”

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość lechu1777

HMm jak mówisz że dra przyzwoicie to co masz na myśli? JEst coś nei tak? Od ilu zł są "dobre" wzmacniacze? Czy taki za 250 trzeszczy czy coś z nim nie tak?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

lechu1777 napisał(a):

HMm jak mówisz że dra przyzwoicie to co masz na myśli?

Mam na myśli to że Ciebie usatysfakcjonuje w 110% :wink:

lechu1777 napisał(a):

Od ilu zł są "dobre" wzmacniacze?

Zależy jak dla kogo... Poprzez "dobre" każdy rozumie coś innego.

lechu1777 napisał(a):

Czy taki za 250 trzeszczy czy coś z nim nie tak?

A skąd ja mam wiedzieć ?

Jak potenciometr jest dowalony (bo został wyprodukowany w 80r i ktoś nim ciągle kręcił ) to bedzie trzeszczeć itp.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość lechu1777

dobry czyli jaki który zadowoli mnie w 160% :) Moze poprosze starszych to do 300zł sie zgodza ale ja juz od 200 zł ciągne ....:D:D:D Chce mieć sprzęt w pokoju taki zeby go nei naprawiac... a wzmacniacz musi być wybrany dobry bo boombox sie nei zepsuje<spoko> Ja przez dobry rozumiem Creative SB Live! 5.1 Digital, mam ta karte i niby stara ale gra wyśmienicie i chce wzmacniacz taki, a nei jakieś X-Fi(chyab się powtarzam). Kapisz to?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

lechu1777 napisał(a):

Ja przez dobry rozumiem Creative SB Live! 5.1 Digital, mam ta karte i niby stara ale gra wyśmienicie i chce wzmacniacz taki, a nei jakieś X-Fi(chyab się powtarzam). Kapisz to?

O ile sobie przypominam ja nic nie pisalem o x-fi :wink:

edit =====

w tym topicu oczywiście

Edytowane przez Bartek-83

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość lechu1777

Chodzi o to że porównałem X-Fi do najlepszego wzmacniacza któego nei chce, nie mówie ze tak pisales...X-fi to nei wzmaciacz:P Ja chce coś o jakości SB Live! czyli dobrej jakości... i cena/jakość nie wypada źle... Jakie są najlepsze firmy lub zaufane wzmacniaczy i wkońcu czego napewno nei brać?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=77273590

Licytuj ją do 130zł. Rozniesie ci dom/mieszkanie. Jak padnie to naprawa tania. Różnicy międzi tą unitrą a wzmakiem za 1000zł nie usłyszysz na byle jakich kolumnach Technicsa.

A jak nie chcesz polskiego solidnego sprzętu to kup japoński solidny sprzęt - http://www.allegro.pl/show_item.php?item=77057482 cena super.

Edytowane przez Kwiecień

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość lechu1777

Unitry nei chce :) A ten japoński łądnie wygląda, tylko jaką to ma moc:(:(???? Nie mam byle jakich kolumn technicsa;] 160W(music) 80(din) 8Omów, jakiś system 3D surround - parametry jednej kolumny. Kolumny ładnie grają na wieży :) Nie chce nic naprawiać... :) Ma być bezawaryjny ;] I moc nie większa niż 160W a nie mniejsza niż 140W ;];] Cena jak już mówiłem MAX MAX 300zł...wole za 300zł niż za 270zł który bedzie o dużo gorszy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No jasne, że nie masz, bo wszystkie kolumny Technicsa są super, a jeszcze jak mają "160 W(music) 80(din) 8 ohmów, jakiś sytem 3D surround" to już wogóle wymiatają bo ogólnie technics jest potentatem w produkcji kolumn :|:|:|

A czemu nie chcesz unitry? Pewno nie słyszałeś, żadnego z tych wzmaków a lecisz na markę. Poczytaj troche popytaj też. Dobrze radzę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość lechu1777

Hmm mam 2 kolumy Unitry:P:P:P:P:P:P:P:P Nie no unitra to napewno stara i moze szybko się rozwalić, dlatego jej nie chce. Wole Technics,CZY ten japoński, bo ładnie się prezentuje :D Nie lece na marke tylko na jakość i cene. Narazie z tych wzmaków podoba mi się

http://allegro.pl/show_item.php?item=76902257

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=77057482

Ale jeden już sprzedany a drugi nie wiem:P Nie moge narazie kupić, bo nie mam boomboxa i nie jesem pewny czy ktoś czegoś mi nie skołuje po znajomościach:/:/

Jedno mnie denerwuje. Pisze że moc jest 2*80Wat przy 4 omah a ja mam w jednej kolumnie 8 omów... Czyli nie bedzie na moich kolumnach 2*80Wat?? Nie kapie tego:/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość lechu1777

Kurcze nikt nie pisze wiec postanowiłem napisać coś jeszcze, bo sa nome być może problemy. Co z tymi omami? Po drugie mam już boomboxa. Gra świetnie;] Jak tak na niego patrze to będe musiał mieć wzmacniacz do wejścia słuchawkowego podłączony,bo AUX w boomboxie jest po to żeby głos był z niego brany a nie oddawany...Czy ma to różnice jakąś, czy AUX czy słuchawkowe? Podłączenie wzmacniacza będzie przejściówką 2*cinch-->minijack?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość lechu1777

Hmm co to znaczy qupa? Jest różnica w jakości z AUX? Tzn AUX w boomboxie ,bo podlaczone to będzie tak: do boomboxa podłączony kabelek minijack w wejście słuchawkowe które zmienia sie na 2*cinch które podlaczam do wzmacniacza, a do wzmacniacza 2*technics kolumny. No kurde co z tym wzmacniaczem, bedzie slaba jakosc pod sluchawkowym:/:/;/???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość lechu1777

No tak słuchawki maja dwa kanały i moje kolumny tysh:D Chodz o jakość, tzn czy bedzie normalna? tzn maxymalna dla tego wzmacniacza+kolumn? Jak tak patshe to chwala wzmacniacz Technics SU-A700 i V500 czy cos takiego:D co myslicie?

EDIT/To wejscie AUX w boomboxie jest pod konsole... jest jeszcze wejscie video,ale raczej sie nie przyda:P

Jak to po co? Mam wydac hmm ~300zł i potem sobie powiedziec, lipa jest...jakość zła i wzmacniacz moge se wsadzic gdzies ?!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość lechu1777

Kurcze odpowiedz poprostu na pytanie! Czy jakość wejścia słuchawkowego jest gorsza niż wejścia AUX? I tak na marginesie to sie zastanawiam po co mam wejście VIDEO IN I OUT...W instrukcji pisze do OUT "polacz z IN w celu odtwarzania i NAGRYWANIA" nie kapie tego :/ Jakość boomboxów nie idzie w parze, chyab Ci sie pc zawiesił :/ dokończ

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Poprostu zrozum ze z boomboxa i jego cd nie dostaniesz takiej jakości jak z dobrego cd za 500 zł. Czy ty nie rozumiesztego że kupiłeś tani szmelc i nie dostaniesz super jakości z niego. Ale jakość i tak Cię zadowoli, nie martw się.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość lechu1777

LOL to jest jeden z lepszych boomboxów...czytałem wiele opinii i nikt na niego nei narzeka. Sam dźwięk z głośników 2*4W(10cm) jest czysty i ma wysoką jakość...Jak się włączy opcje MAX SOUND to się zaczyna granie:) Czujesz każdy bas... Co z tego że coś kosztuje 500zł? ciekawe co to za cudo... ten boombox kosztuje w sklepie philipsa 479...hah...N/C...hmm nie macie go więc jego jakości nie komentujcie...To zapytam inaczej wracając do rozmowy. Czy dźwięk będzie porównywalny z Creative 5.1 Inspire 5300?To są tak stare głośniki że ich nei produkuja chyab już:P Ale mnie satysfakcjonują jakością grania.

P.S-nie pisz już o jego jakości bo widze że niewiele wiesz o niej...aaaa jeszcze jedno:cena to nie wszystko...

EDIT/Bartek tu lepiej pomoże, chyba sie zdeka lepiej zna...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bartek-83 , ty sie lepieij znasz, proszę wytłumacz mu....

Edit:

Chłopie pieszesz ze ma dwa głośniki 10 cm i mówisz, że czujesz każdy bas, nie rozśmieszaj mnie. A jak Ci sie podoba jakość z tego sprzętu to naprawde gratuluję. Przjedź sie do jakiegos sklepu audio, posluchaj jakiś dobrych zestawików i potem wypowiadaj sie na temat jakości. Nie wiesz jak podłaczyć głupiego boomboxa ze wzmacniaczem i pouczasz ludzi...

Edytowane przez exe1987

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość lechu1777

LOL zestawików hahaha ja mam boomboxa a nei kino domowe! Albo wieże za 2000zł...cena nie ma nic do rzeczy... Pozatym średnica głośnika nie jest ważna...nie wiem po co w ogóle pisalem o średnicy...lol wiem jak podlaczyc tylko nie wiem jaki wzmacniacz...człowieku chyab Ci piksele wypaliło...Nie potrzebuje sprzętu żeby nagłośnić 1000m kwadratowych...Jak możesz szastać kasa to leć se kup zestaw za 300 000 zł i będziesz miał dobrą jakość ! ! ! Mi daleko do tego żeby kupować coś na popis..."patrz jak głośno gra" Kolumny technics+wzmacniacz to nie jest zły pomysl...nie ma złych kolumn technicsa. moge sobie podlaczyc odtwarzacz mp3 do wzmacniacza i bedzie grac z dobra jakością przypuszam...Od kolumn i wzmaka zależy jaka będzie jakość dźwięku, nie? Boomboxem moge najwyżej EQ zmienić....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Skoro nie masz kina za 300 000 to nie mów że jakość z tego boomboxa jest zajefajna. Po drugie jeśli sygnał będzie przechodził przez booboxa to WŁAŚNIE od BOOMBOXA będzie zależało w głównej mierze jego jakość. Pamiętaj, zestaw zagra taką jakością jak jego najsłabszy element. Jak boobox będzie do kitu to nawet wzmacniacz za 33333 000 zł nie pomoże tutaj nic. Czy ja gdzieś pisałem, że myślę że masz nagłośnić 1000m kwadratowych? A jeśli chodzi o to czy średnica głośnika nie ma nic do rzeczyto się mylisz. Napisałeś, że odczówasz każdy bas, jeśli z 10 cm głośnika szerokopasmowego masz dużo basu, to chyba nie wiesz co to jest bas.

Cała ta dyskusja zaczna przypominać szopkę. Nie masz zielonego pojęcia o sprzęcie audio, a próbujesz się wymądrzać.

P.S w pierwszym swoim poście pisaleś że głośniki z tego "cuda" mają po 4 W jak nie mniej a dwa posty wyżej piszesz że mają 40 W. Coś tu nie gra ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobra słuchaj uważnie bo nie będę powtarzać w końcu ile można.

Zastanów się nad propozycja popeja, naprawdę ciekawie wygląda.

Generalnie czy kupisz trochę lepszy czy gorszy wzmacniacz nie będzie rzutować bo bumbox jest nędznym źródłem dźwięku niemniejszym warto Ci kupić ten „lepszy” wzmacniacz bo załóżmy że za pół roku będziesz chciał z kompa mieć „dobry” dźwięk... więc kupisz Sb Live za 50zł i podepniesz pod wzmacniacz.

W bumboxe nikt nie narzeka na jakość bo to tak jak by narzekać że Fiat 126p nie ma automatycznej skrzyni biegów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi